More

  RECENTE POSTS

  Niemand weet wat de gevolgen hiervan zullen zijn!

  Zo. De verpleeghuizen die graag gebruik maken van de ‘marktwerking’ in de zorg, maar vervolgens niet blij zijn als u iets over de kwaliteit van hun diensten weet, gaan even op ramkoers liggen.

  De informatie die de Inspectie voor de Gezondheidszorg eist willen ze – dat wil zeggen, brancheorganisatie ActiZ en haar leden – namelijk niet langer leveren. Want de verpleeghuizen willen eerst zelf wel even weten wat er met die informatie gebeurt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de IGZ een beetje zelfstandig gaat bepalen hoe ze hun handhavende taak uitvoeren – stel je voor dat de verpleeghuizen straks kwaliteit moeten leveren.

  Gelukkig is daar onze immer integere minister Schippers die vorige week al in debat met Renske Leijten (SP) aangaf dat dit dus niet kan.

  “De sector heeft deze week gezegd: wij schorten de levering van gegevens op. Ik vind het heel belangrijk dat de minister in dit debat zegt: dat kan dus niet.”

   

  “Dat kan dus niet. Dat kan niet zonder gevolgen, om precies te zijn.”

  Wat die gevolgen zijn? Dat moeten we nu afwachten, uiteraard. Maar we weten dat de gevolgen er komen. Mogelijke opties zijn dat de inspectie nu in plaats van aangekondigde inspecties onaangekondigd langs gaat komen. Of dat verpleeghuizen hun zootje daadwerkelijk op orde moeten hebben in plaats van alleen het papierwerk (wat, aan de hand van de vorig jaar gelekte lijst blijkbaar ook nog te moeilijk is).

  Nu alleen even afwachten hoe de man van Schippers daar winst uit gaat halen. Inzetten op alternatieve gevolgen mag, uiteraard, in de comments.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  10/10/2016 - 16:36 16:36

  “Wat die gevolgen zijn?”
  Ik mag hopen arrestaties van de directies van die weigeraars.

  Monade
  10/10/2016 - 17:23 17:23

  Nu alleen even afwachten hoe de man van Schippers daar winst uit gaat halen
  Statiegeld heffen op de in verpleeghuizen weggeparkeerde ouderen.

  / ISAGN

  MadDieu, drukt zijn snor
  10/10/2016 - 21:00 21:00

  Gevoelsmatig hebben de zorginstellingen meer weg van iemand die klaagt dat hij in de WW slechts het maximum daggeld krijgt, dan een bijstandstrekker met schuldsanering.

  Zowel bij het UWV als bij de belastingdienst kom je er niet goed vanaf als je je gegevens niet op tijd of niet correct aanlevert. Er zijn dus overheidsinstellingen, die de minister kunnen adviseren over passende gevolgen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN