More

  RECENTE POSTS

  Misschien moet Diederik die hogere btw gewoon wat beter uitleggen

  Het kabinet wil het lagere btw-tarief afschaffen. Maar wat beloofde Didi eerder?

  samsom

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ome Mc
  Lid
  17/06/2015 - 09:42 09:42

  En weer pakt de regering keihard de mensen die het minste te besteden hebben, waarvan dus qua percentage besteedbaar inkomen de levensbehoeften het grootst zijn (die nu nog groter worden).

  Chubbychaser
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/06/2015 - 12:43 12:43

  Ff beter lezen: [i]Het moest een instrument zijn om de belastingdruk voor lagere inkomens te verminderen. Inmiddels blijkt dat het vooral mensen met hoge inkomens zijn die er van profiteren: dat zijn de groepen die veel uit eten gaan, het theater of een concert bezoeken.[/i]
  Het lage tarief wordt niet helemaal afgeschaft.

  Incator
  Incator
  Antwoord aan  Chubbychaser
  17/06/2015 - 13:04 13:04

  Je zou in dat geval natuurlijk ook gewoon het hoge inkomen extra kunnen belasten. (Ha. Haha.) Theoretisch dan. Trouwens – de hoogste inkomensgroep trekt die kosten van etentjes en theaters toch gewoon af, qua relatiemanagement enzo? Belasting betalen is uberhaupt voor losers toch?

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Chubbychaser
  17/06/2015 - 13:26 13:26

  Ook al verdwijnt het lage tarief niet in z’n geheel betalen niettemin de lagere inkomens het meeste belasting al via de BTW, dus is het voor hen de grootste lastenverzwaring – bovendien wil ook iemand met een laag inkomen wel eens uit eten. Daar doet de spin dat mensen met hogere inkomens meer uit eten gaan (well, DUH) niets aan af.

  De hoge en lage BTW-tarieven zijn er al sinds de wet van 1967, en voor die tijd waren het allemaal verschillende tarieven, en dat lage tarief is helemaal geen “instrument om de belastindruk voor lagere inkomens te verminderen” – dat is er gewoon omdat je op sommige dingen geen hoge BTW kunt heffen – omdat het onwenselijk is (eten) of een beroepsgroep kapotsloopt (19% op podiumkunsten werd niet zomaar BINNEN EEN JAAR teruggedraaid). Dat gelul over ‘profiteren’ komt regelrecht uit de koker van een spindokter die het graag wil laten lijken alsof de lage BTW een soort subsidie zou zijn.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/06/2015 - 12:10 12:10

  De VVD wil de kloof tussen rijk en arm vergroten.
  De PVDA wil de allerarmsten ontzien ten koste van de rijken
  Een compromis is dus om dan maar de ruimte tussen werkenden en niet werkenden te vergroten.
  De VVD achterban ziet dan die luie onproductieven aangepakt worden.
  De PVDA achterban ziet dat de noeste arbeider beter beloond gaat worden.

  Allemaal blij, denken ze. Maar wel zwaar klote als je als bijstandsmoeder bij de Aldi opeens 15% duurder uit bent. Hou je gee ngeld meer over voor de kapper (die overigens ook 15% duurder wordt).
  Dus moet er smeerolie komen om dat te compenseren. Daar gaat dan een paar miljard aan op.
  Als je dus niets doet bespaar je gratis die paar miljard. Kun je die alvast apart zetten om de kosten van een Grieks bankroet of kwijtschelding deel van de schulden (wordt het een of het ander) te gaan dekken.

  Verder ben ik erg benieuwd naar de andere vereenvoudigingen van het stelsel. Hypotheekrenteaftrek weg… Eigenwoningforfait weg… BPM weg…. Overdrachtsbelasting weg… Toch?

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  17/06/2015 - 12:17 12:17

  Ja, en in die droomwereld waar alleen de rijken conveniently beter van worden mogen de niet-werkenden 55.000 leden bij hun clubje plussen omdat dit stukje wensdenken naaar de mensen toe meteen even de horeca kapotstuksloopt.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/06/2015 - 13:10 13:10

  Tsja, waar je vroeger nog kon besparen door je cavia konijnenvoer te geven (laag BTW tarief) gaat dat nu niet meer lukken.
  Ben benieuwd hoeveel cavia’s er de komende tijd uit huis geplaatst of opgegeten zullen gaan worden. Zou er een deel van de smeermiddelen aan een caviaopvangcentrum besteed worden? Kamervragen Marianne, Kamervragen…

  E.R. Deoz
  17/06/2015 - 17:09 17:09

  Nog mooie overzichtjes van wat er nu allemaal onder de 6% valt, wat ik er van begrijp blijven alleen levensmiddelen in winkels er onder vallen.

  Goederen
  Onder andere;
  – geneesmiddelen en hulpmiddelen
  – boeken en tijdschriften
  – water
  – homeopatische placebo’s (BTW graag naar 1414%)

  Diensten
  Onder andere:
  – kapper
  – museum
  – pretpark
  – dierentuin
  – schoenmaker
  – sport: sportschool en zwemmen
  – theater
  – bioscoop
  – festivals
  – hotels
  – daklozenopvang
  – kamperen

  Neuh, dat gaat heus niet veel banen kosten als je dat allemaal een stuk duurder maakt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN