More

  RECENTE POSTS

  Liefs uit Kiev!

  Omdat wij van de Retecool het samenwerkingsverdrag met Oekraïne een warm hart toedragen, zoeken wij stad en land af naar promotiemateriaal voor dit prachtige land. Hierbij krijgen wij hulp van alle kanten, en soms wordt het beste materiaal gewoon in je schoot geworpen.

  Vanochtend ging bij de redactiebunker de deurbel. Bas Taart, in afwachting van een belangwekkende zending uit het buitenland, stoof naar de deur voordat Jake groot alarm kon slaan. Jake verwacht namelijk elk moment ‘Zie Ruzzjuns’, dus die is op zijn hoede.

  Taart opende de deur om zijn pakket Carolina Reapers met gepast geweld uit de handen van de bezorger te rukken. Op dat moment gebeurde er iets vreemds. Vanachter de deur kwam een helder, maar rustgevend licht. Een jonge vrouw gaf iets aan Taart en zei: “Gello, I am Taya. I have video about Niederland”. Hierna zei ze nog iets. Wij spreken geen woord Oekraïens, dus niemand weet meer precies wat dat was. Taart bleef als aan de grond genageld staan. Na enkele minuten, of misschien twee eeuwen, brabbelde Taart “Pflurtsjjjj.. Fliep” en viel flauw. De jonge vrouw was al weer verdwenen, en de redactie stond dromerig voor zich uit te staren, op Taart na, die inmiddels in kleermakerszit heen en weer zat te wiegen en in zichzelf zat te mompelen dat hij wil emigreren.

  Afspelen voor optimaal effect
  Afspelen voor optimaal effect.

  Nadat het pakketje dat werd afgegeven door deze engel met geweld uit Taart’s handen gepeuterd werd, kwamen we er snel achter dat het een VHS-videoband betrof. De engel bleek Taya te heten en in Oekraïne te wonen. Taya is gek op Nederland, en ze legt in onderstaand filmpje uit waarom.

  Omdat Taart sinds Taya’s verschijning niet meer aanspreekbaar is en met puppy-ogen in de gang naar de deur ligt te staren als een verliefde labrador die zijn baasje mist, hebben we besloten Taya, in het dagelijks leven lerares Engels, in te huren als ‘onze vrouw ter plaatse’. Speciaal voor de Retecool zal ze in een aantal videocolumns vertellen hoe het er in het normale leven in Oekraïne toegaat, en hoe enorm ze Bas Taart mist sinds die ene ontmoeting. (Dit laatste deel is alleen Taart het mee eens)

  Afspelen voor optimaal effect..
  Afspelen voor optimaal effect..

  Zonder er verder woorden aan vuil te maken: hier wederom een uitstekend argument om de samenwerking met Oekraïne aan te gaan, zoals wij om het goede voorbeeld te geven ook alvast doen met Taya.

  Meer Oekraïne op Retecool? Daar zijn we vóór! Automutileren omdat bovenstaande engel niet bij u voor de deur stond? Pak de messen van Albert Heijn. Tevergeefs smeken om het mailadres van Taya kan uiteraard op Twitter, ons haten uit jaloezie doet u bij voorkeur op Facebook, maar liefst wel nadat u eerst onze pagina liket!
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN