More

  RECENTE POSTS

  Making a Murderer’s Brendan Dassey komt mogelijk vrij

  Zojuist werd bekend dat Brendan Dassey, de neef van Steven Avery die veroordeeld werd voor medeplichtigheid aan de moord op Teresa Halbach, mogelijk vrijkomt. Een rechter heeft het vonnis waarin hij veroordeeld werd vernietigd.

  Het OM van Milwaukee heeft 90 dagen om opnieuw in te zetten op vervolging. Gebeurt dit niet, dan wordt Brendan, die veroordeeld werd in verband met de moord in 2005, vrijgelaten. De moordzaak kreeg internationale bekendheid door de documentaireserie Making a Murderer.

  De rechter oordeelt dat de grondrechten van Brendan Dassey flink geschonden zijn in de verhoren waaraan hij onderworpen is:

  De onderzoekers claimden herhaaldelijk dat ze al wisten wat er gebeurd was op 31 oktober en verzekerden Dassey dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Deze herhaaldelijke valse beloften, samen met alle relevante factoren, met name Dassey’s leeftijd, intellectuele beperkingen en het ontbreken van een ondersteunende meerderjarige, zorgen ervoor dat zijn bekentenis onvrijwillig is zoals bedoeld in het vijfde en veertiende amendement van de grondwet.

  No shit, Sherlock.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  13/08/2016 - 15:43 15:43

  Prachtig, hoe zo’n documentaire iedereen aan de kant van een sadistische moordenaar krijgt. Tijd dat ze eens zo’n stukkie over Dutroux gaan doen.

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  wout
  13/08/2016 - 23:10 23:10

  Ja, want feiten be damned en tunnelvisie heerst!

  wout
  wout
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  14/08/2016 - 00:56 00:56

  Nee, je kunt je beter aan het handje laten nemen door programmamakers die willen scoren.

  Doggy Biscuit
  Doggy Biscuit
  Lid
  Antwoord aan  wout
  25/08/2016 - 10:30 10:30

  Anders Behring Breivik zijn ook woorden in de mond gelegd tijdens het verhoor. Hij was louter een vogelaar op zoek naar de zeldzame zwartstaart wulp op Utøya. Het is allemaal een groot samenzweersel

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN