More

  RECENTE POSTS

  Nieuw onderzoek wijst op hoog percentage natte tosti’s bij Korps Mariniers

  Korps Mariniers. Voor mensen die niet goed weten wat ze willen klinkt dat echt als een enorm stoer ding. Beetje lekker door de modder kruipen, met water spelen op het strand, dingen aan stukken blazen, levens redden, beetje vrede brengen, kijk maar.

  Maar een nieuwe methode voor de selectie van medewerkers, recent in gebruik genomen bij Defensie, heeft uitgewezen dat een groot deel van de mariniers achteraf toch gewoon klamme tosti’s blijken te zijn. Marinewoordvoerder Pedro Ang vertelt: Ja, we moeten toch zorgen dat we alleen mensen uitzenden naar oorlogsgebieden die niet als een jankende snowflake in elkaar zakken bij de eerste keer dat ze schrikken. Zo hebben we diverse methoden gebruikt om onze manschappen hard te maken, we hebben de mariniers nog een maand op een regime van enkel Jong Soep Erwetensoep gezet, niets, iedereen doorstond zelfs die hel als, euhm, nou een marinier dus. 

  Niet iets onverwachts voor de naar eigen zeggen hardste militairen van het leger. Maar wat begon als een grap heeft toch een zenuw blootgelegd. Toen we voorstelden dat we de kazerne naar Vlissingen gingen verhuizen bleek de helft van het peleton uit jankende special snowflakes te bestaan. Ja, want wat zou dat doen met de waarde van hun huis en zouden ze dat ooit nog kunnen verkopen, en zouden hun partners (m/v) wel een baan vinden in Zeeland? 

  Volgens de persvoorlichter van het Ministerie van Defensie was de grap om naar Vlissingen te verhuizen ontstaan omdat geklaagd werd dat de bestaande kazerne zo klein was. Volgens de persvoorlichter is dat vermeende probleem nu ook opgelost, omdat de mannen nu van de jongens gescheiden zijn en het korps mooi uitgedund is.

  Mark Rutte liet weten dat de Mariniers ongelofeloos belangrijk werk doen en dat als je claimt met een mes tussen je tanden door een oerwoud in Colombia te kunnen trekken terwijl de kogels om je heen zoeven, dan ben je volstrekt ongeschikt als de enkele gedachte aan naar Vlissingen verhuizen je doet twijfelen aan je levenskeuzes. Pleur op”, aldus de Minister-President.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/03/2018 - 12:09 12:09

  Je zou denken dat een marinier er trots op zou zijn om naar de bakermat van het Korps te mogen verhuizen. Ik heb me altijd al afgevraagd wat mariniers met een kazerne midden in het land moesten.
  Verder is Zeeland de enige provincie waar huizen nog betaalbaar zijn, maar de prijs wel in de lift zit. Dus dat is ook geen argument.
  De heren zijn kennelijk nogal honkvast. Normaal geen probleem, maar voor een marinier nou niet bepaald de meest voor de hand liggende eigenschap.

  Oh… en dan is er nog het argument dat er in Vlissingen minder herrie gemaakt mag worden. Ietsje minder hard pang-pang roepen dus, mannen.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/03/2018 - 12:39 12:39

  Ja maar, dan moeten ze hun hele dealernetwerk weer opnieuw opbouwen! En hoe zit dat met escortservices daar in zwartekousenland?

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  20/03/2018 - 20:48 20:48

  Ik heb me laten vertellen dat Het Verdronken Land Mijner Voorvaderen (m/v) tegenwoordig één grote wietplantage is. Dus jointtechnisch zit dat wel oké. En Vlissingen is een cargo-haven en Antwerpen is dichtbij. Dus qua coke en hoeren zit dat daar ook wel oké.

  /Joint Strike Forces, Joint Strike Fighter, Joint … “Zorg dat je er bij komt en geeft em door!”

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/03/2018 - 09:37 09:37

  Bovendien, na de Brexit wordt Chatham ook weer een legitiem doelwit en dat is vanaf Vlissingen een paar uurtjes varen met de RIB.

  Verder las ik dat vooral het middenkader ontslag neemt en dat dit een ramp is want het duurt 15 JAAR om ze op te leiden.
  Sorry, maar we praten hier niet over medisch specialisten. In 2 jaar kun je de Jostiband omscholen tot marinier.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN