More

  RECENTE POSTS

  Loek Hermans: Too soon!

  Juist. Loek Hermans wordt geen interim burgemeester in Zutphen. Hij heeft zich teruggetrokken. Verstandig besluit, maar om de verkeerde redenen. Helemaal als je nog eens wat beter naar de verklaringen kijkt.

  Want het zegt toch veel over de staat van de politiek. Vorige maand concludeerde de ondernemerskamer dat er bij Meavita, waar Hermans toezichthouder was, sprake was van wanbeleid. Om die reden trad hij ook meteen terug als Eerste Kamerlid. Het is wat vreemd dat je dan, na wat een politieke nederlaag is, in aanmerking komt voor een burgemeestersfunctie. De fractievoorzitters van de partijen in Zutphen gingen ook gewoon akkoord. Nu is de verklaring:

  De fractievoorzitters twijfelen volgens de provincie niet aan de bestuurlijke kwaliteiten en integriteit van Hermans, maar ze vinden wel dat de benoeming ,,te vroeg” komt.

  Oftewel: het maakt niet uit dat je als toezichthouder compleet faalt, daardoor medeverantwoordelijk bent voor 20.000 werklozen die door wanbeleid hun baan verloren. Dat is geen enkele reden om aan je capaciteiten te twijfelen. Maar of je wel even wilt wachten tot het gepeupel weer vergeten is dat de rechter dat gezegd heeft, want het kon wel eens verkeerd uitgelegd worden. En verder iets met een wasmand. En huilen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  28/12/2015 - 17:55 17:55

  Iedereen verdient toch een nieuwe kans!?

  Bismarck
  Antwoord aan  wout
  29/12/2015 - 11:05 11:05

  Ik ben benieuwd of je dat ook zegt als ze Holleeder tot burgemeester van jouw gemeente benoemen.

  L B
  L B
  Beheerder
  29/12/2015 - 08:55 08:55

  De baantjescarroussel van de overheid. Zo hebben we in Hellevoetsluis sinds kort Milène Junius als burgemeester. Uitgerangeerd in Delft wegens faal op faal en de ooit de grootste wachtgeldgraaier van Nederland. 1 Google opdracht had genoeg geweest voor een “nee” op haar sollicitatie.

  http://onafhankelijkdelft.nl/best-betaalde-raadslid-is-ex-cda-wethouder-milene-junius-met-e8274-per-maand/

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  Antwoord aan  L B
  30/12/2015 - 14:46 14:46

  Ik zou het wel een idee vinden om een database van draaideurbestuurders aan te leggen. Met gegevens over welk huis (de grote huizen VVD, PVDA, D66, CDA. De kleine huizen GL, CU etc.) welk bedrijf, welke sector (Big Pharma, Zorgmaffia, Big Oil, Chemische industrie, ziekenhuizen, burgemeesters, overheidsinstelling als de NCTB, het COA en het UWV), welke gemeente, welke functie (raad van toezicht, raad van commissarissen, raad van bestuur). Volgens mij komen daar leuke verbandjes uitrollen.

  Ideetje voor Retecool? (Denk Wakkerpedia, maar dan serieus?)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN