More

  RECENTE POSTS

  Mad leipe Tori met Typhoon

  Kamervragen! Jawel! Dit keer niet door de PVV met de bekende “heeft u kennis genomen van: (vul hier uw willekeurig telegraafbericht in)”. Maar Mister Maatpak Samsom himself en Bad Boy Klaver vinden dat hun mattie Typhoon is gedist door de skotoe omdat ie in zijn Nieuwe Mitsubishi Outlander plug-in-Hipster is aangehouden.

  Je weet wel, die auto die je met zoveel subsidie kan kopen dat ie goedkoper is dan een Dacia. De dienstdoende agent meende dat deze persoon niet in deze auto hoorde te zitten maar in een Audi, BMW of op Racemotor en wilde de persoon dus even een paar vragen stellen. De Politie Zwolle beweegt zich dan ook rollend en zichzelf geselend door het stof. Wie houdt er dan ook een iemand in een dure auto staande omdat dat wel eens drugmoney zou kunnen zijn? Onbegrijpelijk! Criminelen kopen toch nooit dure auto’s? Waar haalt de dienstdoende agent deze stereotypering toch vandaan! Was het nu rapper Lil Kleine geweest, dan had niemand er van op gekeken. Maar Typhoon! Het lievelingetje van Quinoa kauwend Nederland! De homie van de King. De sweetie van het Kabinet!
  Het bastaardkind van Frank Boeijen. Waar zaten hun hersens! We zitten nu wel mooi met een dilemma. Is het controleren van verdachte situaties nu racisme? Of is het gewoon politiewerk? Is het stereotypering van oom agent omdat 63% van de gevangenen in Nederland een kleurtje heeft? Of is er gewoon veel ophef omdat er een paar politici die op hun retour zijn angstvallig Quinoa kauwend Nederland achter zich willen hebben. Waar zit de error van Nederland?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  31/05/2016 - 16:58 16:58

  De politie is getraind om te letten op dingen die niet kloppen. Een gast als Typhoon in zo’n duffe bejaardenbak als een Outlander, dat kan natuurlijk niet. Ik weet er alles van, swag als ik ben, in mijn hydropneumatisch geveerde Fransman.

  Xloph
  31/05/2016 - 18:57 18:57

  Typhoon zegt nota bene zelf dat hij staande is gehouden. Waarom schrijven dan alle media dat hij is aangehouden? Pure onnozelheid, onkunde, of sensatiezucht?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Xloph
  01/06/2016 - 07:45 07:45

  Onnozelheid, gebrek aan termenkennis. Of erger, zo’n minachting voor het publiek dat ze denken dat die het verschil wel niet zullen weten.

  Hoe dan ook, ik blijf dit soort acties een beetje raar vinden. Heeft de belastingdienst geen betere manier om zwart geld op te sporen dan willekeurige dure auto’s met negers erin aan te houden? En de AIVD is voor de opsporing van terroristische acties zeker ook afhankelijk van paspoortcontroles voor Arabieren op stations?

  Ik ben niet tegen racial profiling op zich, het kan wel degelijk helpen om meer criminelen te pakken, en dat het dan iets makkelijker wordt voor autochtone boefjes om aan het werk te blijven is jammer, maar het resultaat telt. Maar dan moet de targeting wel gebeuren via effectieve maatregelen die iets uithalen. Dit soort onzin zet alleen maar kwaad bloed en laat alle derde generatie Marokkanen weten dat ze altijd buitenlanders zullen zijn, en altijd crimineel.

  Maar hé, het is in ieder geval nog geen Amerika waar ze je auto dan mogen doorzoeken op geld en alles wat ze vinden definitief mogen houden zonder aanklacht, zolang de agent ter plaatse het maar verdacht vond.

  TheStef
  01/06/2016 - 09:05 09:05

  Als er geen directe aanleiding is tot staande houding, dan moet je het gewoon niet doen, zo moeilijk kan het voor een mavopet toch niet zijn?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  TheStef
  02/06/2016 - 21:00 21:00

  Waren het stadswachten?

  Agenten zijn namelijk HBO’ers. Ja, daar verbaas ik me ook weleens over.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN