More

  RECENTE POSTS

  Langstliegende premier: Wat lacht dit land lief

  (c) Roel Wijnants Fotografie

  Na een pandemie, een half alfabet aan stormen, de toeslagenaffaire, de nadere oorlog in Oekraïne (we denken aan je, Taya) en een nieuw kabinet met oud elan, krijgen we deze ochtend ook nog een interview met de langstliegende premier van Nederland voor onze kiezen. Niets blijft ons land bespaard. Maar wat staat er nu eigenlijk allemaal in dat interview (betaalmuur, maar gelukkig heeft onze minpres het hele interview gescreenshot)? We gaan dit VVD- en kabinetspromopraatje even lezen.

   

  In den beginne
  Het begint eigenlijk al in de allereerste zinnen, het pathologisch liegen van Rutte. Want dit is een anekdote die absoluut in de Rebecca-categorie zit. Helemaal never nooit gebeurd. Goed begin wel.

   

   

  Verbroedering
  Rutte, die ‘het’ wel snapt, ziet ook de korte lontjes. en doet vervolgens de oproep naar ons en hemzelf: “laten we elkaar weer opzoeken (dat mag weer tenslotte), luisteren naar elkaar,naast elkaar gaan staan.” Verbroedering dus! Eensgezindheid! Allen achter Rutte! Gelukkig komt meteen hierna de aap al uit de mouw: volgende maand zijn er verkiezingen. Fuck verbroedering, stemp op ons! Rutte moet het wel over de boeg van verbroedering gooien natuurlijk, want qua track record doet zijn VVD het tussen de toeslagenaffaires en de van vriendjespolitiek en Sywerts aan elkaar hangende corona-aanpak het niet zo best. Gelukkig zijn we een lief land, aldus Rutte, die kennelijk de 3314 steek- en schietpartijen per dag gemist heeft. Of zijn eigen lieve belastingdienst die ruim 1000 kinderen bij hun onschuldige ouders heeft weggetrokken en die nog steeds niet terug zijn bij die ouders. Lief land. Met hem voorop.

   

  Staatsman
  Als de interviewer stelt dat Rutte zich heel verrassend vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen ineens opstelt als staatsman (wat hij ook doet), ontkent Rutte dit uiteraard. Want nee, hij is gewoon “Mark voor iedereen” (ik moest hier even een kwartiertje stoppen met tikken, omdat ik me verslikte in mijn koffie en vervolgens al hoestend bijna stikte van het lachen – BT) en hij wil gewoon dat het weer gezellig wordt. Dat hopen die tienduizenden ouders van de toeslagenaffaire ook. En al die mensen die hun energierekening niet kunnen betalen. Hoewel die laatste groep natuurlijk wel gezellig tegen elkaar aan kan gaan zitten om het warm te krijgen.

   

  Vrienden
  Na nog een alinea over dat we lief moeten zijn omdat we zo’n gaaf land zijn en dan komen we bij de vrienden van Rutte. De interviewer vraagt zich af of geen van die twee vrienden ooit zei dat hij eens moest kappen met die maatregelen. Volgens Rutte was dat er eentje (en wij weten wie). Alle andere vrienden van Rutte (Jort en vast nog wel iemand) wonen in een grot want kregen NIETS mee van de eerste 29 persco’s. Die liepen daags na elke persconferentie zonder mondkapje een dichte kroeg in, want “politiek interesseert ze niks”. Of wacht, dit is natuurlijk ook helemaal nooit gebeurd.Overigens, heel veel mensen interesseert politiek geen ene tyfus, maar gek genoeg hielden die mensen wel die persco’s in de gaten, al was het maar om te weten of ze weer uit eten mochten.
  Hierna een verhandeling over dat een kleine groep wappies te veel aandacht kreeg, corona een ‘monster’ is, dat hij het mist om met Halve Zoolstra in een foute outfit bij de Toppers te staan. Maar dat hij wel moest, al die OMT-rapporten aanpassen maatregelen afkondigen. Gelukkig snapt bijna iedereen Mark, aldus Mark, die ook gaat leren van de gemaakte fouten.
  Nee, echt! Hier gaan ze netjes op reageren! Na de gemeenteraadsverkiezingen natuurlijk, wat dan hoeft het niet meer zo enorm netjes. Ook vindt hij het feit dat 2G weggestemd is mooi. Zo wil je het hebben, aldus de premier die dan wel fanboy is, maar de democratie nu even vooropzet omdat er verkiezingen aankomen.
  Op de vraag of de kloof tussen de boze burgers en de politiek niet te groot is geworden, antwoordt Rutte dat er hier ten lande al duizenden jaren een sterke sociale structuur is en dat hij daarom denkt dat het wel goed komt. Hij is historicus, tenslotte.

   

  In het kort
  Verder vindt Rutte (niet in deze volgorde) in de volgende alinea’s relschoppers stom, kan hij niet bewijzen dat de fakkelmalloot die de huiskamer van Sigrid Kaag kwam bijlichten ook maar iets met de FvD te maken heeft, lacht hij dat hij beter niet had kunnen zeggen dat voetbalsupporters hun bek moeten houden, stelt hij dat de Kamer zich niet zo met elkaar moet bezighouden, mensen willen vooral dat we hun problemen aanpakken (let op hoe hij hier niet zegt dat zelf ook te willen).  Ook maakt hij een grapje:
  Tot slot noemt de interviewer Rutte, met zijn oproep om liever te zijn in dit gave land, de eeuwige positivo. Dit valt duidelijk in de smaak, want het was geen vraag. Dus gaat Rutte als een overactieve Jack Russell op speed afsluiten met ‘GAAF! HET IS GAAF! HET WORDT NOG GAVER! HAD IK AL GEZEGD DAT HET GAAF IS? GAAF”
  4.8 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  21/02/2022 - 19:44 19:44

  En toch wordt ie telkens weer MinPres

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Toxteth O'Grady
  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  21/02/2022 - 19:53 19:53
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/02/2022 - 11:25 11:25

  Toen ik een tijdje terug hier in Luxemburg Rutte mocht aanhoren in een plaatselijke Dacha kwam er een heel ander geluid naar voren.

  Als premier heb je twee bezigheden.
  De eerste is het land besturen. Dat gaat via een log ambtenarenapparaat en daar zijn op het oog simpele zaken verdomd lastig. Als je de belastingdienst instrueert de “Bulgarenfraude” stevig aan te pakken resulteert dat in een systeem dat de toeslagenaffaire veroorzaakt. De topambtenaren hebben geen idee waarom. De IT-ers die het wel weten staan of op een zijspoor, of zijn allang vertrokken.

  De tweede bezigheid is zorgen dat je er over een paar jaar nog zit. Wat heeft het immers voor zin om heel veel in de steigers te zetten als je het niet af kunt maken. Helaas begrijpt het electoraat niks van bezigheid 1. Bovendien kun je onmogelijk publiekelijk je ambtenaren afvallen, want dat doen ze helemaal niks meer voor je. Dus speel je een mediaspelletje; lult met iedereen mee en verkondigt halve waarheden. Lastig als de pers die twee bezigheden naast elkaar legt en vervelende vragen stelt, maar met een glimlach en een dooddoener (“Met de kennis van nu” doet het altijd prima) kom je er meestal wel mee weg.

  Waarom Rutte er nog steeds zit? Gebrek aan alternatieven die bij het grote publiek stemmen trekken. De populisten (PVV en FvD) praten mensen nog meer naar de mond dan de VVD al doet en richten zich meer op de onderbuik. Dat is succesvol, maar lang niet genoeg voor een Kamermeerderheid. Er zijn simpelweg te weinig domme mensen in NL en teveel vrije pers. Links wordt al snel als te armoedig gezien (belasting betalen? Ik wil juist rijk worden. Zeker om nog meer kutambtenaren aan te nemen) en linkse hobby’s als te ver van m’n bed.
  Klimaat? Het was gisteren hartstikke koud hoor)
  Stikstof? Daar groeien bomen toch juist van?
  En dan is er nog D66 en Volt. Intellectuele arrogantie en dat eeuwige genuanceer… neem eens een hard standpunt in ja. Dan weten we ten minste waar we aan toe zijn.

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Ds. Ploppo
  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  22/02/2022 - 18:00 18:00

  Dit dus

  (zou bloggen niet iets zijn voor je?)

  Ketsman
  Antwoord aan  Reet
  22/02/2022 - 18:05 18:05

  Ja, webloggers op de retecools, dat zou nog weleens heel groot kunnen worden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  22/02/2022 - 18:14 18:14

  Goed plan. Staat op de TODO lijst. (pagina 14…ergens halverwege; tussen “start wereldreis” en “Bel tante Jola”)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN