More

  RECENTE POSTS

  Luxemburgse drinkeboer kost Dijsselbloem baantje

  Het zat er al een beetje aan te komen, maar de geruchten worden steeds sterker dat Nederland helemaal niet in aanmerking komt voor een topfunctie in de Europese Commissie. Nederland heeft ingezet op Jeroen Dijsselbloem als eurocommissaris voor Monetaire Zaken, maar dat gaat niet gebeuren. Ondanks het amechtige geschurk van Rutte tegen de in Europa uitgerangeerde David Cameron, wordt Nederland namelijk gewoon beschouwd als Duitse provincie. En laat Angie nu net de first pick hebben gehad voor wat betreft de voorzitter van de EC. Nu is Frankrijk aan de beurt om te kiezen. Nou, die kiezen niet Jeroentje, maar hun eigen minister van Financiën Pierre Moscovici. En dan loop je dus het risico dat je straks achteraan staat omdat je op het verkeerde paard hebt gewed – zeker nu Rutte geen tijd meer heeft om te lobbyen omdat hij de halve dag aan de telefoon hangt met vriend van het Huis Poet. Erg benieuwd naar het humeur bij de PvdA als Rutte straks voor zijn coalitiegenoot het commissariaat voor Meertaligheid in de wacht heeft gesleept.

  DijsselbloemEr blijft die PvdA ook niets bespaard.  Eerst moest hun wonderkind de kloten poetsen van die dronken knurft uit dat pygmeeënlandje; blijkt het allemaal voor niets te zijn. In plaats van Dijsselbloem invloedrijk in de spotlights, zit straks de woest-charismatische tuthola Lilianne Plumeau op een nikszeggend klapstoeltje voor een SRV-wagen in de parkeerkelder van het Berlaymontgebouw met een flauwekulportefeuille. Oei. Eindelijk waren de baantjesjagers weer eens aan de beurt voor een topfunctie in Europa (want zo gaat dat), krijg je zoiets. Maar Nederland heeft dan wel netjes een vrouw geleverd. En dan moet Samson tegen Rutte nog dankjewel gaan zeggen ook.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  21/07/2014 - 12:34 12:34

  Raar hoor, Europa is het medicijn tegen nationale sentimenten, maar dat gekonkel om je taalgenootje op een mooie plek te krijgen komt altijd erg tribaal op me over.

  Bismarck
  21/07/2014 - 13:09 13:09

  @wout: Dat krijg je, als je de stoeltjes laat bepalen door de nationale regeringen. Maar je ziet, G-tje doet net zo hard mee (boehoe, wé hebben geen belangrijke post).

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  21/07/2014 - 13:14 13:14

  En als ie wél geworden was, was het een carrière-hoer die ging voor de riante Europese vergoedingen? /man in de straat.

  Bismarck
  21/07/2014 - 13:17 13:17

  En wat had je trouwens verwacht, als je je gaat inslijmen bij de EU-hater Cameron? Als er één persoon is die zichzelf helemaal buitenspel heeft gezet in deze EC-stoelendans (en voorlopig alle EU-gerelateerde zaken) is het de Britse premier wel (Oké, Orban misschien nog meer, maar die werd buiten zijn land toch niet meer serieus genomen, na zijn democratiesloperij).

  G. de Vader
  Gast
  21/07/2014 - 13:28 13:28

  @Bismarck
  Het zou mij aan m’n reet roesten verder. Ik constateer alleen dat het kabinet mis heeft gegokt met als resultaat dat de pvda straks een koekenbakkersfunctie krijgt, in plaats van de topjob waar ze zelf aan dachten. Ik kan daar alleen maar hard om lachen eigenlijk.

  vanpuffelen
  21/07/2014 - 14:55 14:55

  En het voordeel van een koekebakkersfunctie is dat de gelukkige faalhaas in dit land geen schade meer kan aanrichten (Win!), en, als het een beetje meezit, ook niet in Europa.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN