More

  RECENTE POSTS

  “Noem je mijn nazigrootvader nu een nazi?”

  De Godwin. Oftewel iemand op enig moment in een discussie Nazi noemen. Nu is dat een vrij gebruikelijke verwensing, inmiddels met betrekkelijk weinig emotionele lading voor demense op het interwebs.

  Maar, weet je wie wel moeite hebben om Nazi’s genoemd te worden? Nazi’s. Of althans, de (klein)kinderen van Nazi’s. Het is natuurlijk hilarisch en dat gaat zo:

  Maarrre, deze hilarische sketch is werkelijkheid geworden bij een hotel in de Tirolerregio van Oostenrijk. Zoals u weet is de belangrijkste bijdrage van Oostenrijk aan de Tweede Wereldoorlog dat ze de wereld hebben weten wijs te maken dat Hitler een Duitser was.

  Soberso, zurück nach das Hotel. Daar hangen twee grote portretten van de grootvader en oom van de hoteleigenaren (is een traditie in die regio, portretten van voorouders ophangen, niet Nazisme per se) en die mensen dragen op dat portret, stomtoevallig, een Nazipakje. Een gast die daar verbleven had plempte een review op Booking.com en Tripadvisor waarin hij verwees naar Nazi grandpa. Hoteleigenaren volledig over de bucket, die reviews moesten aan het gas, etc. Booking.com (in Nederland gevestigd) zette naar goede Nederlandse traditie de review op de trein naar het oosten, maar Tripadvisor vond dat een Jodenstreek.

  Dus gingen de Oostenrijkers legaal marcheren en de rechtbank in Innsbruck heeft de zaak in behandeling genomen. De hoteleigenaren zijn helemaal geen Nazi’s en ze hadden gewoon geen andere foto beschikbaar. Hier het artikel met achtergrondinfo en over waarom die portretten er hangen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  09/09/2019 - 06:56 06:56

  Weer je wie ook kunstschilder was?

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  09/09/2019 - 09:31 09:31

  Weer of geen Wehrmacht!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  09/09/2019 - 12:22 12:22

  Er is vast wel een hotel/pension in NL te vinden waar iemand een foto van een indieganger aan de muur heeft hangen.
  Poserend in uniform voor een Kampong… vlak voor dat die compleet uitgemoord werd omdat er zich een paar vervelende ploppers zouden bevinden.

  Bismarck
  Antwoord aan  Flepz0r
  09/09/2019 - 13:31 13:31

  Maar oh wee als je die dan een Indiëganger/KNILer noemt! Bereid je dan maar vast voor op de rechtszaak.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  09/09/2019 - 14:57 14:57

  Hou op… ik heb in de familie iemand met een ex-KNILer als vader. Ook met hem is er geen normale discussie over dit onderwerp te voeren. “Zij waren fout en wij waren goed. Punt.” Dan krijg je een verhaal over de maat van z’n vader die in een hinderlaag gelokt was en met z’n ballen in z’n mond werd teruggevonden. “Nou, dan stel je geen vragen meer als je schietend een kampong binnen gaat.”
  “Ah, dus het feit dat iemand je maat vermoord gaf het recht om dan maar in z’n dorp huis te gaan houden. Dan moeten de nabestaanden in Putten ook niet meer zeuren.”
  Ach… en dan had je toch weer een familiefeestje naar de kloten geholpen.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  10/09/2019 - 12:05 12:05

  Maar Indiëgangers zijn legaal veel lastiger om te beledigen dan Nazi’s. Nederland heeft altijd volgehouden dat die soldaten hun plicht deden voor het Nederlandse leger, dus konden ze niet slecht zijn. Oké, aardig punt. Maar de vervolgredenatie was dat als het leger daar vol zat met goede kerels die niet per se kwaad wilden, dan kon de missie dus ook nooit slecht zijn anders zouden die goede kerels hem niet uitgevoerd hebben natuurlijk. En daarom is officieel schuld of zelfs maar spijt betuigen vanuit de overheid altijd zo’n heet hangijzer geweest. (Om nog maar te zwijgen over wat dat kost, genocide erkennen.) Dus als je iets slechts zegt over een Indiëganger beledig je een nationale held, want ze waren duidelijk goed. En je hebt dik ans dat een rechtbank dat ook zo ziet, want een rechter spreekt zich niet uit over wat hij zelf goed vind, maar over wat goed is volgens de Nederlandse wet en onderliggende verdragen.

  Nazi’s zijn veel makkelijker, die waren al officieel de vijand van Nederland zodra ze binnen kwamen zetten, en dat is nooit veranderd. Bovendien heeft zelfs Duitsland toegegeven dat ze fout zaten, dus je kan niemand beledigen door dat standpunt niet te veranderen. Nou ja, niemand behalve een zo’n Oostenrijkse hotelbaas dan. Dus ik begrijp best dat Booking.com die hotelbaas als een belangrijkere bron van inkomsten ziet dan de reizigers en dus de kant van de hotelbaas kiest (de klant is koning, de vraag is altijd maar wie er nou eigenlijk echt de klant is). Maar voor een rechtszaak ofzo hoef je absoluut niet bang te zijn. Dat wordt weggelachen. Omdat het geen Nederlanders waren, en omdat Duitsland zo lekker eerlijk is.

  Wel fijn toch, dat we die goede ouwe Nazi’s nog hebben als fijne vijand waar iedereen tegen is. Zolang je het over hun uiterlijk hebt dan, en niet over hun standpunten. Tenzij je een Oostenrijkse hotelbaas tegenkomt. Of een Japanner die in het Nazi-sjiek getrouwd is. Of…

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  10/09/2019 - 12:33 12:33

  *Leest de link eindelijk*
  Tenminste, dat dacht ik dus. Zelfs nadat bewezen was dat deze mannen lid waren van de NSDAP vond de rechter nog dat je door het benoemen van de Nazi’s teveel impliceert over de mensen die een dergelijk portret ophangen. De rechtszaak wordt vervolgt.

  Rare jongens, die Nazi’s uhhh Oostenrijkers.

  Roel Zwaar
  Lid
  10/09/2019 - 09:01 09:01

  En overigens was Horst Tappert verder best een verdienstelijk acteur. Tot bleek dat ook hij geen hospik was.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN