More

  RECENTE POSTS

  Meer Live Dan Dit Ga Je De Bardabunga Vandaag Niet Zien

  Tenminste, als je niet toevallig in IJsland bent, vlakbij de Bardarbunga, dan heb je waarschijnlijk een beter zicht (en NOG slechter weer). De Bardarbunga staat namelijk op uitbarsten. Inmiddels is er al Code Rood (PANIEK!!!!) afgegeven voor de luchtvaart “…Eruption is imminent or in progress – significant emission of ash into atmosphere likely…” en dat is best lullig als je binnenkort moet vliegen, want we weten wat een vulkaan met het luchtverkeer boven Europa kan doen. Onder het ijs is het al flink tekeer aan het gaan “…Volgens de IJslandse autoriteiten is nog geen as- of rookpluim zichtbaar. De uitbarsting wordt momenteel beschouwd als klein. Boven de plek van de uitbarsting ligt 150 meter tot 400 meter ijs…”, maar er is op dit moment dus nog geen gevaar. Mocht het los gaan (en dat gaat het, check de aardbevingen, de vraag is alleen wanneer), dan hieronder een overzicht van live webcams. Lang leve de internets!
  Update: Wanneer we het dan toch over aardbevingen hebben. Zojuist een aardbeving van 6.0 op de schaal van Richter in Californië en gisteren was Chili al aan de beurt.

  Twee webcams die blijkbaar met een oud kopieerapparaat zijn gemaakt

  Webcam op de Bardarbunga gericht.

  – Nog een webcam op de Bardarbunga gericht.

  – En nog een webcam op de Bardarbunga gericht (refreshen voor nieuw beeld)

  – En twee webcams in de buurt van de Bardarbunga.

  Map van IJsland met overzicht van recente aardbevingen.

  bardarbunga

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  24/08/2014 - 17:20 17:20

  Op de een of andere manier doet de vorm van de vulkaan op deze foto mij aan iets denken. Of ben ik nu erg crosstopic bezig?

  Charlietoffert
  25/08/2014 - 08:47 08:47

  http://volcanocafe.wordpress.com is ook aardig om te volgen

  Weirdoinventor
  Lid
  25/08/2014 - 09:41 09:41

  Ik heb een oude vriend, al een hele tijd niet gesproken, die ik vrijdagavond toevallig in de bus tegenkwam. (Haha, weirdo reist met de bus!) Hij vliegt woensdag naar IJsland, voor vier maanden studie.

  Succes?

  Weirdoinventor
  Lid
  25/08/2014 - 09:45 09:45

  Nu ik die kaart bekijk valt het me trouwens wel op dat IJslanders net zo slecht zijn in namen verzinnen als fantasy auteurs. “Oosterland”, “Westerland”, “Noorderland West”. Heel creatief jongens.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN