More

  RECENTE POSTS

  Leuk, hoor, meningen, maar NU! EVEN! NIET!

  Groot-Britannië, het land waar het enige Engelse dat heerst een onsterfelijke kreukelbejaarde en een flinke dosis antipathie tegen een verenigd Europa is. Dat is in het VK altijd al een politiek lastig punt geweest in het kader van ‘nee zeggen, ja doen’, en dan maar hopen dat de kiezers dat bij de volgende stembusgang weer vergeten zijn. Dat ‘ja doen’ is trouwens in het kader van de Euro nooit gelukt, vandaar dat het een enigszins vreemde gewaarwording is dat BREXIT in tegenstelling tot GREXIT weinig met de munteenheid te maken heeft, maar met hun EU-lidmaatschap. Terwijl hier in Nederland nogal wat getouwtrek bezig is over wel of geen referendum,  gaat men in de VK naar de stembus om over het voorgezet lidmaatschap te stemmen.

  Maarja, het is politiek, dus zo simpel is dat allemaal nog niet. Daar gaat maanden aan vooraf om een vraagstelling te bedenken, die dan een keer of 14 gewijzigd wordt omdat de voor- of tegenpartij vindt dat het allemaal wat te sturend is. De eerste campagne is inmiddels begonnen en achter gesloten deuren wordt er ook onderhandeld over de voorwaarden van het lidmaatschap. Aangaande die geheime onderhandelingen heeft Premier Cameron even een dwingend verzoekje aan bedrijven: NU EVEN NIET! Of ze even hun bek willen houden, want het kan de deal beïnvloeden en het zou ook wel eens de mening van de burger kunnen beïnvloeden en dat moeten we niet willen met z’n allen.

  Het is natuurlijk niet de bedoeling dat bedrijven zich gaan bemoeien met zoiets als de mogelijkheid of ze over een paar jaar nog vrij kunnen handelen met de andere EU-landen. Dat is ook helemaal niet belangrijk voor bedrijven, waarom zou je daar je mening over willen geven?

  Op zich is het natuurlijk wel goed voor de overzichtelijkheid van het debat. Dat partijen die er mogelijk wat mee te maken hebben zich er niet mee bemoeien. Als asielzoekerscentra nou even hun mond houden over het immigratiebeleid, de politie geen mening meer geeft over criminaliteitsbestrijding, D’66 even niets meer met referenda doet en Gordon gewoon zich helemaal nergens mee bemoeit, dat mag overigens ook zonder de voorgaande voorstellen doorgevoerd worden (ow, wacht, dat is voorlopig ook gelukt), dan kon dit wel wat worden.

  En dan leest u gewoon voortaan op uw favoriete margeblog, waar gelijk hebben de standaard is, wat u ervan moet vinden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN