More

  RECENTE POSTS

  Kunstgraskorrels: zo kun je alles in twijfel trekken.

  In de categorie ‘zijn we nou helemaal gestoord geworden’ is de kous niet af rondom Kunstgraskorrelgate. Want het advocatenkantoor SAP heeft de gemeente Amersfoort gemaand om de kunstkorrels te saneren.

  Ja, nee, het is natuurlijk niet alsof er extra onderzoek is gedaan waaruit helemaal geen reden bleek om je zorgen te maken om de korrels, ofzo. Maar, volgens het advocatenkantoor is er een preventieplicht vanuit het ‘voorzorgsbeginsel’ omdat ‘onduidelijkheid blijft bestaan’.

  Wat is er aan de hand?

  Onderzoekers van de VU hebben zebravisembryo‘s in een mengsel van rubber en waterkorrels gegooid. De embryo’s gingen dood. En dat levert blijkbaar onduidelijkheid op. Terwijl het RIVM duidelijk was: er zijn gezondheidsrisico’s, maar die zijn verwaarloosbaar als sporters ermee in aanraking komen, omdat in die situatie de stoffen die het risico veroorzaken nauwelijks vrijkomen.

  Ja, dat is natuurlijk wat anders dan embryo’s van visjes vermoorden door granulaatkorrels in hun water te gooien. We weten vrij zeker dat je ook geen granulaatkorrels in het vruchtwater van een menselijke embryo moet implementeren. Dat er schadelijke stoffen in die korrels zitten, ontkent namelijk niemand. Er is alleen geen reden om aan te nemen dat je kapotdoodgaat op het moment dat je er een potje foebel op speelt.

  Zuurstof

  Zo kun je dus op allerlei manieren continu een discussie aanslingeren. De combinatie van een “schokkend” resultaat (echt, heel schokkend: embryo’s gaan dood als je ze vergiftigt) en de “eis” van “meer onderzoek”. Zet mensen in een omgeving met 100% zuurstof in de lucht. Schokkend resultaat: MENSEN GAAN DOOD AAN ZUURSTOF! Dus moeten we meer onderzoek naar zuurstof doen, ofzo.

  Advocaten van SAP gaan vervolgens concluderen dat de overheid dan de lucht maar moet gaan saneren van zuurstof.

  Water

  Gek genoeg kun je ook doodgaan aan water. Je kan ook sterven aan dorst, maar aan water ga je vrij hard dood als je er genoeg van drinkt. Of, we noemen maar wat, door het in te ademen of het direct in je aderen te injecteren. Advies aan de VU: stop een nest puppies in een aquarium. Schokkend resultaat: PUPPIES GAAN DOOD AAN WATER!

  Kunnen vervolgens de advocaten van SAP het PWN aan gaan klagen. Joe!

  Die redenatie kennen we van twee andere groepen totaalidioten: antivaxxers en fanatiek aanhangers van homeopathie. Beide geloven er niet in wat onderzoekers concluderen, blijven volhouden dat wat zij bedenken wel juist moet zijn en als dat niet klopt moet er meer onderzocht worden. En is elke andere uitslag sowieso een samenzwering.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN