More

  RECENTE POSTS

  McDonald’s, Hyundai en Coca-Cola spelen Russische Roulette

  Vrijdag 11 juli, 12 uur. Juichend verlaat de bijna 6 jaar oude Arjuna Paulissen het klaslokaal. Zomervakantie! 6 weken waarin niemand hem bij het overblijven zal zeggen dat hij op zijn billen moet blijven zitten tijdens het boterhammen eten! Na de zomervakantie gaat Arjuna naar groep 3, waar hij zal leren lezen en schrijven en rekenen. Ze mochten al een keer gaan kijken bij groep 3. Stoeltje passen, heet dat. Arjuna was vol verwachting en had er veel zin in, maar hij vond het ook een beetje spannend. Hij was onder de indruk van zijn eigen nieuwe kleurpotlodenbakje, plakstift en schaartje met zijn naam erop! Maar eerst vakantie, waarin hij bij zijn familie in Indonesië op bezoek zal gaan. De dag voor deze lange reis, woensdag 16 juli, krijgen Arjuna en zijn zusje een paar nieuwe schoenen, die ze vol trots aan Oma zullen laten zien in Indonesië. Maar Arjuna’s stoeltje in groep 3 zal leeg blijven. Net als dat van zijn zusje, en zijn vader en moeder. En na de zomer zullen nog veel meer stoeltjes leeg blijven in heel veel andere klaslokalen. En stoelen op kantoren, achter kassa’s, in kleedlokalen van sportverenigingen, stoelen op verjaardagen.
  Alsof de dood van 298 mensen aan boord van MH17, ieder met een eigen gezicht gezicht en eigen verhaal, nog niet treurig genoeg is, word ik bijna onpasselijk van het misselijkmakende vooruitzicht dat over 4 jaar het volgende WK Voetbal in Rusland zal plaatsvinden. McDonald’s, Hyundai en Coca-Cola zullen weer miljoenen op tafel leggen, ter meerdere eer en glorie van Poetin, net als 4 maanden geleden in Sotsji, te midden van de hypocriet wapperende Fair Play vlaggetjes. En waar Koning Willem Alexander weer vrolijk een biertje zal drinken met deze psychopathische moordenaar van 193 van z’n onderdanen, waaronder de kleine Arjuna. Hoe intens pijnlijk moet dat zijn, dat de hele wereld straks in 2018 vrolijk aanschuift op het voetbalfeestje van Poetin, terwijl honderden, of wellicht duizenden achterblijvers op dat moment al 4 jaar lang iedere dag opnieuw tegen al die pijnlijk lege stoelen aankijken. John van ‘t Schip deed al een emotionele oproep om het WK18 in Rusland te boycotten. Wat imho pas echt gaat helpen is de sponsoren van dat WK boycotten. De bedrijven die over de lijken van 298 passagiers een goede naam willen krijgen. Laat het niet gebeuren.

  paulissen

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  153 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  153 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  21/07/2014 - 14:33 14:33
  wout
  wout
  21/07/2014 - 14:47 14:47

  Ik beloof je plechtig dat ik niets van de Mc zal vreten en nooit een Hyundai zal kopen, als je maar niet denkt dat ik pepsi ga drinken.

  fishbowl
  21/07/2014 - 14:55 14:55

  [url=http://www.knack.be/nieuws/wereld/spanningen-met-russen-op-vakantie/article-normal-266453.html]In Alanya gaat het ook al lang niet meer over de plaatjes van de RC’s[/url]

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 15:01 15:01

  Over 4 jaar, … nou, nou phoe, phoe, dan zijn we die vermoorde Nederlanders allang vergeten en de dader tja die blijft voer voor discussie. Een echt onderzoek is niet meer mogelijk of er komt toch niets uit.

  Als “we” (EU) nu echt een punt willen maken stoppen we, nadat we de lichamen en brokstukken terug hebben, de hele in- en export. Da’s dus inclusief gas.
  Oh wacht nee, dat heeft financiële gevolgen, de economie is tenslotte veel belangrijker dan bijna 300 mensenlevens.
  “You’re a subject, not a citizen”

  biermeester
  21/07/2014 - 15:10 15:10

  Iemand heeft hier gister naar Freek de J. zitten kijken in Zomergasten.

  horrorneefje
  Lid
  21/07/2014 - 15:21 15:21

  Als er Braziliaanse straatkinderen kapot worden gemaakt in de favela’s maar er wel dure stadia gebouwd kunnen worden: OH NOU LEKKER BELANGRIJK, FOEBALLUH! Honderden arbeiders in Quatar vallen als dooie mussen uit de constructies in aanbouw voor 2022: ACH JA WEL ERRUG MAAR JA, FOEBALLUH! Maar nu moeten we dus wél BOYCOTTUH, want er zijn 193 Nederlanders omgekomen?

  Inderdaad zeer vermoedelijk door toedoen van (makkelijke verzamelnaam) ‘pro-Russische separatisten’, en met hulp van Rusland, maar wel in een land waar maanden geleden, vlak na de machtwisseling, er nog helemaal niet zo heel leuk werd gepraat over dat Russisch georiënteerde deel van de bevolking, en men niet alleen van plan was om de status van het Russisch als officiële (tweede) taal in te trekken, maar er zelfs lui rond Euromajdan het hadden over ethnische zuiveringen onder Russen en Joden in Ukraïne, terwijl van Baalen en Verhofstad met de vuistjes in de lucht Putin stonden uit te lachen op een podium. Maar nu zal ik wel aan het Xaderpen zijn, hmm?

  Geloof me, ik vind het ook verschrikkelijk hoor! Maar aan de Zuidas in Nederland Belastingparadijs stuurt as we speak iemand nog eens een PDFje met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van wapentechnologie naar de inkopers van Vladimir. Voor wie dit nog niet had meegekregen: daar worden die BUK-systemen dus verkocht. Smakelijk eten Nederland. Is het een beetje binnen te houden?

  Boycotten, prima. Maar dan ook met een goede opgaaf van redenen: de corruptie van de FIFA, de economische ellende en erosie die ieder WK achterlaat, het schrille contrast tussen de enorme armoede en waardeloze mensenrechtensituaties enerzijds, en het valse ‘Alle Menschen werden Brüder’ imago anderzijds. En dan ook het WK van 22, en allen daarna. Tot het ophoudt.

  Oh ja: en nu per direkt alle handelsbetrekkingen met Rusland opschorten, ieder Russisch produkt boycotten, ambassadeurs terugroepen en uitzetten, etc. En dan maar hopen dat er schaliegas onder het Westland zit, want iets zegt me dat er dan ook geen komkommertjes meer naar het Oosten gaan.

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 15:23 15:23

  Oekraiense BUK in het gebied in oost-Oekraiene waar het toestel is neergehaald (zie caption onder foto, midden v/h artikel) gefotografeerd begin juli. De rebellen hebben geen luchtmacht, Rusland komt het luchtruim niet binnen (ondanks eerdere beschuldigingen van Kiev dat Rusland het ramptoestel met straaljagers zou hebben neergeschoten)

  WAAROM nemen de media de propaganda van Kiev over als waarheid? Terwijl ze in oorlog zijn! Terwijl ze al maanden Rusland beschuldigen van inmenging in het conflict maar het bewijs zo vol gaten zit als de dorpen en steden van Donetsk die dagelijks met artillerie en vliegtuigen beschoten worden.

  Er is GEEN bewijs voor plundering van het rampgebied.

  “There was a complete lack of control over access to the site. The world’s television media seemed oblivious to the irony of criticising the chaos while contributing to it – wading through fields to get a better shot with little regard for the human and material debris below. Sky had to apologise after one of its reporters rummaged through a suitcase on camera for effect.

  Elsewhere, items had been moved and piled up by the search teams on the side of the road – suitcases stacked next to each other; and three football biographies, of Kevin Keegan, Ron Atkinson and Nigel Clough, lined up in a neat row.

  Nevertheless, despite the loud accusations of looting by locals, it is unclear how widespread this has been. Dozens of eminently lootable items – watches, new pairs of shoes and even somehow unharmed bottles of duty-free alcohol visible from the road lay untouched on the ground. At one site, locals had even brought furry toys and small candles in tribute. It was unclear if and how relatives would ever be able to take possession of the items that lay scattered over a huge radius.”

  De lijken zijn door de rebellen en lokale mijnwerkers verzameld en opgeslagen in gekoelde treinwagons.

  Volgens de forensisch experts liggen de stoffelijke resten onder correcte omstandigheden opgeslagen. Ze hopen niet alleen de identiteit van de slachtoffers, maar ook de omstandigheden waaronder ze zijn omgekomen op te helderen.”

  Misschien is het beter om eerst onderzoek te doen naar de toedracht van deze ramp en daarna pas conclusies te trekken?

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 16:12 16:12

  @xaderp.
  “Er is GEEN bewijs voor plundering van het rampgebied.”
  Oh .. nee?, zie
  -* Let Op schokkende beelden*- op 1:30 tot 1:42
  http://www.dumpert.nl/mediabase/6609717/4cea1207/mh17_crash_site_beelden.html

  “WAAROM nemen de media de propaganda van Kiev over als waarheid?”
  Oh zullen we de separatisten versie aanhouden?
  De vraag is dan wel welke?
  – Oekraïne had MH17 zelf neergeschoten en er zaten lijken in.
  – Oekraïne heeft MH17 per ongeluk neergeschoten omdat ze het vliegtuig van Putin wilde neerhalen (is al maanden niet in de buurt geweest)
  – Oekraïne gebruikte MH17 als schild voor hun SU-25 , en daardoor per ongeluk door de BUK geraakt,
  Dus, dus, … de separatisten schoten toch de BUK af . Detail SU-25 komt onbewapend niet boven de 7000M.

  – en er zullen er nog vele volgen, allemaal in naam van verwarring zaaien, gepost door de Russische internet colonne en/of conspiracy gekkies zoals xaderp..

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 16:14 16:14

  En nog één blurp en dan houdt ik er voor vandaag op voorschrift van mijn cardioloog mee op: hoe kan het dat de Nederlandse onderzoekers dagenlang in Kiev vastzaten maar de internationale pers tussen de lijken rondliepen zoekend naar een goed camerastandpunt? Zou het kunnen dat dit komt omdat wij de regering in Kiev steuenen terwijl zij genadeloos oorlog voeren in Oost-Oekraine, en dat het dus bijna onmogelijk is om vanuit Kiev contact te leggen met de rebellen, in wiens gebied het toestel en de slachtoffers liggen?

  De OSCE (internationale waarnemers) gingen op de dag van de ramp al richting het gebied.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 16:41 16:41

  @xaderp.
  Ah, die journalisten die met “open armen” door de separatisten werden ontvangen of de OSCE waarnemers die het met schoten in de lucht en andere bedreigingen moesten doen.

  Journalisten mogen zelf hun veiligheidsniveau kiezen, ze worden zo nu en dan ook slachtoffer, dat geldt voor de internationale inspecties niet. Die moeten eerst een garantie voor hun veiligheid krijgen.
  De regering in Kiev kan die logischerwijs niet geven, ze hebben in het gebied niets te zeggen en de lokale militia (Russische huurlingen/separatisten, wat je wil) willen geen garantie geven.

  Het is soms niet zo moeilijk, als je maar nadenkt.

  En beterschap met je hart.

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 16:50 16:50

  “OSCE waarnemers die het met schoten in de lucht en andere bedreigingen moesten doen.”

  Grappig. De OSCE zelf maakt hier geen melding van. En de internationale pers werd inderdaad met open armen ontvangen en rondgeleid door de plaatselijke rebellenleider.

  Maar hee, blijf het proberen.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 17:08 17:08

  Ach wie weet zou je eens moeten kijken op de site van de OSCE zelf :
  “The SMM obtained very limited access to the crash site of Malaysia Airlines MH17, which came down on 17 July near Hrabove (79 km east of Donetsk). There were dead bodies at the scene, marked, but exposed to the elements. No process of debris collection was observed. Some of the ’Donetsk People’s Republic’s‘ guards were visibly intoxicated and aggressive.”
  http://www.osce.org/ukraine-smm/daily-updates
  Zegt toch meer dan een plaatje.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 17:12 17:12
  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 17:18 17:18

  De OSCE maakt er geen melding van. Wat de internationale pers voor propaganda uitpoept interesseert me bar weinig. De internationale pers meldt de meest grove bullshit. Zijn die WMD´s al gevonden in Irak, trouwens?

  Hackerscollectief Sha-baz
  Hackerscollectief Sha-baz
  21/07/2014 - 17:27 17:27

  Xaderp, kijk hier even naar: http://rawlife.blog.co.uk/2014/07/19/is-mh17-really-the-mh370-missing-plane-18921435/

  [i]”MH17 had 295 passengers and crew members on board. MH370 had 239 passengers and crew aboard.”[/i]

  TOEVAL!? De wereld rekent op je knul, aan het werk!

  Hackerscollectief Sha-baz
  Hackerscollectief Sha-baz
  21/07/2014 - 17:31 17:31

  [i]”De OSCE maakt er geen melding van.”[/i]

  De OSCE maakt er wel melding van..
  http://www.osce.org/ukraine-smm/121431

  Nog 1 keer en je bent af.

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 17:33 17:33

  “Laat vlucht MH17 Europa’s 9/11 zijn ”

  NRC opinie ….

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 17:37 17:37

  kenny013 : “de OSCE waarnemers die het met schoten in de lucht en andere bedreigingen moesten doen.”

  OSCE : “Some of the ’Donetsk People’s Republic’s‘ guards were visibly intoxicated and aggressive.”

  Dat is niet hetzelfde, en als je even had teruggelezen dan zie je dat kenny die link ook al postte.
  Ben jij nu af?

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 17:38 17:38

  “De OSCE maakt er geen melding van” wel, ze noemen het alleen: “visibly intoxicated and aggressive.”.
  Ze zijn blijkbaar inmiddels wat gewend.

  En wat hebben “WMD´s in Irak” met het tegenwerken door militia/Russische huurlingen/separatisten van OSCE onderzoekers te maken?
  Verbaas me.

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 17:41 17:41

  DE OSCE MAAKT GEEN MELDING VAN IN DE LUCHT SCHIETEN EN BEDREIGINGEN.

  Dat jij dat er van maakt zegt veel over jou. Ik eet trollen voor mijn ontbijt, en ik ben vol.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 17:49 17:49

  Nee, je kunt niet begrijpend lezen en interpreteren.

  .Latest from the Special Monitoring Mission (SMM) in Ukraine based on information received until 18 July [b] 18:00 (Kyiv time) [/b]
  http://www.osce.org/ukraine-smm/121431
  De “intoxicated and aggressive” dag

  Rebel’s commender fires a warning shot when 2 #OSCE members leaved the road to inspect #MH17 part in a field. Mission left back to #donetsk
  [b] 5:59 PM – 18 Jul 2014 [/b]

  Ze hebben het beide over hetzelfde voorval.

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 17:52 17:52

  En van wie komt die tweet… Laat me raden, Victor Ostrofsky?

  Jack Random
  Jack Random
  21/07/2014 - 17:53 17:53

  @kenny: Doe geen moeite, je kunt nog beter met een betonnen muur discussiëren. Hetr wereldbeeld van xaderp is nogal beperkt als het op het Westen en Putin aankomt.

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 17:58 17:58

  Brekend: Er was nog ‘Distress call’ van piloot MH17 bij ‘snelle daling.’ – Joost Niemöller

  Hackerscollectief Sha-baz
  Hackerscollectief Sha-baz
  21/07/2014 - 18:07 18:07

  [i]”Dat is niet hetzelfde”[/i] Semantics, de OCSE is daar opgewacht door een stelletje gewapende, dronken en agressieve Russische mongolen en diverse journalisten beweren onafhankelijk van elkaar dat er in de lucht is geschoten. Maar jij mag nu eenmaal wegwuiven wat je wilt, toch?

  Vingers in je oren en schreeuwen. Toe maar.

  Hackerscollectief Sha-baz
  Hackerscollectief Sha-baz
  21/07/2014 - 18:11 18:11

  LOLOL! ‘Hearsay’, en dat over 3 schijven > keihard bewijs!

  Onafhankelijke berichtgeving van de tientallen journalisten in het gebied > “MSM-poep”

  Nee, duidelijk.

  Raketman
  21/07/2014 - 18:32 18:32

  Tering, onderhand een dagtaak aan het minnen van Xaderps onzin. Dacht dat ze maar een half uurtje per dag online mochten in die klinieken…

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 18:35 18:35

  FAIL

  “An Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) team member, Michael Bociurkiw, told journalists: “A visibly intoxicated armed guard fired his rifle in the air when one of the observers walked out of the prescribed area.””

  “Canadian writer Michael Bociurkiw has worked as a journalist in Canada, the US and Asia. He’s also served for more than a decade as a staff member and consultant for UN agencies on five continents. A social media expert and digital influencer, he is about to publish his first non-fiction book. His passions are: helping others, travel, food, wine, networking and cycling…oh – and all things Ukrainian (his heritage)”

  “So what is the West to do at this point? It is well known what Yanukovych and his ilk, bad boys raised in the eastern industrialized region of Ukraine close to the Russian border, have tough exteriors with little regard for western public opinion. Reprimanding them where it hurts translates into targeted sanctions that include: a freeze on ill-gotten assets, visa restrictions, and meaningful threats of ICC prosecutions of those suspected of crimes against humanity. Sanctions could be widened to include oligarchs associated with the regime, a move which would surely raise the ire and, in turn, place extraordinary pressure on the bad boy from Donetsk. A unified, determined call for early elections, restoration of media freedoms and full investigations into abducted protest leaders must also be part of the response. (The United Nations High Commissioner for Human Rights has already called for an investigation into claims of torture and kidnappings in Ukraine). Nothing less would be tantamount to doing nothing — the worst of all options.”

  Dat is dus de woordvoerder van de speciale OSCE missie in Oekraiene – een pro-westerse Oekraiener. Fijn onafhankelijk! En de enige bron van de “in de lucht schietende” rebellen quote.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 18:54 18:54

  @xaderp.
  “Victor Ostrofsky?” Nee, Terry Moran, Jerry Liet , Pierre Crom
  http://www.ibtimes.com/ukrainian-rebels-fire-warning-shot-osce-investigators-near-mh17-crash-site-twitter-reports-1632866
  link maar voor de 2de keer.

  Maar die zijn natuurlijk lang niet zo betrouwbaar als, de vriend van een kennis van de broer van een slachtoffer die toevallig alles heeft opgenomen behalve het cruciale stuk.
  Nee, dat klinkt als keihard bewijs. (voor de gemiddelde Rus)

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 19:01 19:01

  @Jack
  Helemaal mee eens, ik kap ermee.
  Sonde van m’n tijd.

  Ik hoop maar dat Putin hem er tenminste nog goed voor betaald.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  21/07/2014 - 19:37 19:37

  Iemand die Kenny en Shabaz blendert, toch vrij uniek.

  Dat moeten toch bijwerkingen van de medicijnen zijn (in alu-doordrukstrips, en WIE heeft die medicijnen eigenlijk ontwikkeld? In opdracht van WIE?).

  Ik ga ervan uit dat, sinds Xaderp tot de redactieburelen is bevordert, er een mogelijkheid is om collectief een Greetz-kaartje te sturen (waarmee tevens de Amerikaanse investeerder wordt gesponsord uiteraard).

  Voorzichtig met je hart, je hebt er maar eentje, Xaderp. Hoewel er geruchten gaan dat er nog een paar met ingebouwde microfoontjes klaar liggen, на всякий случай.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  21/07/2014 - 19:38 19:38

  Hee, ik had in het echt bevorderd getikt. Heus!

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 19:44 19:44

  “Xaderp tot de redactieburelen”
  Ah, het verplichte percentage “geestelijk uitgedaagde”.
  Maakt niet uit, die moeten ook ergens “werken”.

  En dan ook nog last van z’n hart, het zit niet echt mee zeg.

  Jack Random
  Jack Random
  21/07/2014 - 19:49 19:49

  “Ik hoop maar dat Putin hem er tenminste nog goed voor betaald.”

  Het kan nooit veel zijn, als ie op een margeblog als retecool zieltjes moet winnen met Russische propaganda. Een pro-Russisch TV- of radiostation zit er qua financiering niet in, blijkbaar.

  Hoofdmeester
  21/07/2014 - 19:54 19:54

  Sommigen leren het ook nooit om niet met idioten als Xaderp in ‘discussie’ te gaan. Hoe ging het ook alweer? Never argue with an idiot. They drag you down to their level and then beat you with experience.

  G. de Vader
  Gast
  21/07/2014 - 20:01 20:01

  Ik begreep dat onze vorst hoopt dat er duidelijkheid komt over de oorzaak van de ramp.
  Misschien kan hij eens navraag doen bij z’n buurman in Griekenland, als ze samen een drankje doen.

  En wat loopt de NOS weer te kwijlen bij die Hans Worst. Yuk. De eerste vijf minuten van het journaal was zendtijd ter meerdere eer en glorie van die bal gehakt. Bij de NOS zijn ze echt compleet de weg kwijt.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 20:03 20:03

  De Russen komen erachter dat hun beschuldiging over aanval met SU-25 niet kan kloppen, ivm de vlieghoogte, gevolg …. Russische oplossing, je past de data sheet aan, briljant.
  Valt niet mee dat internet

  https://twitter.com/PolishSoldier1/status/491259593692295170/photo/1

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 20:13 20:13

  “…margeblog als retecool zieltjes moet winnen…”
  Op NU.nl zit veel te veel concurrentie. iedere site de FSB”er die ze verdiend.

  “pro-Russisch TV- of radiostation”
  Ja zeg, Ome Vlad heeft het nu even druk genoeg met z’n los geslagen vriendjes uit de goede oude tijd in Oost-Oekraïne.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  21/07/2014 - 20:54 20:54

  Maar wie past die wiki nou aan?

  MadDieu, drukt zijn snor
  21/07/2014 - 21:03 21:03

  @Fishbowl; Minder Russische toeristen rond de Middellandse Zee.
  Het artikel wijt het wel aan de nieuwe koude oorlog, maar niet aan de Russische angst om niet meer thuis te komen.
  De ouders van een stel Russische PhD studenten hebben hun kinderen een maand terug gevraagd te stoppen met de studie en naar huis te komen voordat ze gegijzeld worden. De Russische propaganda machine voor de sturing van eigen volk draait van voor de winterspelen.

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 21:14 21:14

  Waarom geeft Kiev de gesprekken tussen verkeersleiding en het toestel niet vrij? Waarom blijft Kiev doorgaan met het offensief? Rusland heeft ondertussen radargegevens openbaar gemaakt die laten zien dat een Oekraiens gevechtsvliegtuig in de buurt van het toestel was, en satellietfoto´s waarop Oekraiense luchtdoelraketten in oost-Oekraine te zien zijn. Waarom doet de NAVO niet iets soortgelijks? IPV ongefundeerde beschuldigingen. Onze AWACS vliegen boven Polen om het luchtruim in de gaten te houden. Waar is de weerlegging?

  “Oekraïne: rebellen manipuleerden zwarte dozen

  Oekraïne heeft aanwijzingen dat pro-Russische rebellen met de zwarte dozen van het rampvliegtuig hebben geknoeid. Dat heeft de Oekraïense vicepremier Volodimir Groysman maandag gezegd.

  Hij liet tijdens een persconferentie weten dat de rebellen „bepaalde dingen” hebben gedaan met de apparatuur. „Er is informatie dat de recorders al deze dagen in handen zijn geweest van de rebellen”, zei hij ook. Hij kon niet zeggen op welke manieren de rebellen met de zwarte dozen zouden hebben geknoeid en uit welk bewijs dat zou blijken.

  In zwarte dozen worden de vluchtgegevens en de gesprekken in de cockpit opgeslagen.”

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  21/07/2014 - 21:29 21:29

  Pffff…. moet je niet even off-line Xaderp, buiten gaan wandelen of het oud papier sorteren?

  G. de Vader
  Gast
  21/07/2014 - 21:38 21:38

  Ja maar de paspoorten zagen er ook heel nieuw uit, toch Xaderp? Verdacht nieuw.

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 21:51 21:51

  Ja, dat was een domme opmerking G. Ik zit er gelukkig ook wel eens naast. En reageer ook wel eens vanuit een reflex. En ik begrijp dat mijn ramblings niet de credits verdienen die, zeg, een gedecoreerde journalist als Robert Parry zou moeten krijgen.

  http://consortiumnews.com/2014/07/20/what-did-us-spy-satellites-see-in-ukraine/

  De moeite van het lezen waard.

  Spuyt12
  Spuyt12
  Gast
  21/07/2014 - 21:55 21:55

  Xaderp, hou je bek.

  Betsy
  Betsy
  21/07/2014 - 22:18 22:18

  Hey Xaderpje, zal ik jou eens lekker in je bek schijten?

  Verder geen idee waar het over gaat hoor, er liggen een paar dozijn landgenoten in een trein/stukkie land en een Poetin die met een stalen smoel doet of ie van niks weet, krijg de kanker, lekker gasdollars/euries ophalen en er niks beter mee weten te doen dan een terrasverwarming in je paleis mee aanleggen, maak dat de kat z’n kut lekker wijs zeg. Poetin=Schuldig niet omdat de Oekies of dronksnorren seperationista’s het niet zijn of omdat ie de trekker overgehaald heeft maar omdat ie de boel in het honderd heeft laten lopen en het geen stro-breed in de weg gelegen heeft.

  vette pestpleuris voor je met je russia-hoax shit.

  Jack Random
  Jack Random
  21/07/2014 - 22:23 22:23

  “En ik begrijp dat mijn ramblings niet de credits verdienen”

  Laat ze je de pis niet lauw maken xaderp, eens zullen ook wij de Waarheid zien en Putin omarmen als leider van de vrije wereld! Post nog eens wat linkjes en foto’s, we willen het!

  /houdt het vuurtje warm

  xaderp.
  Redacteur
  21/07/2014 - 22:29 22:29

  Hoi Betsy! Fijn!

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  21/07/2014 - 22:38 22:38

  Niet om het even, maar ik begrijp de vijandigheid richting Rusland ook niet zo. Een stel mongolen schiet per ongeluk een passagiersvliegtuig neer en de schuld wordt bij de Russen gelegd? Het wapensysteem is mogelijk via de russen geleverd, soit, maar is een wapenleverancier de schuldige terwijl een stel mongolen de trekker overhaalt? Of zijn wapenleveranciers per definitie aansprakelijk voor alle rotzooi die er mee wordt uitgehaald? Zo ja, dan lust ik er nog wel een paar. En laten we het dan ook vooral maar niet hebben over het “keur van politici” ( ook van de EU) dat daar de boel heeft opgehitst.

  En verder wat het Neefje van Ivo zegt

  G. de Vader
  Gast
  21/07/2014 - 23:41 23:41

  @Hangmat
  Het ligt wel iets genuanceerder dan dat. Al was het maar om die reden dat Rusland niet alleen wordt aangekeken op de levering van het bewuste wapensysteem, maar er tevens reden is om aan te nemen dat Rusland de hand heeft in het leveren van huurlingen, en trainingen verzorgt om dit soort wapens te bedienen.
  De motieven van Rusland zijn niet helemaal duidelijk. Het kan gaan om strategische, territoriale uitbreiding, zoals in het geval van de Krim. Het kan gaan om problemen in zijn eigen kleptocratie voor te blijven / z’n binnenlandse positie te versterken. Het kan gelegen zijn in een drang tot terugkeer naar het verleden, van de mooie Sovjet-Unie. Of om de ontluikende westerse oriëntatie van wat Rusland tot zijn eigen grondgebied rekent, geen kans te geven. Ik weet het niet.
  Het Kremlin zelf houdt het op de grote zorg om het lot van etnische Russen in de hem omringende landen. Er hebben vaker figuren rondgelopen met dergelijke bezorgdheid over etnische landgenoten, en de soevereiniteit van het buurland naar het tweede plan schoven. Het leidde altijd tot oorlog.

  G. de Vader
  Gast
  22/07/2014 - 00:05 00:05

  En wat Xaderp betreft. Mijn vermoedens heb ik eerder opgeschreven. Ik denk dat één van die beschonken mijnwerkers onbewust het verkeerde vliegtuig naar beneden heeft geknald met speelgoed dat hij tot z’n beschikking heeft gekregen van die gladjakker in het Kremlin.
  Xaderp denkt – geloof ik – dat het de Illuminatie zijn die op de laatste Bilderbergconferentie een piloot van Malaysia hebben gehersenspoeld om een toestel heel sneaky naar beneden te laten storten boven het gebied van de opstandelingen in de Oekraïne om zo de New World Order weer een stap dichterbij te brengen.

  Nou dat mag.
  Kies er maar één.

  Vilmer Ramone
  22/07/2014 - 02:30 02:30

  En ik heb gelezen dat die lijken al dood waren toen ze aan boord stapten. Weet alleen niet meer of ik dat van Xaderp heb.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  22/07/2014 - 08:37 08:37

  @vader: 1-zijdig de schuld bij de russen leggen vind ik dan weer wat ongenuanceerd. Die rotzooi daar kent vele “vaders” ( no pun intended). Lokaal en internationaal. Het is en blijft een krachtenspel met vele actoren.. De kans dat er oorlog zou ontstaan is door iedereen op de koop toegenomen.. Net als de kans dat er burgervliegtuigen uit de lucht geschoten zouden worden trouwens. Logisch dat de tegenstanders van Rusland verontwaardigd wijzen naar Poetin, dat is het spel, maar hypocriet is het wel.

  xaderp.
  Redacteur
  22/07/2014 - 09:37 09:37

  “Ik denk dat één van die beschonken mijnwerkers onbewust het verkeerde vliegtuig naar beneden heeft geknald met speelgoed dat hij tot z’n beschikking heeft gekregen van die gladjakker in het Kremlin.”

  Stel dat je gelijk hebt, en de rebellen hebben inderdaad de beschikking over die luchtdoelraketten, EN ze hebben getraind personeel dat die raketten kan bedienen. Dan moet dit al een tijdje bekend zijn bij de Oekraiense regering en westerse inlichtingendiensten.

  Dan had het luchtruim gesloten moeten worden voor verkeersvliegtuigen. Dan is Kiev op zijn minst medeschuldig.

  xaderp.
  Redacteur
  22/07/2014 - 09:45 09:45

  “Het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17 moet niet worden uitgevoerd door Oekraïne. Dat zei de Russische ambassadrice in Maleisië dinsdag. Hoewel de vliegramp plaatsvond in het Oost-Europese land, moeten internationale onderzoekers volgens diplomate Lyudmila Vorobyeva de leiding krijgen.”

  Die malle Russen toch. Het onafhankelijke democratische niet in een burgeroorlog verwikkelde Oekraine kan dat toch prima zelf doen.

  xaderp.
  Redacteur
  22/07/2014 - 09:51 09:51

  Zwarte dozen overgedragen aan Maleisie.

  Kan er weer een conspiracy theory worden afgesloten (“de rebellen brengen de zwarte dozen naar Moskou!”)

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/07/2014 - 11:11 11:11

  Inderdaad, omdat Moskou ze niet wilde en terecht.

  Verder over het verhaal “BUK en de rebellen” (binnenkort van uitgeverij Kluitman in de winkels): juist de ongetraindheid en het wel beschikken over een BUK maakt het gevaarlijk.

  Jack Random
  Jack Random
  22/07/2014 - 11:21 11:21

  ““BUK en de rebellen” (binnenkort van uitgeverij Kluitman in de winkels):”

  Ik wacht wel op de film. Als ze Steven Seagal maar niet als Putin laten spelen.

  hoolie_v
  22/07/2014 - 11:31 11:31

  Ik ben al jaren een ‘lurker’ vwb RC, maar de kinderachtige ruzie die hier nu gaande is gaat mijn pet te boven. Tegenstellingen prima, maar dat het zo op de perso(o)n(en) wordt gespeeld is iets compleet nieuw voor mij. Zeker gezien het onderwerp van het topic.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/07/2014 - 11:35 11:35

  Met wie heb jij ruzie dan?

  hoolie_v
  22/07/2014 - 11:39 11:39

  Zoals altijd, met mijn buurmeisje. (Lekkere chick overigens)

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/07/2014 - 11:42 11:42

  Dan ken je de regels, als “jarenlange lurker”; graag voorstellen in het forum met een foto van je [s]zus[/s] buurmeisje.

  En we zijn sinds 2007 hier alleen maar liev voor elkaar, dus ik frons even de wenkbrauwen bij het woord “ruzie.”

  Weklom, verder.

  hoolie_v
  22/07/2014 - 11:46 11:46

  TNX Roel, ik heb dat al jaren geleden gedaan, maar de foto’s die ik destijds neergeplempt heb zijn dusdanig outdated dat je de actuele niet meer wil zien.

  hoolie_v
  22/07/2014 - 11:50 11:50

  Zelfs mijn overniew geupdate avatar weigert zelfs dienst.

  Hackerscollectief Sha-baz
  Hackerscollectief Sha-baz
  22/07/2014 - 13:18 13:18

  [i]Kan er weer een conspiracy theory worden afgesloten (“de rebellen brengen de zwarte dozen naar Moskou!”) [/i]

  Och och och, xaderpje toch…. je had toch wel gelezen dat Andriy Purgin zelf tegen Interfax heeft verklaard dat de zwarte dozen “waarschijnlijk aan Moskou” zouden worden overgedragen?

  Wéér geen conspiracy. Potverdorie!

  Hackerscollectief Sha-baz
  Hackerscollectief Sha-baz
  22/07/2014 - 13:19 13:19

  Dat ie vervolgens onder internationale druk bezwijkt maakt het nog geen conspiracy.

  Jack Random
  Jack Random
  22/07/2014 - 14:01 14:01

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3694232/2014/07/22/EU-ministers-wachten-met-economische-sancties.dhtml

  Goh, verrassend, en gebeurd dus weer fuck all, wat halfbakken woorden, en men blijft hopen dat Putin inbind. Die kerel lacht zich gek om zoveel naiviteit en angst voor economische schade.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/07/2014 - 14:59 14:59

  Daar ligt een kans voor de Amerikaanse wapenindustrie, Web!

  win/win

  xaderp.
  Redacteur
  22/07/2014 - 15:38 15:38

  Hij mag inderdaad wel flink gaan opschalen want in een conventionele oorlog met de NAVO maakt Rusland geen kans.

  Maar dat past niet in dat Volkskrant verhaal want “DE RUSSEN KOMEN!”

  Wtrdk
  Lid
  22/07/2014 - 15:49 15:49

  @Xaderp, dat zijn uitgaven. Maar wat koop je voor dat geld? In China is alles vele malen goedkoper 😉

  xaderp.
  Redacteur
  22/07/2014 - 16:02 16:02

  Daar is de VS ook achter, Wtdrk

  xaderp.
  Redacteur
  22/07/2014 - 16:11 16:11

  JA! Het bewijs is binnen. De Russen zaten daadwerkelijk achter de aanslag, ik had het mis. Ik denk dat het tijd wordt dat we onze commando´s en luchtmacht richting Oekraine verplaatsen.

  https://twitter.com/barbarastarrcnn/status/491559153559932928/photo/1

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/07/2014 - 16:17 16:17

  2012. Different time, different situation.

  Maar je hebt gelijk als je het puur in uitgaven meet. In Rusland buitelen de politieke partijen ook niet over elkaar heen als het schuldenplafond weer eens verder opgerekt moet worden, mede vanwege *kuch* activiteiten in het buitenland *kuch.*
  Ik zal eens, met een beroep op de wet WOB, vragen of het Kremlin kan vertellen hoe het budget in elkaar steekt en of dit echt alles is.

  Incator
  Incator
  22/07/2014 - 18:44 18:44

  Wel opschieten Roel, de WOB is bijna dood!

  xaderp.
  Redacteur
  22/07/2014 - 20:12 20:12

  “Het ontcijferen van de gegevens van de zwarte dozen van MH17 wordt uitgevoerd in Groot-Brittannië, in het Britse onderzoeksbureau voor luchtvaartongevallen AAIB in de zuidelijke stad Farnborough, laat een woordvoerder van AAIB weten aan NU.nl.”

  Ach gut. Komen ze toch nog in handen van een NAVO lidstaat. Dat hebben ze snel gefixt.

  VLMs
  22/07/2014 - 20:54 20:54

  Maar gaat er nou iemand zijn Hyundai Trajet inruilen voor iets anders?
  En als je dan op weg naar opa en oma, met het hele gezinnetje opeens trek krijgt,
  ga je dan die MC Drive voorbij rijden de komende vier jaar?

  Ik wel, want ik heb mijn verhaal al klaar waarom we dat voorlopig niet gaan doen.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/07/2014 - 20:58 20:58

  Gecondoleerd met het verlies van je baan, VLMs. Of wat is de reden?

  Puh!
  Redacteur
  22/07/2014 - 20:59 20:59

  Jammer dan Xaderp, maar de enige instituten die zo’n zwarte doos kunnen uitlezen staan in Parijs, Londen, München en New York.

  VLMs
  22/07/2014 - 21:14 21:14

  @Roel, LOL@ verlies baan.
  Ik bedoel die boycot, of is dit door die 80 complot reaguursels
  niet meer on topic……

  G. de Vader
  Gast
  22/07/2014 - 21:17 21:17

  Ze hadden die zwarte doos natuurlijk moeten overhandigen aan Alex Jones.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  22/07/2014 - 21:18 21:18

  Oh ja, dit topic ging ergens over in origine. Wacht, ik blader even terug, geef me even een dagje…

  G. de Vader
  Gast
  22/07/2014 - 21:19 21:19

  Het is een beetje gekaapt door een kakelende Xaderp

  VLMs
  22/07/2014 - 21:22 21:22

  Zo wil ik het niet brengen, hij zorgt er wel voor dat iedereen alle kanten van het verhaal gaat zien.
  Zo heb ik het opgepakt in ieder geval.

  VLMs
  22/07/2014 - 21:29 21:29

  Wat me wel opvalt is dat Xaderp wel eens 3 comments achter elkaar heeft, zonder tussenkomst van andere comments, wat was dat ook alweer?

  G. de Vader
  Gast
  22/07/2014 - 21:42 21:42

  Nou, ik zal er eens eentje bij pakken

  xaderp. zegt
  21 juli 2014 op 17:58 (Bewerken)
  Brekend: Er was nog ‘Distress call’ van piloot MH17 bij ‘snelle daling.’ – Joost Niemöller

  Nou, wat staat er dan?
  “Een van de nabestaanden, aanwezig bij de nabestaandenbijeenkomst op Schiphol, nam contact met me op en liet me weten dat een woordvoerder van Malaysian Airlines bij een eerste bijeenkomst van de nabestaanden in een hotel bij Schiphol had verteld dat er een ‘distress call’ was geweest…”

  O, dat klinkt plausibel. Dat klinkt wel haast als “iemand op Twitter zegt…” Maar nee! De conclusie die eruit wordt getrokken: “In geen enkel bericht tot nu toe was er sprake van dat de piloot op het moment van de aanslag of het ongeluk contact had met de verkeersleiding. Dit is dus nieuws.”

  Nee, dit is geen nieuws. Dit is geleuter. Maar wat staat er dan doodleuk verderop, vetgedrukt? “Het wijst er in elk geval op dat het toestel niet, zoals ook bij de NOS werd beweerd, in één keer uit de lucht geschoten zou zijn.”

  HET WIJST HELEMAAL NERGENS OP WANT HET IS GEWOON GELEUTER

  Puh!
  Redacteur
  22/07/2014 - 21:43 21:43

  @ VLMs, Xaderp zelf noemt dat HAARP,

  VLMs
  22/07/2014 - 21:57 21:57

  @G.de Vader en Puh!,
  Ik ben op zoek naar de term die hier 10 jaar geleden werd gebezigd wanneer dit voorkwam.

  VLMs
  22/07/2014 - 21:59 21:59

  /ouwe lul

  Puh!
  Redacteur
  22/07/2014 - 22:08 22:08

  Een Dicky scoren, en meer dan 3 reacties op een rij: een Betsy, naar de onvolprezen vuilbekkende rotterdamse havenmatronne.

  VLMs
  22/07/2014 - 22:19 22:19

  Ja, datissum!
  Thanks Puh!

  Waar is de retewiki als je hem nodig hebt?

  En Betsy las ik in de comments, geen steek veranderd.
  Houwe zo, recht als die, of wat dan ook, gaat.

  Puh!
  Redacteur
  22/07/2014 - 22:25 22:25

  Voor Xaderp is een dicky of betsy scoren trouwens niet zo moeilijk, die copy-paste gewoon razendsnel een aantal comments uit de reactiepanelen van Geenstijl, met links en al.

  VLMs
  22/07/2014 - 22:45 22:45

  Nou, dat is wel apart.
  Wat is dat voor figuur eigenlijk?
  Hij plaatst vaak een zinnetje, en plakt daaronder een bombastisch verhaal wat hij zelf niet heeft verzonnen,
  Dit zag ik direct toen ik twee weken geleden weer eens inlogde op Retecool.
  Dankzij hem blijft iedereen wel scherp, want je moet iets met hem……..

  G. de Vader
  Gast
  22/07/2014 - 23:02 23:02

  Een dwangbuis omheen duwen bedoel je?

  Stickmeister - studiogast
  22/07/2014 - 23:14 23:14

  Al het gelul opzij. Er is nog geen bewijs, maar wel veel propaganda.
  Volgens russen was er een straaljager in de buurt. Volgens amerikanen een rakket (tja air-to-air is ook een rakket)
  Er vloog ook een satelliet van amerikaanse makelij op dat moment over.
  Kom met de ‘smoking gun’.

  Ik weet het niet. Maar ik vraag me wel af wie hier nou het meest profiteert van de situatie?.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  22/07/2014 - 23:20 23:20

  Het is warm : * gaat even een rakket uit de diepvries halen *

  Raketman
  22/07/2014 - 23:43 23:43

  You rang?

  Puh!
  Redacteur
  23/07/2014 - 00:43 00:43
  horrorneefje
  Lid
  23/07/2014 - 01:34 01:34

  Maar.

  Nog even naar de man met de pop, en vooral de man die een ring aan het jatten zou zijn (waaraan Timmermans refereerde in de VN):

  https://www.youtube.com/watch?v=kZBSGorpLNc

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN