More

  RECENTE POSTS

  Minister van Financiën Wopke Hoekstra is een hypochriete lul

  We nemen u even mee naar het jaar des Heren 2015. Wopke Hoekstra (de huidige MinFin) zat toen namens het CDA in de Eerste Kamer. Er lag het wetsvoorstel over het Belastingplan 2016 voor waaraan de regering onder andere een separaat wetsvoorstel over Box 3 had gekoppeld, dat pas in 2017 in zou gaan.

  Zoals u nog weet van het vak staatsrecht heeft de Eerste Kamer enkel de mogelijkheid om een voorgelegd voorstel goed of af te keuren, waar de Tweede Kamer wel de mogelijkheid heeft middels amendementen het voorliggende wetsvoorstel “aan te passen”. Als de Eerste Kamer dus NEIN roept mag het hele proces opnieuw en dat kan in het geval van een Belastingplan voor het volgende jaar (qua haast) best onwenselijk zijn, wat druk op de Eerste Kamer legt om toch maar in te stemmen ook al zijn ze tegen het erin gefropte onderdeel. Wopke Hoekstra (als senator) diende in reactie op die samenvoeging van wetten een motie in die onder andere zei:

  constateert, dat het twee eigenstandige wetsvoorstellen betreft,

  constateert, dat de Eerste Kamer hierdoor de mogelijkheid wordt ontnomen om een separaat politiek eindoordeel te vellen over beide eigenstandige wetsvoorstellen,

  constateert, dat dit nadrukkelijk niet de staatsrechtelijke traditie van de afgelopen decennia is,

  constateert, dat dit een onwenselijk precedent schept voor de toekomst,

  verzoekt de regering zich in het vervolg te onthouden van een dergelijke koppeling,

  Fast forward naar de dag van vandaag, waar je kaak op de grond zal vallen als je hoort wat (nu) Minister Wopke Hoekstra doet met de wet die de dividendbelasting af moet schaffen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  16/09/2018 - 12:15 12:15

  Ha, die Hoekstra 2015 had een vooruitziende blik: Het snode plannetje van Wiebes zou uiteindelijk inderdaad een precedent scheppen voor de toekomst, waar Hoekstra 2018 mooi gebruik van kan maken. Wiebes bedankt!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/09/2018 - 11:07 11:07

  Of het een lul is weet ik niet. Ik ken hem niet persoonlijk. Maar hypocriet is hij natuurlijk wel. Het lijkt er steeds meer op dat de dividendbelastingafschaffing er MOET komen, anders breekt de pleuris uit.
  Alsof er iemand vreselijk chantabel is.
  Ik ga dan altijd van het ergste uit.
  Misschien duiken er dan wel foto’s op van Rutte die met drie loverboys in een hotelkamer het bed natplast waar ooit Geert Wilders op geslapen heeft.
  De kans dat dit kabinet valt is niet extreem groot. De economie loopt goed en het pluche zit heerlijk. Maar ALS het valt, is het vanwege het dividend-dossier.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN