More

  RECENTE POSTS

  Meningenpolitie is een feest!

  De politie in Nederland heeft het er maar druk mee: meningen. Waar je in bepaalde steden politie aan de deur krijgt als je een paar tweets over vluchtelingen plaatst zijn na de aanslagen in Brussel helemaal alle remmen los. Want de anonieme kliklijn staat open als u mensen kent die de verkeerde mening hebben.

  Althans, dat tweette eerder vandaag Hans Hoekman, operationeel expert van de politie Rotterdam.

  Wat enigszins gek is, want de laatste keer dat wij keken was het hebben van een foute mening nog steeds een mening en dat valt dan toch onder de vrijheid van meningsuiting. De beschrijving van Hoekman doet ons niet bepaald vermoeden dat het hier gaat om mensen die oproepen tot bijvoorbeeld meer aanslagen. Dat mag namelijk weer niet. Hoekman is overigens niet de enige meningenpolitieagent. Agent Marcel ging nog iets verder (en verwijderde die tweet later weer):afschuwInderdaad. Mensen die niet hysterisch huilend rondjes rennen zijn potentiele terroristen. Allemaal. Overigens moet u dat hysterisch huilend rondjes rennen momenteel niet op een station doen, dat lijkt ons bijzonder ongezond momenteel. Maar dit terzijde. Het kan namelijk nog gekker: Ivar Mol kreeg bezoek van 3 agenten, naar aanleiding van een tweet over juichende kinderen rondom de aanslag. Daar vindt de politie niets geks aan, aldus RTL, die het verhaal – waarvan we in de bunker dachten dat het een hoax was – naliep. Waar is de politie nou helemaal mee bezig?

  Dit soort oproepen en bezoekjes geven zwaar de indruk dat de politie het tegenwoordig als een taak ziet om ‘foute’ meningen te onderdrukken. Het is dus niet alleen het probleem dat twee agenten dit tweeten, maar dat de politie dus blijkbaar de achterliggende gedachte heeft dat ongewenste meningen opsporen bij hun taak hoort. Dat verklaart ook dat mensen met bordjes tegen het koningshuis of feministes bij demonstraties worden weggejorist.

  Overigens probeerde onze eigen Meneer de Greef nog wat wederhoor te plegen met vragen als “maar wat is de misdaad dan”, maar dat mocht niet baten.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  23/03/2016 - 14:46 14:46

  “Ivar Mol kreeg bezoek van 3 agenten, naar aanleiding van een tweet over juichende kinderen rondom de aanslag.”
  Dat had misschien te maken met het feit dat hij deed alsof hij zelf voor een klas juichende kinderen zat, terwijl bleek dat ie het had gehoord van radio of internet, waarmee hij dus Breda wel maar even wegzette als een gemeente met plofjuichende kinderen. Iets met laster/smaadschrift ofzo? De reactie is wellicht wat overtrokken, maar terecht dat een gemeente actie onderneemt om zo’n burger aan te spreken op zijn onverantwoordelijkheid.

  Bismarck
  Antwoord aan  Bismarck
  23/03/2016 - 15:30 15:30

  “De reactie is wellicht wat overtrokken”
  Waarmee het niet uit de toon valt met alle andere reacties waar de Nederlandse politie bij betrokken is sinds gistermorgen. Je zal maar DHL-bezorger zijn dezer dagen, kan het zomaar gebeuren dat je besprongen wordt door een half dozijn kerels in bivakmutsen, omdat je een pakketje in een openbaar gebouw komt afleveren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN