More

  RECENTE POSTS

  Nog Even Over De Sociale PvdA

  Het zou financieel niet uit hoeven maken of ik me in het ene of andere ziekenhuis laat behandelen. Voor mijn overlevingskansen maakt het wel veel uit, heb ik gezien. Als de verzekeraars mijn keuzevrijheid inperken, dan kan hun enige belang een financiële zijn, voortkomend uit dealtjes die zij sluiten met specialisten. Daar mag je levens niet van af laten hangen. Beperkingen moeten algemener en doorzichtiger zijn dan deals. U hoeft dat niet per se met me eens te zijn, daar is dit een democratie voor. Maar het is in lijn met “Sterken komen op voor de zwakkeren” om de vrije artsenkeuze niet te offeren aan sjaggerende grote verzekeringsbedrijven. Daarom zijn die drie senatoren die tegenstemden de enige drie socialisten in de Eerste Kamerfractie van de PvdA. En daarom is het bizar dat de PvdA deze senatoren alsnog probeert over te halen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  18/12/2014 - 12:18 12:18

  De PvdA is net zo sociaaldemocratisch als de VVD liberaal, de PVV voor daadwerkelijke vrijheid en de SGP voor homo- en vrouwenrechten.

  barq
  Lid
  18/12/2014 - 12:20 12:20

  Overhalen is een eufemisme, Asscher zit met de knoppen van Adri’s morfinepomp te spelen.

  Ome Mc
  Lid
  18/12/2014 - 12:23 12:23

  “Ter Horst zei na afloop dat ze tegenstemde omdat de wet van Schippers de zorgverzekeraars te veel macht geeft. Ze was laconiek over de politieke gevolgen van haar tegenstem. Een Senator moet op basis van het eigen geweten een inhoudelijk oordeel vellen, zonder daarbij te veel na te denken over de politieke gevoeligheden of financiële consequenties, aldus Ter Horst. ”

  Dat. En deze verschrikkelijke wanvertoning met crisisoverleg etc. is een blamage. Het kabinet is een klein kind dat voor één keer niet z’n zin krijgt en meteen jankend gaat staan stampvoeten. “Boehoe, de staten-generaal maken gebruik van hun grondwettelijke recht een wet af te keuren.. doe er wat aan of ik speel niet meer mee!”

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  18/12/2014 - 12:39 12:39

  Ik heb al reacties gehoord die in lijn zijn met: “Fuck it, jammer dat het er nu niet doorkomt, dan pakken we het de volgende keer anders in en stampen we het alsnog door je strot.”
  En dat is niet alleen met dit voorstel. Denk ook eens aan uw internetvrijheden, camera’s en andere inperkingen die grenzenloos erdoor geperst worden.

  Charlietoffert
  18/12/2014 - 12:41 12:41

  Mensen het is tijd. Wat Peggold hier dus zegt. De agenda is af.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  18/12/2014 - 12:56 12:56

  Nou Choco, de agenda is ben ik bang nog lang niet af. De getoonde zwarte baan onder Kabinet (prachtig stukje overigens) doet mij eerder vermoeden dat de agenda heel erg verborgen is en dat de democratie daar niet gelukkiger van wordt. Strategisch kiezen wordt lastig als je niet weet wat de agenda is van iemand. Moet het beleid worden voortgezet en wordt het dan beter voor allemaal? Of alleen voor de rijken? Of nivelleren we ons suf zodat er straks alleen een working class overblijft?
  Pauzemuziekje Pechthold zal het voor mij in elk geval niet worden, ook al probeert hij zich hier even in de kijker te spelen.

  Illuminatus Magnus
  18/12/2014 - 13:05 13:05

  De democratie is op dit moment helaas beter af zonder PvdA. Het is droevig dat de voormalige sociaaldemocraten zo diep gezonken zijn.

  Charlietoffert
  18/12/2014 - 13:17 13:17

  Ik hoop nog steeds dat Adri anders dan bij de woninghervormingen van Stef Blok, waar de PVDA ook er had moeten staan en met Adri last-minute alsnog voor het vastgoedgeld koos, nu niet wijkt.
  Dit kabinet heeft goedkoper huren en kopen voor lage inkomens onmogelijk gemaakt. Voor dalende koopkracht kunnen ze zichzelf bedanken.

  Møhammed Said al Sahaf
  18/12/2014 - 13:46 13:46

  Er staan best goede dingen n die zorgwet maar het inperken van de vrije artsenkeuze is gewoon misdadig. Als verzekeraars zelf mogen bepalen van welke artsen en medische instellingen ze nog wel behandelingen vergoeden dan hebben ze die artsen praktisch in hun zak. Die zullen wel uitkijken om het beste voor de patiënt te willen als dat duur uit kan pakken en ze daarmee hun contract, en dus een aanzienlijk deel van hun inkomen, riskeren.
  Of de drie ‘dissidenten’ nu echte socialisten zijn weet ik niet, Duivesteijn is ziek en wilde zelf niet terug komen in de 1e kamer maar die andere twee zijn op een onverkiesbare plek gezet, ik zou wel eens willen weten of dat hun stemgedrag beïnvloed heeft voor ik ze echte socialisten noem.

  Dit zou overigens wel het definitieve einde van de PvdA moeten zijn, ze doen al 20 jaar niet meer aan sociaaldemocratische politiek maar als nu de ogen van hun kiezers niet open gaan dan weet ik het ook niet meer, dan zijn die echt te dom om nog te mogen stemmen.

  Ome Mc
  Lid
  18/12/2014 - 14:16 14:16

  Er komt geen achterkamerakkoord.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/12/2014 - 14:17 14:17

  Marktwerking heeft een januskop. Aan de ene kant zullen de beste efficiëntste aanbieders groeien waar diegene die onvoldoende scoren hun poorten kunnen sluiten.
  Aan de andere kant zal de kwaliteit onder door de prijsdruk dalen en zijn er allerlei perverse prikkels die maken dat er meer aan geld verdienen gedacht wordt dan aan zorg verlenen. Een voorbeeld van zo’n prikkel is het overhevelen van geld van productie naar marketing. Je kunt je slechtere kwaliteit veroorloven als je het maar slimmer weet te verkopen.

  Toch is marktwerking bewezen efficiënt als het gaat om bv elektronica of auto’s.
  Maar zodra het ofwel monopolies (spoor/energie-sector) betreft ofwel niet commercieel kwantificeerbare zaken als defensie of zorg, zijn de nadelen van marktwerking veel groter dan de voordelen.
  De enige reden om die marktwerking in die laatstgenoemde sectoren dan nog door te drukken is omdat je er als politicus zelf beter van wordt of omdat je te dom bent om zelf na te denken; In beide gevallen heeft de Haagse lobby z’n werk gedaan.

  Overigens is het irreëel te verwachten dat het opblazen van het kabinet afstel ipv uitstel zal betekenen. We krijgen verkiezingen; VVD en PvdA krabbelen op met nieuwe loze beloften die door de achterban met goudvisgeheugen gewoon geslikt wordt. De PVV wint stevig maar zal nooit meer kunnen regeren.
  Er komt een CDA, D66, VVD coalitie, aangevuld met een reli-splinter. In economisch onzekere tijden met een groeiende dreiging van buitenaf groeit het zelfbehoud en de xenofobie van de kiezer. De Kamer wordt rechtser. Die marktwerking in de zorg gaat dus gewoon door.
  Pas als de economie aantrekt komen mensen er misschien weer aan toe om zich te schamen voor het feit dat de onderlaag crepeert.

  Charlietoffert
  18/12/2014 - 16:49 16:49

  *zet in*

  Charlietoffert
  18/12/2014 - 16:59 16:59

  Hoe zit het eigenlijk met die andere 35 tegenstemmers?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN