More

  RECENTE POSTS

  Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) haat hipsters en laat giftige gojibessen in de handel

  Uit een reportage van EenVandaag blijkt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een grafhekel heeft aan hipsters. Dat stellen Foodwatch en toxicoloog Martin van den Berg.

  Door onderzoek van de NVWA was gebleken dat 7 op de 10 verkochte gojibessen te veel bestrijdingsmiddelen bevatten. Bij één monster werden zelfs 21 verschillende middelen aangetroffen. Voedselwaakhond Foodwatch vindt dat deze bessen niet verkocht mochten worden. Bij het monster waarbij 21 verschillende soorten bestrijdingsmiddelen werden gevonden, werden van de illegale stoffen propargiet en carbofuran waarden gemeten tot respectievelijk 46 en 55 keer de wettelijke norm.

  Propargiet is schadelijk voor het zenuwstelsel en wordt in verband gebracht met darmkanker, en carbofuran wordt door de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA aangemerkt als “zeer giftig”. Het kan schade veroorzaken aan het zenuwstelsel en ook hormoonverstoringen veroorzaken.

  De NVWA zegt tegen EenVandaag nagedacht te hebben waarschuwingen uit te delen maar dat er te veel onzekerheden waren over de mogelijke schadelijkheid van de bessen. Daarbij worden “Gojibessen eigenlijk alleen maar door hipsters gegeten omdat ze zo’n kansloos hip “superfood” zijn, dus als we ernaast zouden zitten zou het in het slechtste geval het aantal bakfietsen op de grachten in Amsterdam verminderen. Daar kan niemand tegen zijn.“, aldus de woordvoerder van de NVWA. Ze erkennen dat het “achteraf beter was geweest” om een melding te maken bij de EFSA.

  Niemand interesseert het welzijn van hipsters. NIE! MAND!

  Er zijn dit jaar nieuwe monsters genomen van de bessen, maar deze moeten nog geanalyseerd worden. Volgens Van Der Berg is dit “onbegrijpelijk”. Hij pleit ervoor dat alle van buiten Europa geïmporteerde bessen per direct uit de schappen worden gehaald, omdat niet uit te sluiten valt dat de bessen in handen kunnen vallen van mensen die geen hipster zijn maar stomweg niet weten wat ze kopen.

  Update: We hebben van de NVWA deze link ontvangen, waarin zij ingaan op de beschuldigingen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  30/09/2017 - 16:52 16:52

  Is er dan niemand die zich om bronnen interesseert? Hallo, het is foodwatch, een paniekblog. Ik had liever een directe link naar het lab.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  30/09/2017 - 16:57 16:57

  “De NVWA beschikt naar eigen zeggen evenwel niet over consumptiegegevens van gojibessen en heeft daarom die van krenten gebruikt om te kijken of de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen die een mens in een portie binnen mag krijgen, is overschreden. Waarschijnlijk heeft dit gezorgd voor een overschatting van de consumptie, zeker bij kinderen, die meer rozijnen en krenten zullen eten dan gojibessen. ” Etc.
  https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/nvwa-nam-geen-maatregelen-tegen-giftige-gojibessen/

  Niks aan de hand mensen. Natte vingerwerk.

  Monade
  Antwoord aan  Ketsman
  30/09/2017 - 17:57 17:57

  Scherp, Kets! Hiero!

  Ik ben geen hipster, maar wat ik er van heb begrepen, worden gedroogde gojibessen doorgaans in gekookte vorm geconsumeerd. De gangbare bestrijdingsmiddelen worden door het koken voor menselijke consumptie onschadelijk gemaakt (‘gedenatureerd’).

  /Dit betekent jammergenoeg dat hipsters niet door eigen toedoen de pijp uit gaan. Je zult ze toch echt zelf moeten doodschieten.

  Ketsman
  Antwoord aan  Monade
  30/09/2017 - 18:21 18:21

  Ja, sorry. Ik vloog er even te hard in. Kusje. Ik heb nog een draadje foodwatch open, vandaar. Eikels zijn het godverdomme.

  En ik ga hiero echt niet klikken, ga toch heen met je ingewikkelde tldr’s.

  Edit: Oh, nou ben je monade? Flepzor gestikt in z’n bessen?

  Monade
  Antwoord aan  Ketsman
  30/09/2017 - 18:37 18:37

  Oh, nou ben je monade? Flepzor gestikt in z’n bessen?

  Ik ben hier altijd Monade. De verwarring is begrijpelijk, want Flepz0r woont vanwege belastingtechnische redenen in een Enschedese postbus. Maar ik woon gewoon in een nette, klimaatneutrale plaggenhut bij het Aamsveen, en ik ken Cyprus alleen uit de nucleaire scenario’s van de Navo (ik zeg doen!).

  Ketsman
  Antwoord aan  Monade
  30/09/2017 - 18:42 18:42

  Ik ben net wakker. Ik heb mijn nightvisiongoggles nog op. Jullie lijken allemaal op elkaar.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  30/09/2017 - 18:39 18:39

  Foodwatch zou er beter aan doen zich te beperken tot het publiceren van een goed recept voor spirituele appeltaart.

  Edit: Ik bedoel pornoside natuurlijk.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN