More

  RECENTE POSTS

  ‘Malafide uitzendbureau moet verboden worden’

  Er moet een verbod op malafide uitzendbureau’s komen om zo uitbuiting van uitzendkrachten aan te pakken. Daarvoor pleit de ChristenUnie.
  Uitzendbureau’s regelen werk voor de uitzendkrachten en strijken een deel van het geld van de uitzendkrachten op. Deze werkwijze is nu niet strafbaar en daar moet met een initiatiefwetsvoorstel verandering in komen, zegt de ChristenUnie. “Dat is nodig omdat uitzendkrachten heel kwetsbaar zijn en vatbaar zijn voor uitbuiting en mensenhandel. Dat proberen we op deze manier tegen te gaan,” zegt Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.  Het is niet de eerste keer dat er gepleit wordt voor een verbod op uitzendbureau’s. Een rechter in Arnhem deed dat in 2013 ook al.
  “Je kunt van uitzendwerk geen 100% nette bedrijfstak maken, er lopen altijd louche figuren in rond die uitzendkrachten proberen uit te buiten. Dat soort cowboys kan je veel beter met een uitzendverbod aanpakken dan met een ingewikkelde mensenhandelwet,” schreef rechter Peter Lemaire toen.
  Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) zei toen al dat hij een uitzendverbod een slecht idee vindt. De huidige middelen uit het Wetboek van Strafrecht bieden voldoende mogelijkheden om de malafide uitzendbueau’s aan te pakken als daar reden toe is, zei Opstelten. Segers is het daar niet mee eens: “Het uitbuiten, het innemen van geld dat jou niet toekomt. Het willens en wetens mensen aanzetten tot gedwongen uitzendwerk, dat doen malafide uitzendbureau’s Dat moet je aanpakken.” Volgens de ChristenUnie moeten intercedentes celstraf krijgen als ze het verbod overtreden. Of de initiatiefwet ook echt de steun van een Kamermeerderheid krijgt, moet duidelijk worden als het wetsvoorstel is uitgewerkt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  fishbowl
  20/01/2015 - 12:01 12:01

  In ander nieuws: drugsdealers worden BTW- en belastingplichtig.

  fishbowl
  20/01/2015 - 12:02 12:02

  Waar ik belastingplichtig zei bedoelde ik inkomstenbelastingplichtig (3x woordwaarde). Stop.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN