More

  RECENTE POSTS

  Nietszeggende Ombudsman is nietszeggend

  Bizar artikel in de Volkskrant vandaag, waar Reinier van Zutphen ingaat op vragen over het aflopen van de termijn van Kinderombudsman Marc Dullaert.

  Nouja, ingaat is een groot woord. Want van Zutphen, die sinds vorig jaar Ombudsman is, zegt namelijk HE-LE-MAAL niets. De opvolger van Alex Brenninkmeijer heeft in een jaar voornamelijk voor elkaar gekregen dat mensen over hem klagen. Al in juni verscheen de eerste kritiek op zijn functioneren, wegens o.a. gebrek aan heldere onderbouwingen. Nou, als hij zijn besluiten zo onderbouwt als hij antwoord geeft op vragen van journalisten, dan snappen we de klacht.

  Laat Van Zutphen nu in één van zijn eerste beslissingen zelf deze motiveringsplicht met voeten treden en geen enkele motivering bij zijn beslissing geven op een door klager zorgvuldig met argumenten onderbouwde brief.

  Het lijkt erop dat de politiek vooral gezocht heeft naar iemand die klagers zoveel mogelijk buiten de deur houdt. De NRC noemt het profiel voor de functie ‘platgeslagen’ en vreest dat van Zutphen de functie van Ombudsman gaat uithollen. Met de rel rondom de Kinderombudsman wordt het er niet beter op. Foutje hier, schandaaltje daar, mensen die zich afvragen waarom hij zelf niet weggaat overal. En dat gaat er niet over tien, zoals in de eerdere linkjes, maar over duizenden.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN