More

  RECENTE POSTS

  Niet te rooskleurig over carrièrekansen doen…

  Het water is weer eens nat, mensen. Dat u dat weet. Want als je dus gaat inzetten op marktwerking in het onderwijs gaan onderwijsinstellingen dingen doen die verdacht veel op marketing lijken. Marketing is de kunst van dingen mooier liegen of verdraaien dan ze zijn om je product, een opleiding in dit geval, aan de markt te brengen.

  Het is dus niet heel erg gek dat opleidingen dat zo rooskleurig mogelijk presenteren. 12 uur per week kassadraaien met je Bachelor Psychologie is toch ook een baan? Dat moeten we niet willen, zegt Minister Jet Bussemaker terecht. Bij het kiezen van een carrierebepalende opleiding moet je gewoon realistisch geïnformeerd worden. Dus dat je dan niet heel erg hoog van de toren gaat staan blazen over carrière-opties die een stuk minder rooskleurig zijn lijkt me niet een standpunt dat je op maandagochtend gaat verkondigen als je op zondagavond het tegenge… Laat. Ook. Maar.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  valve
  valve
  08/02/2016 - 10:31 10:31

  Website is wel door een kerel gemaakt, gezien de roze kleur (“voor de vrouwtjes”) http://www.navigerennaardetop.nl/

  Johanvb
  Johanvb
  08/02/2016 - 13:05 13:05

  Deze ‘we houden je in de gaten’ website vind ik van een bedenkelijk allooi.
  Want wat bereik je hier mee?
  Verteld deze website ook hoeveel vrouwen er op een functie hebben gesolliciteerd?
  Of met welke eisen de dame in kwestie bij het arbeidsvoorwaardengesprek kwam aanzetten?
  Of dat de kandidaat wel de beste keuze was voor de positie?

  Ik pleit ervoor dat een bedrijf, dat een soortgelijke functie heeft openstaan en geen vrouwelijke kandidaten krijgt, via Linked-in en dergelijke vrouwen gaat aanschrijven en ze uitnodigt voor een gesprek en de reacties op deze uitnodiging publiceert
  Dat zou eens en voor altijd duidelijk maken of vrouwen überhaupt wel geïnteresseerd zijn in een fulltime baan op dat niveau.

  Want ik heb het idee dat we ook bij deze ‘wij willen ook gehoord worden’ groepering te maken hebben met een aantal enthousiast betrokken personen die menen namens de hele goegemeente meent te moeten spreken en meent dat hun doelgroep positief gediscrimineerd moet worden.
  Maar positieve discriminatie is en blijft in zijn kern discriminatie. Want als je iets mag doen dat de wet verbied door er ‘positief’ voor te zetten dan begin ik stantepede een kroeg met een positief rookbeleid en een positieve schenkbeleid voor minderjarigen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN