More

  RECENTE POSTS

  Live: Zelensky geeft speech in het World Forum in Den haag

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is momenteel op bezoek in Nederland en geeft om 11.00 uur een speech in het World Forum.

  Deze speech is (binnen nu en heel snel) live te volgen via de streams van RTL Nieuws en de NOS. Caroline van der Plas heeft alvast laten weten dat ze niet aanwezig zal zijn bij een ontmoeting met Zelensky, omdat ze het buitengewoon ongepast vindt dat Zelensky juist op 4 mei, dodenherdenking, aanwezig is in Nederland. Geen idee overigens waarom dat ongepast is, want tijdens dodenherdenking herdenken we alle slachtoffers van oorlogen wereldwijd, dus ook in Oekraïne. Waar nota bene 196 Nederlandse slachtoffers zijn gevallen toen de MH17 boven Oekraïne door Rusland uit de lucht werd geschoten.

  Maar vlaggen omgekeerd door heel Nederland ophangen is binnen deze context blijkbaar niet ongepast.

  Update: Tijdens de speech van Zelensky staat hij stil bij de slachtoffers die bij MH17 zijn gevallen, dankt hij Nederland voor haar inzet om Oekraïne te helpen met wapens en inzet via het Internationaal Strafhof om zowel de schuldigen van het neerschieten van MH17 als de oorlog in Oekraïne te vervolgen.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  hangmat
  hangmat
  Gast
  04/05/2023 - 16:41 16:41

  rot op met je gebedel om wapens en geld zelensky, ik wil er niks mee te maken hebben

  Monade
  04/05/2023 - 16:52 16:52

  Geen idee overigens waarom dat ongepast is, want tijdens dodenherdenking herdenken we alle slachtoffers van oorlogen wereldwijd, dus ook in Oekraïne.

  Eh, nee. Hoewel allerlei deugclubs de definitie voor eigen Godwin willen oprekken, is 4 mei nog steeds de Nationale Dodenherdenking, en deze duurt de hele dag.

  Dat de landelijke politiek en de staatsomroep uitgerekend deze dag volledig in het teken van badchan Zelinsky met z’n zelfveroorzaakte oorlog laat staan, is een bewuste klap in het gezicht van de Nederlandse burger.

  Caroline vd Plas ziet deze gotspe nu eens heel goed.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  04/05/2023 - 18:53 18:53

  Tuurlijk…zelfveroorzaakt door Zelensky. Helemaal allemaal zijn schuld. Hoe heeft ie het ook in z’n botte kop kunnen halen om niet gelijk de handdoek in de ring te gooien en z’n land over te leveren aan de Russische maffia. Je klinkt een beetje als Schroeder die ook nog steeds Poetin een echte democraat noemt.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  04/05/2023 - 19:23 19:23

  Ja zelfveroorzaakt. We zijn het in Nederland niet meer gewend met de lachende leugenaar Mark Rutte, die overal mee weg komt terwijl de goegemeente het wel best vindt, maar als president is Zelensky toch echt eindverantwoordelijke voor zijn regeringsbeleid.

  Zelensky is hier om te bedelen om geld voor zichzelf en z’n matties en om wapens te hosselen voor z’n soldaten die daarmee een zekere en roemloze dood tegemoet gaan. En dat op onze 4 mei? Ga toch heen.

  In de Nederlandse kwaliteitsmedia van NRC tot GeenStijl zul je uiteraard nooit de ware toedracht van een conflict vinden waaraan Nederland medeplichtig is, dus ik raad je aan ver buiten de landsgrenzen naar neutrale analyses te zoeken.

  Je kunt bijvoorbeeld hiermee beginnen:

  Benjamin Abelow, How the West Brought War to Ukraine: Understanding How U.S. and NATO Policies Led to Crisis, War, and the Risk of Nuclear, Siland Press 2022

  https://www.amazon.com/How-West-Brought-Ukraine-Understanding/dp/0991076702

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  04/05/2023 - 22:27 22:27

  Inderdaad, die neocons zijn boefjes en ze zitten net zo dik in de Democrats als in de Republicans. Er moet geld verdiend worden tenslotte en waar gehakt wordt vallen nu eenmaal spaanders. Tijd dat onze roodharige vriend weer aan het roer gaat staan 😉

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door hangmat
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  hangmat
  05/05/2023 - 17:29 17:29

  Lenin? Die rooie uit Gestel? Wie?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  05/05/2023 - 11:56 11:56

  Zelensky is hier om te bedelen om geld voor zichzelf en z’n matties”
  Uhh. Nee! In tegenstelling tot Poetin, die miljarden voor zichzelf achterover drukt, is Zelensky clean en NIET bezig met zelfverrijking. Ja, er zitten in de top daar nog een aantal oude corrupte gasten, maar die worden eerder aangepakt dan dat hun rol groeit.

  Verder, wat Abelow betoogt is dat een door Rusland geannexeerd Oekraïne geen bedreiging vormt voor de westerse wereld en dat we ons dus niet het risico van een kernoorlog op de hals moeten halen. Met hetzelfde argument hadden we ook de Baltische staten niet tot de NAVO toe moeten laten. Die hadden dan als volgende aan de beurt geweest, want Poetins agenda is duidelijk: een bufferzone om Rusland heen creëren die vooral voorkomt dat de Russisch orthodoxe conservatieve maatschappij te veel een alternatief voor ogen krijgt.
  Zodra er in die bufferlanden iets gebeurt dat hij als gevaar ziet, grijpt hij in. Door er een marionet te plaatsen of door een conflict te creëren.

  Nogmaals, er is veel misgegaan na de val van de muur en het westen heeft zich teveel de rol van overwinnaar van de koude oorlog aangemeten, ipv te proberen een koersloos Rusland te helpen omvormen tot een fatsoenlijke democratie. De huidige maffia-republiek is daarvan mede het gevolg. Maar dat laat onverlet dat Poetin een misdadige, zielloze massamoordenaar is.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  05/05/2023 - 17:24 17:24

  My name is Toxteth O’Grady and I approve this message

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  04/05/2023 - 18:56 18:56

  Verder vind ik het prima gepast op een dag als vandaag. Als er iemand een feestje kwam vieren is het een ander verhaal, maar de huidige ellende is reden genoeg om om 8 uur de vlag halfstok te hangen en er even 2 minuten stil bij te staan.

  Der Webmeister
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  05/05/2023 - 09:47 09:47

  Haar maandelijkse cheque uit Moskou was weer binnen?

  Roel Zwaar
  Lid
  04/05/2023 - 17:54 17:54

  5 x ik voor Caroline.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  04/05/2023 - 20:04 20:04

  Jij bent the one man gang bang?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN