More

  RECENTE POSTS

  No shit, Sherlock: color runs slecht voor de gezondheid

  In de categorie No shit, Sherlock kwam vandaag in het nieuws dat color runs (hardlopen terwijl er gekleurd poeder tegen je aan wordt gegooid) slecht blijken te zijn voor de gezondheid. Je. verwacht. het. niet! En dat is nú al duidelijk? Terwijl de eerste editie in januari 2012 plaatsvond? Wauw. Wie had dat kunnen bedenken…

  Poeder

  Het idee is uiteraard ludiek; gekleurd poeder over hardlopers strooien zodat de deelnemers gezellig kleurrijk over de finish komen. Optimism ftw! Dat de renners die shit ook inademen en in hun ogen krijgen met alle gevolgen van dien, is dan op zich niet verrassend, toch? Fysieke klachten waren er al vanaf color run 1. Toch heeft het 5 jaar geduurd voordat ook het RIVM tot de officiële conclusie kwam dat het misschien schadelijk zou kunnen zijn om chemische zooi tegen hardlopers aan te smijten.

  Vrolijk

  Hoewel het er vrolijk uitziet, al die kleurtjes, is niet iedereen even blij met het resultaat. Een tijd terug doken er foto’s op van dames wiens haarkleur totaal verruïneerd was door het poeder. Het viel er niet uit te wassen en zelfs verven hielp niet. Groen haar kan heel leuk zijn. Met carnaval. Niet als je ‘s maandags weer gewoon aan het werk moet. Ook kunnen je longen en ogen het niet zo tof vinden, al die fijnstof in dat poeder. Die kunnen dan wel eens geïrriteerd raken. Verbazingwekkend!

  De RIVM raadt de blije hollers dan ook aan om bij een color run een mondkapje en beschermbril te dragen en na afloop snel te douchen. Verder wordt kids, senioren en longlijers sowieso afgeraden om mee te doen. De Brandweer van Amsterdam concludeerde overigens al dat sommige poeders brandgevaarlijk zijn en verzocht het RIVM om toch even voort te maken met hun advies. Zoals bij alles wat leuk is, geldt bij een color run nu dus ook: safety first. Wij raden dan maar een mondkapje en beschermbril in regenboogkleuren aan.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wildplasser
  wildplasser
  08/02/2017 - 22:00 22:00

  Deden we vroeger met LSD.
  Daar hoorde je dus niemand over.

  Monade
  Antwoord aan  wildplasser
  08/02/2017 - 22:15 22:15

  En het eeuwenoude Holi-festival, natuurlijk. Met puur natuurlijke kleurenpoeders als loodwit, cinnabar, malachiet, cobaltaluminaat, en uraniumoxide.

  / Gelukkig is de bhang wel organisch

  hangmat
  hangmat
  Gast
  09/02/2017 - 08:12 08:12

  briljante geesten zijn ook wel eens op het idee gekomen om dat tijdens een amateur-wielerwedstrijd over de renners uit te storten.. heel leuk allemaal, totdat het ging regenen, de weg spekglad werd en de renners massaal onderuit gingen

  Canyon Grand
  Canyon Grand
  Gast
  09/02/2017 - 09:09 09:09

  Een andere tip om te voorkomen dat je geen gekleurde longen krijgt is gewoon niet meedoen aan die rare runs.

  Bismarck
  09/02/2017 - 10:59 10:59

  Gek is dat, het advies om te roken met een mondkapje op moet nog komen en die hippe sport bestaat toch al wat langer.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN