More

  RECENTE POSTS

  Media Markt: een winkel waar je juist níét naartoe wil

  Na een spannend avontuur in de Lidl heb ik flinke trek gekregen. Dat schikt want ik heb daar juist twee felbegeerde alpenburgers bemachtigd. Toch zit het niet mee. Want om écht van de smaak van de Alpen te genieten moet de gelijknamige burger bereid worden in een magnetron. Een handig en betaalbaar apparaat, maar niet één die ik in mijn bezit heb.

  Een fors obstakel op de weg naar het smullen van de eerder genoemde alpenburgers. En omdat geen uitdaging mij dus te dol is, dacht ik wel even een magnetron te gaan kopen.

  Voor zo’n alledaags apparaat leek de Media Markt mij wel een geschikt verkooppunt, ondanks dat die zaak vaak ‘gevoelens bij me losmaakt’. Ze zijn immers spotgoedkoop en hebben daar álles.

  Nu heb ik Media Markt nooit een geweldige zaak gevonden, maar ja, je moet íéts. Ik had eerder al afgeleerd om er advies te vragen, want dat verloopt altijd volgens hetzelfde vruchteloze stramien. Een verkoper komt na ca. 45 minuten wachten op me afgelopen en legt me – meestal met een typisch Fins accent – uit ‘welke hij zelf gebruikt’.

  Ik: Welke raad je me aan?
  Verkoper: Je moet gewoon deze nemen.
  Ik: Ja?
  Verkoper: Ja, of deze, die is wel ietsje duurder maar die is ook ietsje beter, je weet toch. Ik heb die zelf ook snap je.
  Ik: Ik snap niks, er liggen hier 400 modellen, zijn die anderen állemaal niet interessant? 
  Verkoper: Bij die dure betaal je alleen voor het merk enzo, ja toch.
  Ik: Ik weet genoeg.

  Daarna kun je dus zelf op internet uitzoeken welke je moet hebben, op je telefoon – want je wil niet eerst weer naar huis – en dat is kut. Daarnaast heb ik sowieso al een heel zwaar leven, dus dan weet je het wel.

  Media Markt D̶e̶n̶ ̶H̶a̶a̶g̶ Krakau

  Goed, ik loop het inmiddels afgebladderde pand van Media Markt Den Haag Krakau binnen en snel richting de magnetron-afdeling. Op drie doorgebogen en versleten planken staan hier en daar wat magnetrons, wat een meevaller. Op de vloer ligt ook nog een rij halflege pallets met wat stapeltjes magnetrons in dozen. Een troosteloos en allesbehalve aankoopopwekkend gezicht.

  Tot mijn verdere teleurstelling is men niet alleen gestopt met het inkopen van producten, ook verkopend personeel kan er niet meer van af. Ik slenter voor de vorm nog wat langs de magnetrons, ik ben er nu toch, en lees wat bordjes met heel inconsistente productomschrijvingen. Echt lekker magnetrons kopen zit er niet in hier, terwijl ik daar juist wél op uit ben.

  Aangezien dit inmiddels de zoveelste deceptie is in een ononderbroken reeks van tegenvallende Media Markt-bezoeken besluit ik dat ik vandaag voor het laatst in de Media Markt ben, ooit.

  Hoewel ik altijd zeer geniet van het winkelketens de rug toekeren wil ik alsnog spoedig over een magnetron beschikken, want, uit zichzelf warm, dat worden die alpenburgers niet.

  Als ingegeven door God besluit ik voor de gein eens een kijkje te nemen bij Cool Blue. Een zaak die al lang bestaat maar die ik pas vrij recent op de radar heb. In feite behoort Cool Blue, opgericht in 1999, zelfs tot de eerste generatie webwinkels. Grappig detail is dat ze eerst voor iedere productgroep een eigen webshop hadden – dit loopt uiteindelijk op tot 319 gespecialiseerde webshops in 2016. In 2018 bedenkt iemand dat het misschien wel lachen is om in plaats van 319 winkels gewoon één winkel te hebben. Een fris idee lijkt mij.

  Een prima showroom die niet aanzet tot zelfbeschadiging.

  Als ik de showroom binnenloop ben ik meteen enigszins verrast. Ik heb altijd gedacht dat Cool Blue in het discountsegment zit en dan is de overzichtelijke en luxe uitziende showroom toch even een breuk met de verwachtingen, zij het een prettige.

  Ik kan in detail uitleggen waarom Cool Blue wél een prettige winkel is, maar als anticiperende tl;dr zal ik vast stellen dat als Media Markt Hudson’s Bay is, Cool Blue de Bijenkorf is.

  Wat is hier mis mee dan?

  Ik sta te hannesen bij een of ander touchscreen als ik binnen een halve minuut aandacht krijg van een fris verzorgde knaap die de Nederlandse taal niet alleen prachtig uitspreekt maar ook uitstekend beheerst. Er komt een bonnetje uit de pilaar met het touchscreen zoals bij de apotheek. Als ik me op de magnetron-afdeling ophoud zal ik spoedig geholpen worden door een capabele magnetronverkoper.

  Zo rolt Cool Blue.

  Wat er toen gebeurde zal uw mond doen openvallen van verbazing. Er kwam een man aan die me hielp bij het uitkiezen van een magnetron en nu heb ik dat apparaat ook in mijn bezit. De man vertelde nog dat Cool Blue zeker niet de áller goedkoopste is, maar dat je er dus wel normaal wordt geholpen en dat ze voor de rest ook normaal doen.

  Dankzij dit apparaat kan ik eindelijk van alpenburgers gaan genieten.

  Nu ben ik dan eindelijk klaar voor het grote smullen. De alpenburgers liggen te fonkelen in de koeling en de magnetron staat te stralen op het aanrecht. Wat zult u benieuwd zijn! Met naar haast neigende vliegensvlugheid zal ondergetekende op zeer korte termijn aan u verslaan hoe het is om zijn tanden in een hapje alpen op een broodje te zetten.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Trollbuster
  Lid
  25/09/2019 - 19:46 19:46

  Ik weet niet welke Coolblue je bent geweest, maar die in 020 werd ik nou niet erg vrolijk van. Niet dat Media Markt beter is, maar toch.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  25/09/2019 - 22:13 22:13

  Tsja, ik zou dan toch echt een grote (combi-) magnetron hebben gekocht met minimaal 1000 Watt. Deze is veel te klein, er past niet eens een pizza in en probeer in deze maar eens wat snel uit de diepvries te ontdooien. Wat? hebt u ook geen diepvries?

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  hangmat
  27/09/2019 - 09:29 09:29

  Pizza in de magnetron? Ben je ziek in je hoofd ofzo? Pizza stop je in een goed voorverwarmde oven, jij barbaar! Ik min niet snel, maar deze heb je gewoon verdiend.

  ThE_ED
  Beheerder
  26/09/2019 - 00:17 00:17

  Alpenburger!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  26/09/2019 - 07:17 07:17

  Echt de Media Markt, ik zou mijn moeder er nog niet willen vermoorden.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  26/09/2019 - 09:13 09:13

  Ik ben vorig jaar met mijn moeder voor het laatst naar de mediamarkt geweest, zij had een nieuwe wasmachine nodig, ik een nieuwe TV. Eerst veel moeite moeten doen om iemand te vinden, daarna alsnog alles zelf uit moeten zoeken. Wel een goede, maar cheapo TV kunnen krijgen, maar dat was ook de laatste keer dat ik daar geweest ben. Oh ja, moeders moest het, ondanks de belofte dat ze hem aan zouden sluiten, zelf uitzoeken, want om het aan te sluiten moest er een schroevendraaier aan te pas komen en dat ging de bezorgers toch echt te ver, amateurs. Coolblue is prima, online winkelen is daar ook goed geregeld en je product wordt meestal binnen hooguit een dag bij je geleverd, niets op aan te merken.
  Media markt is gewoon kut, dan betaal ik liever wat meer.

  Heiner
  Heiner
  26/09/2019 - 18:23 18:23

  Ik doe altijd eerst wat veldwerk op het internet. Meestal wacht ik dan nog een tijd met kopen. Je zit toch jaren van je leven met zo’n onding opgescheept. Of je kunt wel weer van iemand een magnetron krijgen. Of zo.

  Jack Random
  Jack Random
  27/09/2019 - 23:17 23:17

  Fysieke winkels gebruik je natuurlijk enkel en alleen om even het product te bekijken wat je op de interwebs hebt uitgezocht, en ook aldaar gaat bestellen

  Area51
  Area51
  Lid
  30/09/2019 - 12:34 12:34

  Dus nu heb je je door een fris verzorgde knaap die de Nederlandse taal niet alleen prachtig uitsprak maar ook uitstekend beheerste een Bosch Magnetron in de maag laten splitsen voor de lieve som van € 88,- . Niet alleen een heel duur merk, maar van origine ook geen Magnetron fabrikant. Een klein beetje onderzoek naar deze materie had wellicht de meer voordelige keuze van de Sharp opgeleverd. Niet alleen sinds jaar en dag de beste magnetronfabrikant in deze prijsklasse, maar ook een besparing van maar liefst € 19 / 21,59 %. Daarvoor kun je aardig wat Alpenburgers inslaan en deze samen met een blikje Kordaat nuttigen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN