More

  RECENTE POSTS

  Legaal Anaal met Ryanair

  Het was geen goede week voor de vliegende veevervoerder Ryanair. Naast dat het doorlopend kapothaten van klanten redelijk zielverwoestend moet zijn, zijn ze door de rechtbank vrij hard in hun bipsje geknuffeld ten aanzien van hun behandeling van piloten.

  En met “in hun bipsje geknuffeld” mag u rustig lezen “er kan een Boeing 737-800 in keren”. Op 1 november 2018 had de Voorzieningenrechter al een aardige streep in het asfalt getrokken, maar de rechter gaat nu in de ontslagzaken een stapje verder. Hier het persbericht, met onderaan links naar de uitspraken. Ze zijn redelijk hetzelfde, de vergoeding verschilt iets. Het loont de moeite om er minimaal één door te akkeren voor wat betreft het procesverloop en de feiten. Ryanair heeft namelijk meerdere keren met een te korte deadline en onder dreiging van legale stappen druk gezet om piloten te dwingen een keuze te maken.

  Diverse piloten zijn akkoord gegaan, behalve deze acht. Dat ze dat niet gedaan hebben en door zijn blijven procederen loonde de moeite, want ze gaan met 350k tot 450k naar huis. We kunnen concluderen dat wie kaatst op z’n billen krijgt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  25/04/2019 - 11:32 11:32

  Een klein beetje terecht toch?

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  25/04/2019 - 13:22 13:22

  Volkomen terecht zelfs.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  25/04/2019 - 12:46 12:46

  Een piloot verdient bij Ryanair 85K per jaar. Dit zijn dus pakweg 4 jaarsalarissen.
  Aangenomen dat men binnen 4 jaar wel ergens anders aan de bak komt (tenzij niemand zo’n oproerkraaier in dienst wil) is het inderdaad redelijk.

  Bij het googelen op Ryanair piloot salaris zag ik dat een co-piloot nog geen 30K verdient. Da’s wel heel mager…

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  25/04/2019 - 13:22 13:22

  4.5.

  Voor zover de transitievergoeding zou worden toegekend, stelt Ryanair dat het berekende bedrag van [verzoeker] niet klopt. Hoe hij aan dit bedrag komt, is niet toegelicht. [verzoeker] is per 17 juni 2015 in dienst getreden en zijn salaris bedraagt € 12.220,- bruto per maand (op jaarbasis € 146.646,- bruto); de door [verzoeker] genoemde bedragen kloppen niet.

  Ietsje hoger voor een gezagvoerder.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  25/04/2019 - 16:24 16:24

  Die 80 mille is basissalaris. De rest komt erbij (vakantiegeld, pensioen, etc.)
  Dat tikt dan toch wel weer aan.

  Anderhalve ton voor een veredelde buschauffeur is niet gek.

  Verder probeert Ryanair gewoon standaard overal op te beknibbelen.
  Als de klad in de luchtvaart zit komen ze daar wel mee weg. Het personeel slikt dan gewoon maar omdat de WW het alternatief is.
  Zodra je echter ergens anders ook aan de bak kan is de keuze snel gemaakt.

  Ben overigens benieuwd of er bij Ryanair een risicoanalyse gemaakt is waarbij de besparing op kwaliteit afgewogen wordt tegen de verminderde klandizie na een crash als gevolg daarvan.
  En wat daar van de uitkomst is; bv door 10 EUR per ticket meer te betalen verminder je de kans op te pletter vallen met 80%. Zouden al die paupers zich dan nog voor een paar tientjes naar Benidorm laten verplaatsen?

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  25/04/2019 - 20:39 20:39

  De dames en heren aangeduid met paupers zullen en moeten ook tweemaal per jaar op verkansie naar verweggië. En dat mag niks kosten. De reis is immers geen verkansie, maar verspilde wachttijd.
  Eenmaal op bestemming zullen ze elke nacht straalbezopen in een ondergekotst bed kruipen, dat laat ze vergeten dat elk ‘biertje’ 14 euro kost.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN