More

  RECENTE POSTS

  Millennials zijn te lui om te werken

  Onderzoek van Retecool wijst uit dat Millennials en dan met name die in de creatieve sector, te lui zijn om te werken. Na bestudering van de T500 lijst en de communicatie daaromheen kan namelijk niet anders geconcludeerd worden.

  “De lijst schiet alle kanten op, al hebben alle talenten iets met technologie van doen. Zo staat Yasmin Wilnis (21) op de lijst, die als persoonlijke ontwikkelingscoach een online school aan het opzetten is, maar ook app-bouwer Matthijs Otterloo (16), die speciaal door Apple is uitgenodigd om naar Silicon Valley te komen.”

  Een school, via internet. Vet technologisch. En leuk, een persoonlijk ontwikkelingscoach van 21. Wie coach je dan? Pubers door hun eerste kringmasturbatie heen? Je hebt ruime ervaring met naar school fietsen met je boekentas onder je snelbinders? En speciaal door Apple uitgenodigd? Wat gaaf, dat je bij een van de duizenden IT-bedrijven in een ander land langs mag komen. Uniek hoor, misschien krijg je zelfs een onbetaalde stage als je niet oppast. En zo gaat het maar verder als je door de lijst met veertien-in-een-dozijn blije hoofdjes scrollt, allemaal appmakers, UX designers, creative designers, leadership speakers en anderzins vage en volstrekt inwisselbare buzzwords.

  Ze omschrijven het zelf als “VISIONARY HUSTLERS. INGENIOUS MAKERS. GRAND CREATORS. A.K.A. TALENT.” Moment, even de kotsemmer legen, zo terug.

  Zo blijkt de T500 lijst (“met de beste 500 Nederlandse talenten onder de 25“) geen ranglijst. Hoezo. Het zijn toch de beste? HOE IS DAT DAN BEOORDEELD? “De vraag die de jury zich steeds heeft gesteld is: zou ik deze persoon direct in mijn team willen hebben?”

  Nou, en uit hoeveel unieke sneeuwvlokjes hebben ze mogen kiezen? “500 klinkt enorm veel, maar er kwamen meer dan 3000 aanmeldingen binnen.” Dus wat je gedaan hebt is 3000 CV’s doorgekeken en daaruit moest je 500 mensen kiezen die een dusdanig CV hadden opgesteld dat je ze in een bedrijf kunt aannemen. Dus je zoekt gewoon mensen die voldoen aan het profiel van loonslaven.

  Maar een lijst? Nee, het moet vooral geen wedstrijd worden, het is een shortlist, geen ranglijst, iedereen is een winnaar, iedereen mag meedoen, we zijn lekker inclusief! Sodemieter toch een eind op. Het zijn gewoon 500 panklare onzichtbare kneusjes die prima geschikt zijn om met hun special-needs-CV aan te schuiven onderaan de ladder in het grootbedrijf. Die geveinsde creativiteit wordt er dan wel in een maand of 6 uitgeramd.

  En waarom maken deze 500 Unileverdrones zichzelf op deze manier in het openbaar volstrekt belachelijk? Nou, dit zegt de organisatie erover: “Jong digitaal talent krijgt onvoldoende een podium.” Wat raar. Je mag op een podium als je ook echt wat kunt. Het feit dat je moeder je CV heeft ontdaan van de standaard beginnersfouten wil niet zeggen dat je daarom ook maar enige kans maakt als ondernemer, creatief bent of anderszins beter bent dan wie dan ook. Als je een podium wilt verdienen moet je gewoon hard werken en als je daadwerkelijk iets kunt komt daar na enige tijd resultaat van. Dat kan een maand zijn, een jaar, soms meerdere jaren, maar als je het moet hebben van je naam op een willekeurige bij elkaar geplukte lijst met jonge mensen die een CV insturen dan kun je dus gewoon geen fuck.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  06/06/2017 - 10:59 10:59

  Wat een rant! Het is maar waar je je druk om maakt. Zelf last van gebrek aan talent?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  wouzer51
  07/06/2017 - 12:14 12:14

  Ik denk dat hij bij die andere 2500 hoorde. Valse leeftijd invullen en gaan.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/06/2017 - 11:30 11:30

  Zo lang mijn eigen zoon niet op die lijst staat neem ik hem absoluut niet serieus.

  Kees koedood
  Kees koedood
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  06/06/2017 - 12:39 12:39

  Je zoon of die lijst???

  Maggieblok
  Maggieblok
  Gast
  06/06/2017 - 13:57 13:57

  Ach, moeders zeurde gisteren nog aan me kop over dit lijstje. Zelf ook een millenial, toevallig koos ik er voor om om als loonslaaf te werken bij een baas omdat ik een geldwolf ben. Zal toch brood op de plank motten regelen. Vervolgens kwamen er twee theemutsen op TV, die even kwamen vertellen waarom er geen vrouwen op het lijstje staan. Help.

  Seb
  Seb
  Gast
  Antwoord aan  Maggieblok
  09/06/2017 - 10:01 10:01

  ‘me kop’. Millennial, check.

  Maggieblok
  Maggieblok
  Gast
  Antwoord aan  Seb
  12/06/2017 - 16:41 16:41

  Jazeker. 😀

  Bismarck
  06/06/2017 - 14:57 14:57

  Was dat misverstand over Millennials niet al eens eerder langs geweest? Iemand van 21 een Millennial noemen is al behoorlijk randje, maar iemand van 16 is volgens ongeveer alle gangbare definities toch wel onjuist.

  Oud Zeikwijf
  Oud Zeikwijf
  Lid
  07/06/2017 - 14:02 14:02

  Hahaha. Geweldig.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN