More

  RECENTE POSTS

  Lente in Oekraine

  De door geweld (en 5 miljard dollar steun) aan de macht gekomen Junta in Kiev zet opnieuw het leger in tegen separatisten in het oosten van het land. Nadat eerder soldaten geen zin hadden om tegen de burgers te vechten zijn er nu bij militaire operaties vijf separatisten gedood. Moskou waarschuwt voor een “firm response” terwijl in de Zwarte Zee door Rusland en de NAVO met maritieme spierballen wordt gerold. De VS stuurt soldaten van het 173rd Airborne Brigade Combat Team naar Polen en de Baltische Staten om te laten zien dat ze er echt alles aan doen om het conflict te de-escaleren. Alles wijst op burgeroorlog, maar hoe ziet een boerenfamilie uit het pro-Russische Donjetsk-gebied de toekomst voor zich?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  26 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  26 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  24/04/2014 - 15:15 15:15

  “De door geweld (en X miljard aan steun ) aan de macht gekomen Junta in Y zet opnieuw het leger in tegen Z.” is overigens een zin waar je iedere willekeurige post mee kunt beginnen.
  Voor X,Y en Z kun je dan je favoriete tegenstandercurrency, verweggistan en slachtoffer neerplempen.
  Vervolgens hoef je alleen nog maar een aantal eenzijdige kreten te slaken en bij te replies je vingers in je oren te stoppen, je ogen te sluiten en een zoemend geluid te produceren tot het voorbij is.

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  xaderp.
  24/04/2014 - 15:54 15:54

  Zoem zoem.

  horrorneefje
  Lid
  24/04/2014 - 16:33 16:33

  Een Junta is volgens mij een militaire dictatuur. Daarvan is geen sprake in Ukraïne. Wellicht is dat door jouw gekleurde bril anders.

  Door geweld aan de macht gekomen: de vorige ‘Junta’ zoals jij dat noemt, bleef door geweld in het zadel. Je moet toch wat…?

  Over troepen sturen naar Polen: tja, ook in dat geval: je moet toch wat hè, als NAVO bondgenoot? Polen maakt zich, terecht, zorgen. Ik ben van mening dat Putin nog veel minder z’n best doet de boel te de-escaleren.

  Ga ik zo even je filmpje kijken.

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  24/04/2014 - 17:18 17:18

  Trouwens xaderp, mag jij nog wel op de internets komen nu je grote opperhoofd heeft gezegd dat het een CIA project is?

  Of is AP nu ook al pro-westerse propaganda?

  Bismarck
  24/04/2014 - 17:21 17:21

  Als dat Xaderp niet weer eens is met een stukje vol onbewezen kreten. Heb jij een printje van de banktransfer van die 5 miljard die aan de “junta” (echt, gaan we nu al letterlijk Putin’s jargon overnemen op de retecools?!?)?

  Is het niet een beetje eenzijdig om het te hebben over wat symbolische troepen (600 soldaten) in Polen en de Baltische staten, terwijl Rusland met tienduizenden “op oefening” gaat aan de Oekraïense grens?

  Verder leuk verhaaltje van die boerenfamilie, maar als je eerst de FSB aangevuld met wat lokale querulanten alle politiebureaus laat bezetten, moet je vervolgens niet gaan huilen dat de overheid geen orde kan houden. Trap dan die “burgers” (nog zo’n stukje Putin-jargon voor de met Kalasjnikovs en andere automatische geweren bewapende bezetters van de overheidsgebouwen in oostelijk Oekraïne) eruit, zodat de politie zijn werk weer kan doen. Maar nee, dat mag dan weer niet van Xaderp.

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  Antwoord aan  xaderp.
  24/04/2014 - 18:06 18:06

  Wat de VS te zoeken heeft in Polen en de Baltische staten? Ehm, NATO? Een democratische regering (wat zeg ik, 4 volledig democratische regeringen) met democratische instituties, die aan de VS hebben gevraagd om een tikje “leverage” omdat ze zich bedreigt voelen door een grote buurman? En in het kader van “als jij Godwins maakt, dan kan ik dat ook”: Weet je ook welke grote buurman in 1940 schijt had aan de internationale regels en bovengenoemde Baltische staten EN Polen onder de voet liep? En weet je hoe die burgers zich daar voelden daarover? Die vonden het vast dikke prima.

  Bismarck
  Antwoord aan  xaderp.
  25/04/2014 - 11:11 11:11

  Hé wat raar! In dat eerste linkje zie ik Oekraïne niet bij het lijstje junta’s staan en in het tweede linkje hoor ik niemand bekennen de huidige regering van Oekraïne 5 miljard te hebben gegeven om een coup mee te steunen. Er is toch wat mis met je bewijsvoering! Verder leuk dat je de aandacht af probeert te leiden met andere zaken, maar het gaat om die boerenfamilie op Putin-TV die jij hier aandraagt en die zegt dat het met de chaos gedaan moet zijn. Ik vind jou voor een complotdenker wel erg Oost-Indisch naïef als jij dat niet weet te linken aan Putin’s bezetting van alle politiebureaus in Oostelijk Oekraïne (dit zijn zeker demonstranten?).

  horrorneefje
  Lid
  24/04/2014 - 18:02 18:02

  Test test, effe kijken of ik weer mag reageren!

  horrorneefje
  Lid
  24/04/2014 - 18:05 18:05

  Hm, geen idee waar het aan lag, maar eerder kwam er niet één reactie door. Nah ja…

  @Xaderp: het is géén junta. Klopt gewoon niet met de definitie. En wat betreft die troepen in Polen: wel eens van het NAVO bondgenootschap gehoord? Echt…

  horrorneefje
  Lid
  24/04/2014 - 18:35 18:35

  Dat het aan alle kanten een onfris propagandistisch circus is, en dat die nieuwe regering ook (naar corruptie en machtsmisbruik) stinkt, ben ik overigens zonder meer met je eens. En nu dat filmpke even kijken.

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  Antwoord aan  xaderp.
  24/04/2014 - 22:44 22:44

  OK, maar als we op deze manier gaan redeneren, waarom is het dan wel OK dat de Russen hun troepen gaan laten “oefenen” op 10km van de Oekraiense grens? Dat land is stervensgroot, waarom dan precies op die ene plek? Dat is net zo goed provocatie.

  Verder wat @het Neefje van Ivo zegt.

  horrorneefje
  Lid
  24/04/2014 - 21:24 21:24

  Dus als de boel uit de klauw giert in Syrië, of, stel, Iran valt Irak aan, dan mag je geen extra mensen en hardware naar Turkije sturen, NATO zijnde, want dat is een provocatie?

  Rusland bedreigt een (deel van een) land dat aan vier lidstaten grenst. Is niet het hele idee van zo’n alliantie dat je voorkomt dat je leden worden aangevallen? Niet zo’n raar idee dus om je spierballen te laten zien.

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  Antwoord aan  xaderp.
  25/04/2014 - 13:33 13:33

  Het is een binnenlands Oekraiens conflict, waarbij Russische staatsburgers bedreigd worden.

  Zoals in een eerdere post van je door mij al aangegeven en onderbouwd met gegevens van de laatste volkstelling van de dienst Statistiek van Oekraine (toen nog onder het bevel van het pro-Russische Party of the Regions, mind you!): Er zijn daar geen Russische staatsburgers. Er zijn daar alleen Oekrainers die Russisch spreken. Dat is een meerderheid ja, maar diezelfde meerderheid geeft ook aan dat, ondanks dat ze Russisch spreken, ze zich niet Russisch voelen. Dus helaas, je vlieger van “Russische Staastburgers” gaat niet op.

  Bismarck
  25/04/2014 - 12:15 12:15

  @Xaderp: Niet opgelet de afgelopen weken? Het VK trekt de kaart Putin, want geld in de City (echt jongen, je complotdenken valt me zwaar tegen!). Verder leuk geprobeerd, dat in scene gezet. Probeer je te ontkennen dat het duidelijk militairen waren, die daar in Slavyansk dat politiebureau gingen bezetten? En je bent echt van de pot gerukt als je blijft spreken van demonstranten, waar gewoon sprake is van gerichte bezettingen van alle politiebureaus en andere overheidsgebouwen, in alle gevallen door mannen bewapend met kalashnikovs (moet ik je echt alle andere beelden ook nog een keer linken?).

  Bismarck
  Antwoord aan  xaderp.
  26/04/2014 - 21:29 21:29

  Haha die Xaderp toch. Demonstranten hebben helemaal geen kanonnen en benzine nodig! Of zijn het misschien toch niet echt demonstranten? Je kunt afgaan op wat ze de journalisten wijs maken, maar ik denk dat beelden meer zeggen. Kun je meteen zien dat het met dat gebrek aan kanonnen en benzine ook wel meevalt.
  Je hebt trouwens de verkeerde naam te pakken, de echte machthebber in Slavyansk is Igor Strelkov.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN