More

  RECENTE POSTS

  Nieuwe commissie in Groningen, en wat er eigenlijk misgaat in 2 tweets

  Het Groningen-dossier gaat een nieuwe fase in met vandaag een verder debat met de voorzitter van de Parlementaire Enquetecommissie in de Tweede kamer. Hierna volgt op enig moment een debat met de regering.

  Ondertussen is de Commissie Verschillen van start gegaan. Er zijn namelijk bij de schadeafhandeling door het IMG verschillen te zien in dezelfde staat van 0 tot 50.000 euro tussen verschillende huizen. Bij de ene bewoner is alles gasgerelateerde schade, bij de ander niets. Maak maar bezwaar, ga in beroep en uiteindelijk kom je vanzelf de Landsadvocaat tegen bij de Raad van State. Dat klopt niet.

  Terwijl de fout die gemaakt wordt bij het IMG eigenlijk in twee tweets uit te leggen is. Ze passen het advies van het Panel van Deskundigen uit 2019 niet goed toe. Wie dat zegt? Een van de leden van dat panel.

  Uit de stukken die RC Juridisch intussen opgevraagd heeft blijkt dat het bestuur van het Instituut Mijnbouwschade Groningen een expliciete voorkeur heeft om een andere deskundige uit dat panel te vragen voor ongeveer alle externe adviezen. Op z’n best klinkt dat als cherrypicking.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ger Miedema
  Ger Miedema
  Gast
  13/04/2023 - 16:25 16:25

  Praat me er niet van. Hier in Hoogezand, vergelijkbare huizen, totaal verschillende taxaties van schade. Het is net een loterij.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Ger Miedema
  13/04/2023 - 16:27 16:27

  Er is vorig jaar voor de opnames een app ingevoerd, waarmee ze de schades registreren en dan uit een bibliotheek het type schade en de reparatie kiezen, ergo, meteen een bedrag. De vraag is of dat het niet weer te strak bindt. In ieder geval is de macht van de “expert” zo beperkter

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN