More

  RECENTE POSTS

  Nederland is Wereldkampioen Voetbal!

  Sinds de vroege uurtjes van zondagochtend is het een feit: Nederland is officieel de “Onofficiële wereldkampioen voetbal“. Ja gaat u maar even luid claxonerend een rondje om het dorpsplein rijden. Overigens zo bijzonder is het niet, want het is intussen alweer de 9e keer dat Oranje de titel binnenhaalt. Het hele idee van het Onofficieel wereldkampioenschap voetbal is ontstaan in Schotland toen dat direct na het WK van 1966 de toenmalige wereldkampioen Engeland versloeg, en enkele lolrokken het Schotse team tot Unofficial Football World Champion uitriep. Iemand heeft het ooit uitgepluist vanaf de allereerste interland ooit, in 1873 tussen Engeland en Schotland, toen Engeland met 4-2 de Schotten versloeg en de eerste onofficiële wereldkampioen werd. Het systeem is overigens vrijwel hetzelfde als voor het Wereldkampioenschap Boksen geldt: wie de wereldkampioen verslaat is vanaf dat moment zelf automagisch de nieuwe Wereldkampioen. Het leuke is dan ook dat intussen 48 verschillende landen de titel hebben mogen dragen, in tegenstelling tot het vierjaarlijkse FIFA toernooi, dat tot nu toe slechts 8 verschillende winnaars kende. Eind vorig jaar veroverde Uruguay de titel na een overwinning op Spanje, maar verloor deze gelijk de eerste wedstrijd van het WK in Brazilië aan Costa Rica. Die verdedigden de titel met succes tegen achtereenvolgens Italië, Engeland en Zwitserland, maar dankzij de wonderbaarlijke keeperswissel van Van Gaal hebben we dit Wereldkampioenschap alvast in the pocket! Nou ja, in ieder geval tot woensdag….

  1404130503_m1mxpiaa56e8_std1024

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/07/2014 - 17:03 17:03

  Ha, dus als we gewoon niet op komen dagen, dan blijven we officieus wereldkampioen.
  Da’s beter dan een 25% kans om officieel wereldkampioen te worden.

  Vraag blijft overigens of we liever van Argentinië in de kwart finale verliezen dan van Duitschland in de finale. Allebei niet leuk, maar de laatste doet toch echt veel meer pijn dan dat de lol van winst op Argentinië oplevert.

  Møhammed Said al Sahaf
  07/07/2014 - 18:28 18:28

  Je kunt altijd morgen nog kijken wat je moet doen om de Duitsers te ontlopen. Mocht het arbitraire trio erin slagen om, met hulp van elf Braziliaanse houthakkers, Lothar Müller & Co te verslaan lijkt het mij wel verstandig woensdag even van de Argentijnen te winnen.

  Weirdoinventor
  Lid
  08/07/2014 - 09:55 09:55

  Grappig concept. Werkt natuurlijk wel vooral omdat er elke vier jaar zo’n WK is waar alle topploegen weer komen opdagen. Al zal het ook wel voorkomen dat de een ploeg die zijn laatste poulewedstrijd wel wint de titel mee naar huis neemt…

  trackback
  19/04/2023 - 05:30 05:30

  […] de bron ga je naar de pagina van het nieuws. Voetbal Nieuws Site, begin hier elke dag gemakkelijk met […]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN