More

  RECENTE POSTS

  PvdA-ers de straat op geschopt voordat de kiezer dat doet

  De PvdA wil af van haar imago als bestuurderspartij. De regentenkliek gooit daarom het roer drastisch om: de bestuurders worden verplicht zich onder ‘het volk’ te begeven. Bestuurders die weigeren, verliezen voorlopig hun plekje in de baantjescarrousel. “Het beeld dat de mensen van ons hebben, moet worden bijgesteld”.
  PvdA-politici moeten tot aan de Statenverkiezingen een kwart van hun werktijd doorbrengen buiten de gemeentehuizen, de provinciehuizen of het Kamergebouw. En dan niet in een goed restaurant op kosten van, maar echt de straat op. Jan Lul aanspreken en een roos in z’n hand duwen. En omdat de bestuurstop ook wel ziet dat dat problemen gaat geven (over moestuintjes en JSF’s) komt er een ‘hulplijn’ voor PvdA-politici die ‘vast dreigen te lopen in het Eerlijke Verhaal’. Dat is immers niet zo eenvoudig reproduceerbaar.

  In het vandaag verschijnende rapport Politiek van Waarde voor Ons, nemen de miljonairs zich voor te kiezen voor ‘robuust idealisme’. “De PvdA heeft zich de afgelopen jaren te veel vereenzelvigd met de staat, als een pure bestuurderspartij. Politiek lijkt zo gereduceerd tot het verzinnen en aan de man brengen van beleid met doorzichtige Lulpraatjes®”. Dat resulteert in een reeks voornemens die volgens de opstellers los staan van de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Eerste Kamer in maart. Miljonair Martin van Rijn: “Het moet niet gaan over de toenemende kosten van de ouderenzorg, maar om ouderen die straks wel de zorg krijgen die ze nodig hebben, dankzij een bezuiniging van 3 miljard. Het moet niet gaan over het beperken van de kosten van de bijstand, maar over de kansen voor jongeren en ouderen op werk. Het moet niet alleen gaan over de participatiegraad en de betaalbaarheid van de AOW, maar ook over hoe leuk het is ook op latere leeftijd nog actief te zijn in de maatschappij”.
  Als eerste zal Jetje Bussemaker morgen het leenstelsel en de afschaffing van de OV jaarkaart – ooit een plan van Halbe Zijlstra – nog één keer uitleggen. Zij zal hierbij de nadruk leggen op de voordelen van € 15.000 euro extra studieschuld voor de student. De tijd die zij op het Malieveld doorbrengt, mag ze rekenen tot haar quotum van 25%.

  De partij – die momenteel iets meer dan een derde van de burgemeesters in het land levert – zegt te willen voorkomen dat de PvdA ‘een regentenpartij zonder kiezersvolk’ wordt. bedankt he

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Incator
  Incator
  13/11/2014 - 11:21 11:21

  Ik meen dat het verzorgingstehuis van de moeder van Martin van Rijn nog wel vrijwilligers kon gebruiken.

  Heel niet zo’n gek idee, verplichte maatschappelijke stage voor iedereen die ook maar in de verste verte met politiek te maken heeft.

  biermeester
  13/11/2014 - 11:27 11:27

  “Het beeld dat de mensen van ons hebben, moet worden bijgesteld”.

  Dat is in ieder geval een stuk eenvoudiger dan daadwerkelijk je doen en laten aan te passen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/11/2014 - 11:41 11:41

  “Het beeld dat de mensen van ons hebben, moet worden bijgesteld”
  (Biermeester was me voor met het quoten van deze quote.)

  Kennelijk denkt men verkeerd begrepen te worden, terwijl wat er werkelijk aan de hand is, is dat Jan L. juist steeds beter begrijpt waar de PvdA voor staat en ze juist om die reden de rug toekeert.

  Maar misschien gaat het wel weer lukken.; de burger inpakken met lulkoek; met beloven dat het echt allemaal in diens eigen belang is. Om vervolgens natuurlijk gewoon weer verder te gaan met afbreken van wat sinds Drees is opgebouwd. Mij persoonlijk raakt het niet (hoewel ik wel mijn kinderen en vader extra zal moeten gaan ondersteunen), maar de komende jaren gaan voor heel veel Nederlanders dramatisch worden. Eigen schuld; zelf op gestemd.

  Maar PvdA-ers; ga gerust de straat op. Is er nog pek en veren? (oh nee, laat maar. Ik mag niet oproepen tot geweld…)

  Jack Random
  Jack Random
  13/11/2014 - 11:44 11:44

  Ik hoop dat PvdA-kamerlid Mei Li Vos aan de deur komt.

  Jack Random
  Jack Random
  13/11/2014 - 11:47 11:47

  En als je wilt meemaken hoe hard de pleuris en paniek binnen de PvdA kan uitbreken, is het wachten tot de volgende verkiezing waar de SP groter wordt dan de PvdA. In dat licht moet je dat ‘de straat opgaan’ bezien, omdat de SP daar succes mee heeft.

  Ome Mc
  Lid
  13/11/2014 - 11:50 11:50

  Oh, god, dit is echt!… ik dacht dat het satire was.

  *bonkt hoofd 14 keer tegen een nabije stalen balk, tuurt vervolgens wat wezenloos rond en leest daarna een stukje azijnbode*

  “Hamming vreest niet dat de nieuwe koers de samenwerking met de VVD bemoeilijkt.”

  Ok, nou, dan weten we dus wat dit hele plan is: gebakken lucht. Meer niet. Verder blijven ze gewoon het schoothondje van de neoliberalen, want je idealen daadwerkelijk verdedigen zou de samenwerking wel degelijk bemoeilijken.

  G. de Vader
  Gast
  13/11/2014 - 11:52 11:52

  Sommige stukjes schrijven zichzelf Mc. Maar inderdaad. Grootste grap is natuurlijk dat de PvdA morgen gewoon weer VVD-beleid staat te verdedigen op het Malieveld.

  Jack Random
  Jack Random
  13/11/2014 - 11:55 11:55

  @Mc: De heer Satire is nu client bij het UWV. Als kansloze werkzoekende, sinds zijn baan is ingepikt door de heer Werkelijkheid.

  Ome Mc
  Lid
  13/11/2014 - 11:58 11:58

  Kan-ie mooi een cursus social media & solliciteren volgen, hoorde ik gisteren van een WW-er van 51.

  /ook geen satire

  G. de Vader
  Gast
  13/11/2014 - 12:06 12:06

  Bovendien: ze hadden al angekondigd zich activistischer te zullen opstellen op momenten dat het er verder niet toe doet. Of zoals ze zelf zeggen: nu veel wetgeving van het kabinet is aangenomen.
  http://www.retecool.com/pvda-begint-lulkoekoffensief/

  TheStef
  13/11/2014 - 12:07 12:07

  De campagne begint al vroeg bij de PVDA dit keer.

  Raketman
  13/11/2014 - 12:28 12:28

  Beste kop van 2014, hands down!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/11/2014 - 13:40 13:40

  De enige redding voor de PvdA kan nog het opblazen van de coalitie zijn over iets ‘fundamenteel sociaals’ en dan maar hopen dat er wat oude kiezers teruggehaald kunnen worden die zo een principiële stap wel kunnen waarderen Maar nee, daarvoor zit het pluche veel te lekker. Nu kunnen ze nog boven hun stand leven en het maximale uit de bij elkaar gelogen kamerzetels halen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN