More

  RECENTE POSTS

  Nederland wordt onderdeel van internationale Whatsappgroep Syrië

  Nederland treedt op korte termijn toe tot het selecte gezelschap van landen in de Internationale Whatsappgroep voor Syrië (IWSG), een groep van veertien landen waar onder meer de Verenigde Staten, Rusland, Iran en Saudi-Arabië deel van uitmaken.

  Dat maakte minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) vrijdag op de veiligheidstop in München bekend tegenover Retecool.com.

  De IWSG probeert gezamenlijk tot een oplossing te komen voor het Syrische conflict. De steungroep bestaat naast bovengenoemde partijen uit internationale organisaties als de Europese Unie, de Verenigde Naties, de Arabische Liga en de landen Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, China, Egypte, Irak, Jordanië, Libanon, Oman, Qatar, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

  Koenders wijst erop dat Nederland zich al geruime tijd breed inzet in Syrië. “We hebben er veel programma’s lopen”, zegt de minister. Nederland verleent onder andere humanitaire steun en niet-letale ondersteuning aan strijdende partijen. Ook werden door Bert Koenders regelmatig kattenplaatjes gemaild om de partijen van de broodnodige verlichting te voorzien. Die kan de minister nu direct zelf op de Whatsappgroep delen.

  De bewindsman is tevreden dat Nederland nu ook aan tafel zal schuiven om zich in te zetten om tot een oplossing te komen voor de burgeroorlog die zich al vijf jaar voortsleept.

  Donderdag zetten de Verenigde Staten en Rusland een voorzichtige eerste stap. De twee grootmachten bereikten een een akkoord over een staakt-het-vuren dat sceptisch werd ontvangen.

  Afgesproken is dat de aanvallen vanaf volgende week zullen stoppen en dat er zo snel mogelijk begonnen wordt met het verlenen van humanitaire hulp. Jihadistische groeperingen als IS en al-Nusra vallen niet onder dit bestand.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  13/02/2016 - 02:28 02:28

  comment image

  Aleppo? Zo een grote vuurbal jonguh, BAM!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  13/02/2016 - 02:38 02:38

  http://media.nu.nl/m/ko3xm17a60fm_wd640.jpg/nederland-wordt-onderdeel-van-internationale-steungroep-syrie.jpg

  Vuurbal? Laten we het bevrijdingsvuur noemen. Wij van de WhatsApp-groep zijn tevreden met het bestand dat met één klap de actieve euthanasie mogelijkheid maakt van hele wijken met van honger stervende mensen. Gelukkig konden hier nog wel draagvlak vinden in de Nederlandse maatschappij, zolang er maar geen vluchteling extra naar ons toe komt.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  13/02/2016 - 17:41 17:41

  http://www.themoscowtimes.com/upload/iblock/c7e/Sergei%20Lavrov-Russia.jpg

  Hee Bashar, volgens mij heeft die gast uit Nederland homo…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN