More

  RECENTE POSTS

  Het nieuwe speeltje van Boston Dynamics: Handle

  Vaste bezoekers van Retecool weten inmiddels wel dat wij een zwak voor de robotbouwers van Boston Dynamics hebben. Boston Dynamics ontwikkelt al sinds 1992 robots, maar doet er verder helemaal niets mee. De robots kunnen namelijk niet gekocht worden. Het bedrijf zelf overigens wel. Dat heeft Google dan ook in 2013 gedaan, maar inmiddels staat de toko alweer even in de Etalage. Toyota en Amazon worden als potentiële kopers genoemd.

  Het nieuwste speeltje van Boston Dynamics heet Handle en is een zogenaamde “ontwikkel- en onderzoeksrobot”. Wat zo veel wil zeggen als dat Boston Dynamics met deze robot wil kijken wat ze inmiddels allemaal al kunnen met een robot. En dat is veel, heel veel! Zo kan Handle ongeveer 1,2 meter hoog springen. Met 14 kilometer per uur van een trap af knallen zonder op z’n metalen snufferd te gaan. En zonder problemen kratjes van 45 kilo optillen en verplaatsen. Het is overigens niet echt een kleine jongen, want Handle is ongeveer 1,95 meter hoog. Maar gezien de enorme lading techniek en batterijen die hij mee moet tossen, hebben ze dat bij Boston Dynamics prima compact weten te houden.

  Handle is gebaseerd op de eerdere robot van Boston Dynamics: Atlas. Atlas had gewoon twee benen, terwijl Handle benen gecombineerd met wielen heeft. Dat is volgens Boston Dynamics namelijk het beste van twee werelden:

  Wheels are efficient on flat surfaces while legs can go almost anywhere: by combining wheels and legs Handle can have the best of both worlds.

  Dat klinkt ontzettend gaaf en dat is het dan uiteraard ook, zoals je in onderstaande YouTube kunt zien. Skynet lijkt steeds minder ver weg te zijn. Bas Taart is as we speak al prikkeldraad aan het inkopen (en is zich eigenlijk al tientallen jaren aan het voorbereiden op de komst van Skynet).

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  28/02/2017 - 16:44 16:44

  Ik zeg: minigun erop, en eropaf!

  Jokkebrok
  28/02/2017 - 19:31 19:31

  Minder ver weg? Skynet wijst al een jaar of tien aan wie er kapotgedroned moet worden:
  https://arstechnica.co.uk/security/2016/02/the-nsas-skynet-program-may-be-killing-thousands-of-innocent-people/

  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  Lid
  01/03/2017 - 09:36 09:36

  Interessant ontwerp. Ze laten het niet zien, maar ik vermoed dat die balanceerarmen ook de voorpoten moeten zijn in een “big dog”-achtige loopmodus. Waarmee ze iets gemaakt zouden hebben dat inderdaad duidelijke voordelen biedt over elke vorm die nu in de natuur of de voertuigenwereld voorkomt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN