More

  RECENTE POSTS

  Maar laat de democratie toch met rust!

  Grote huilpaniek bij Robert van Voren (wie?). Wat is het geval? Nou, Geenpeil gaat met dat referendum van ze de complete democratie kapotslopen en ondanks dat een referendum in principe een bunkerhard prima plan is, is het natuurlijk niet de bedoeling dat slecht geïnformeerd gepeupel met een mening (jij) daar gebruik van gaan maken.

  Althans, dat vindt Robert. En die kan het weten, want die heeft chronisch D66. In een nogal warrig stuk springt Robert van de hak op de tak om vooral duidelijk te maken dat dit referendum super kut is. Omdat aarbeien, Goebbels en de vakantieman.

  We besparen je de moeite en plukken even de mooiste bonus quotes van Robert uit zijn intellectueel superieure *kuch!* epistel.

  ik ben er van overtuigd dat de meerderheid van de mensen bang is: bang voor de globalisering, bang voor de snel voortschrijdende technologische vernieuwing en de vierde industriële revolutie, bang voor de oorlog in het Midden Oosten en in Oost-Oekraïne, bang om hun gezellige en comfortabele leven in een Westerse welvaartstaat te verliezen.

  En bang voor een EU die wazige beslissingen maakt en zich op geen enkele manier lijkt te bekommeren om de welvaart van haar inwoners.

  Veel mensen hebben nauwelijks een idee wat Oekraïne is. Ik herinner me vijftien-twintig jaar geleden het programma “De Vakantieman”. Bij het begin van elke aflevering liet de Frits Bom, de “vakantieman”, mensen op een vakantiebestemming op de kaart aanwijzen waar zij waren. De meesten hadden geen idee en wezen bijvoorbeeld Polen aan in plaats van Gran Canaria.

  Als je niet weet waar Gran Canaria ligt, of Polen, ben je dom en moet je je bek houden. Thanks Rob!

  Wat veel belangrijker is, is het feit dat democratie in Europe tot een uiterst gevaarlijk niveau is geërodeerd. Dit komt ten dele door het gebrek aan leiders met een echte visie die mensen kunnen bekoren en richting kunnen geven.

  Leiders zoals Robert van Voren bijvoorbeeld. Ondertussen zijn we ongeveer halverwege en is Robert er in geslaagd nog geen enkele Godwin te ma…

  Inmiddels heeft hij het niveau bereikt dat mij pijnlijk herinnert aan figuren als Joseph Goebbels en een Julius Streicher, die in de jaren dertig dezelfde stereotype leuzen uitten jegens Joden. Iemand die uit een winterslaap van twintig jaar zou ontwaken, zou zijn ogen en oren niet geloven, maar wij hebben zijn ziek gedrag geaccepteerd omdat het een geleidelijk proces is, telkens een stapje verder. Maar zo begon Hitler in de jaren twintig ook, en vergeet niet dat Hitler op democratische wijze aan de macht kwam, en niet door middel van een staatsgreep zoals de Bolsjewieken!

  Maar kan Robert nog harder Godwinnen? Reken maar van yes!

  Zo nu en dan vraag ik me af wat er zou zijn gebeurd als de Duitsers in de jaren dertig een referendum hadden georganiseerd ten aanzien van de Joden: hoeveel mensen zouden tegen hun “verwijdering” hebben gestemd?

  Klikboem. Het is duidelijk, je bent een nazi. Een vieze, domme, democratie ondermijnende fascist. Foei.

  Enfin, het hele artikel van Robert van Voren lees je hierrr. Sterkte daarmee.

  Meneer de Greef heeft wel vaker een mening. Zoals deze. En deze Ook houdt hij van een trucje op z’n tijd. Ook altijd lachen met Retecool? Like ons de moeder op Facebook. Thanks boyo.

  .

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  TheStef
  29/01/2016 - 11:28 11:28

  Ja, Rob gaat wel heel diep in zijn argumentatie, maar ik denk niet dat het Referendum over het associatieverdrag straks over het associatieverdrag gaat. Maar dat het weer een boeh! EU! verhaal gaat worden.

  Alpha Kenny Wun
  Antwoord aan  TheStef
  29/01/2016 - 11:46 11:46

  Daar kan ik je geen ongelijk in geven. Temeer daar “Boeh! EU!” ook een standpunt van Greet is en het gepeupel daar automatisch voor gaat.
  Maar de redenatie van Rob slaat als kut op dirk en hij gaat eraan voorbij dat te gemakkelijk de andere kant op redenerend er ook Godwins te scoren zijn: 1 EU, 1 Reich, Ein Fuhrer.

  Bismarck
  Antwoord aan  Alpha Kenny Wun
  29/01/2016 - 16:16 16:16

  “1 EU, 1 Reich, Ein Fuhrer.”
  Iedereen die met zoiets aankomt heeft zijn totale domheid anders wel bewezen. Je hoeft je zelfs niet in de EU te verdiepen, als je een heel kleintje beetje de nieuwsitems over EU-besluitvorming volgt, zal op zijn minst opgevallen moeten zijn dat er zeker 30 kapiteins op de brug staan en dat er minstens 3 EU’s zijn (zij die er eigenlijk niet bij willen horen, behalve voor de centen, zij die echt meedoen en zij die er nog niet echt bij mogen horen, want de onderbuiken in de eerste twee groepen).

  behanger
  Beheerder
  29/01/2016 - 12:19 12:19

  Als het volk gaat stemmen, dan kunnen we wel inpakken met onze democratie.

  Johanvb
  Johanvb
  29/01/2016 - 12:54 12:54

  Het leuke vind ik dat hij tracht de voorstanders van het referendum af te serveren als personen voor wie de materie allemaal veel te moeilijk te begrijpen is (en ze dus effectief dom noemt) en er daardoor alleen maar voor zorgt dat mensen juist tegen gaan stemmen.
  En dat is bij meer van dit soort figuren. Ik heb niemand (in de mainstream media) een poging horen ondernemen om begrip te tonen voor de bezorgde burger en aan te tonen waarom ik voor zou moeten stemmen.

  Daarnaast, het is goed gebruik om de discussie te beëindigen nadat een Godwin is gemaakt. In sommige kringen heb je zelfs verloren (zo had Godwin het niet gewild). Meneer van Voren heeft dus het laatste gezegd over het referendum. Kunnen we nu weer over naar andere zaken.

  Dimitri Visser
  Dimitri Visser
  Gast
  Antwoord aan  Johanvb
  29/01/2016 - 14:02 14:02

  Het zijn niet alleen de voorstanders van het referendum die het niet begrijpen. Zelfs de organisatoren zelf weten niet waar het over gaat. Heb je het interview met Jan Roos gezien ?

  Quote: “Waarom was hij eigenlijk precies tegen het verdrag? Omdat Oekraïne er EU-lid van werd, en de EU was al te groot. Hoe wist hij dit? Gewoon. Had hij het verdrag gelezen? Nee. Ingekeken? Nee. Hoe kon hij dan zo zeker zijn? Gewoon. Wist hij waaraan landen moeten voldoen om lid te kunnen worden? Nee. Waarop baseerde hij zich dan? Gewoon. Gevoel. ”

  http://www.npo.nl/oog-in-oog/19-10-2015/KN_1674698

  Bismarck
  29/01/2016 - 14:01 14:01

  “Als je niet weet waar Gran Canaria ligt, of Polen, ben je dom”
  Hoe ontzettend waar! Het is gewoon afschrikwekkend, hoe veel dommer grote delen van de Nederlandse bevolking zijn dan je zou verwachten op grond van het welvaartsniveau en het officiële opleidingsniveau van het land. Dat is gewoon onhoudbaar (het lukt nog zo lang we veel gas uit de grond kunnen halen, maar als dat op is, gaat on welvaartsniveau duikelen) en daarom zijn veel mensen terecht bang, want over 10 jaar is het gratis geld feestje op. Het is alleen jammer dat ze dat uiten in xenofobe gevoelens, die op langere termijn de ellende alleen maar gaan vergroten.

  dM. Onepisch.
  dM. Onepisch.
  Gast
  Antwoord aan  Bismarck
  29/01/2016 - 14:54 14:54

  “Als je niet weet waar Gran Canaria ligt, of Polen, ben je dom”

  Hier sluit ik mij bij aan.
  Verder heb ik iemand afgevaardigd om uit mijn naam hierover te beslissen. Heel fijn, want dan hoef ik me hier zelf niet in te verdiepen.
  Komen ze nou aan met zo’n vraag. Moet ik me alsnog hierin gaan verdiepen.
  Daar ga ik dus geen tijd aan op maken en ik ga derhalve ook niet stemmen.

  Ik heb bovendien het vermoeden dat de meeste stemmers ook geen idee hebben, zoals Van Voren ook beweert, dus daarin geef ik hem ook al geen ongelijk. Nee, prima betoog, als ik zo op de samenvatting af mag gaan. Daar heb je verder geen Godwin voor nodig.

  Xloph
  29/01/2016 - 20:36 20:36

  We hebben volksvertegenwoordigers gekozen omdat die verstand van zaken hebben, en we betalen die royaal om zich full-time in de materie te kunnen verdiepen, om zo tot een weloverwogen oordeel te komen.
  En nu moet ik dankzij die paardelul van een Roos zeker zèlf dat hele verdrag gaan doorlezen, en me verdiepen in de situatie in Oekraïne.
  Eerlijk gezegd denk ik dat dit de eerste keer in 23 jaar gaat worden dat ik niet ga stemmen. En daarvoor ging ik alleen niet omdat ik nog niet mocht.

  Commercieel paus Profiteur den eerste der VSM kerk
  Commercieel paus Profiteur den eerste der VSM kerk
  29/01/2016 - 21:25 21:25

  Wat Xloph zegt. Heb eens een ‘discussie’ tussen een voor- en een tegenstander gevolgd. Volgens mij gaan beide kampen keihard liegen om hun gelijk er door te drukken. De waarheid midden enz. Maar ja ga maar zoeken en vind dat midden dan maar eens.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN