More

  RECENTE POSTS

  Na Zwarte Piet nu ook Prinsjesdaglekken onder vuur

  Morgen is het de derde dinsdag van September en u weet allemaal wat dat betekent. “Ja, oma, om 2 uur moet je koersballen tegen het team van de aanleunwoningen, maar daar gaat het even niet om.”  “Weet ik veel of PSV speelt!? Is dat zo dan?” “Ja, schat, op dinsdag eten we pasta.” Goed, wellicht niet, mocht het u ontgaan zijn wegens een totaal gebrek aan vertrouwen en desinteresse in de huidige politiek. Gebeurt. Het is in ieder geval Prinsjesdag, de dag waarop de Koning u gaat vertellen wat RTL u op vrijdag al in het nieuws wist te melden.

  Diegene die dus geen pasta koken, koersballen, of zich moeten voorbereiden op de Champion’s League en verder ook niets zinnigs in de vorm van een betaalde baan te doen hebben (bedankt, he, Mark?) kunnen zich wellicht door deze ietwat voorspelbare officiele gebeurtenis slaan met behulp van een spelletje.

  Het is namelijk een traditie in onze parlementaire democratie dat de stukken voor Prinsjesdag op een gezette tijd alvast naar de media gelekt worden en dat is de politiek een doorn in het oog. Nadat aangekondigd werd dat er geen, toch wel, nee toch geen strafrechtelijk onderzoek naar het lekken komt is het nu gedaan met het lekken want Ronald van Raak gaat het even fixen!

  “Het klopt niet wat hij zegt. De minister-president weet precies wie welke informatie op welk moment heeft. Het opstellen van de begroting gaat via vaste processen waar telkens bekend is wie welke info heeft.”

  ~ Ronald van Raak, SP

  De vraag is waarom iedereen zo moeilijk hierover doet. Vertrouwelijke informatie? Het is openbaar bestuur en het zijn plannen die bekend worden gemaakt. De hele discussie over het lekken van die stukken is al net zo vervelend als het gesteggel over Zwarte Piet en zo mogelijk nog veel zinlozer. Als er een politiek equivalent was voor “Ga boeven vangen!”, zou dat wat mij betreft op deze plaats niet misstaan. Uw suggesties daarover kunt u, uiteraard, in de reacties kwijt, maar of u daar bij voorkeur wel even nuchter wilt blijven..

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  14/09/2015 - 20:46 20:46

  Gun Willem IV toch zijn jaarlijkse ritje in een wagentje en spreekbeurtje. Schandalig dat journalisten dat elke jaar weer proberen te verpesten.

  MadDieu, drukt zijn snor
  15/09/2015 - 08:43 08:43

  Hopelijk gaat onze toekomstige koningin Amalia notarieel recht studeren. Niet voor de inhoud van de studie, maar om de begrotingsacte samengevat voor te murmelen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  15/09/2015 - 08:50 08:50

  Typisch trouwens dat Wim Lex wel de stukken voorlees, maar niet de veurzitter is bij de algemene beschouwingen.
  Vooral omdat hij uit hoofde van zijn functie de zinloze herhaling van argumenten door de verschillende sprekers kan beperken cq afkappen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN