More

  RECENTE POSTS

  Kris Lauwen is een waardeloze ondernemer met een puddingharnas

  Ondernemer, dat ben je of dat ben je niet. En Kris Lauwen uit Haarlem is dat overduidelijk niet. Ze is “freelance illustrator” en zzp’er en verdient daar “een aardige boterham mee”. Dat is in ons woordenboek dat je een boterham hebt en ook nog kunt beleggen. Alleen omdat eind januari de opdrachten wat terugliepen, zit ze nu ramhard zonder geld en kan de huur niet betalen.

  Eind januari. Dat is op z’n best twee maanden. Dus als het twee maanden even niet paletti loopt, zit tante Kris op zwart zaad. En niet dat d’r kroeg moet sluiten maar de huur en  salarissen wel doorlopen, nee, vanaf eind januari liepen de opdrachten wat terug. Dan heb je echt geen flauw idee wat je aan het doen bent. Maar gelukkig is er voor dit soort kneusjes (en de mensen die écht geraakt worden door de coronacrisis) een zwikkie regelingen om de boel overeind te houden.  En Kris Lauwen heeft recht op een regeling, de TOZO, een aanvulling op je inkomen als zelfstandig ondernemer. Prima, formpje invullen, achteroverleunen en kat in het bakkie zou je denken.

  Maar nee, tante Kris heeft het zo fucking slecht georganiseerd dat ze na 2 maanden vertraging van omzet in d’r toko geen 2,5e week kan wachten op de TOZO, want het geld is opperdepop, er is geen vreten meer en ze moet lenen van vrienden voor de huur. Nou, wederom prima, lief dat die vrienden je helpen, je wacht tot de knaken er zijn en stort die lening terug. Maar niet Kris, die is huilend bij de krant binnengelopen, want “Ze snappen niet dat het huis, eten en mijn leven er vanaf hangt”. Nee, even uw kaak weer oprapen, dat zei ze echt. Tante klieder heeft na een klein zuchtje tegenwind het touw al geknoopt, want de gemeente gireert giert niet stante penis genoeg gratisgeld bij haar door de brievenbus.
  Wat een onzin, je vreet nu gewoon je diepvries leeg, belt de huisbaas dat het allemaal even een weekje langer duurt en doet normaal.

  En dan daar bovenop, wat heb je de afgelopen twee maanden dan gedaan? Je bent toch ondernemer? Je ziet toch de opdrachten teruglopen en houdt daar rekening mee in je uitgavenpatroon en kostenplaatje? Je gaat dan toch even iets anders verzinnen zodat je financiën op niveau raken? Nou, Kris ook, die gaat misschien binnenkort online lessen geven. WAT EEN INZICHT, EN ZO PROACTIEF OOK! IS ER WEL WIFI OP STRAAT?

  Maar dan uw headdesk du jour:

  “Als freelancer weet je waar je aan begonnen bent en ik heb ook wel een hard harnas gekweekt”, zegt ze lachend. “Maar ik baal dat de gemeente onbedoeld zo moeilijk doet.”

  NEE TRUTMUPPET, DE GEMEENTE DOET NIET MOEILIJK, HALF HET LAND ZIT IN DE SHIT EN JIJ MET JE DIGITALE TEKENDOOS STAAT ECHT ACHTERAAN DE RIJ QUA PRIORITEIT OM GERED TE WORDEN, MET JE PUDDINGHARNAS. KAP ERMEE, DOEK JE BEDRIJF OP EN ZOEK EEN BAAN, WANT DIT IS HOPELOOS.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Willem Treur
  Redacteur
  11/04/2020 - 13:00 13:00

  daar wat ze maakt best prima is
  Met die link?

  Johnson Administration
  11/04/2020 - 13:31 13:31

  “Tante Klieder” *rofl*

  hangmat
  hangmat
  Gast
  11/04/2020 - 13:56 13:56

  ondernemer is maar een modewoordje van de Vvd. vroeger was je gewoon koopman, boer, middenstander, loonwerker, ambachtsman of stukwerker. deze mevrouw is klaarblijkelijk het laatste ( met een gat in haar hand). niks mis mee zou ik zeggen.

  grotesnor
  11/04/2020 - 13:58 13:58

  Pffff, waar is

  Reageren
  11/04/2020 - 16:16 16:16

  Het échte verdienmodel achter dit soort uit de hand gelopen hobby’s zijn die van de clubjes (aangestuurd vanuit de lokale UWV, KvK, en de bank) waardoor je je als beginnende ondernemer verplicht moet laten begeleiden, en die je startkapitaal + een pandhuurproberen aansmeren plus 6 maanden inkomen op bijstandsniveau. Dit tegen ~10% rente en deze lening mag je niet binnen 1 jaar aflossen.

  Prachtig verdienmodel. Alleen internationale belastingontwijking en drugs- wapenhandel hebben een hogere gegarandeerd rendement, geloof ik. En ICT-faalprojecten voor een overheid.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  11/04/2020 - 22:37 22:37

  Ik ben tijdens de vorige crisis voor mezelf begonnen maar ik heb geen begeleidingsclubje gezien! SCHANDE!! ik heb wel 6 maanden gratis uitkeringsgeld gehad en dat ook terug moeten betalen. daar heb ik wel wel spijt van. Als ik voor de vorm 1 x per week een kansloos sollicitatiebriefje had gestuurd had ik hetzelfde geld ook gekregen en niks terug hoeven te betalen 😉

  Monade
  Antwoord aan  hangmat
  11/04/2020 - 23:15 23:15

  Als ik voor de vorm 1 x per week een kansloos sollicitatiebriefje had gestuurd had

  Ja, maar dan had je je KvK-nummer niet mogen houden om ondernemertje te blijven spelen, en je lease-audi, je pak, en je overwerksecretaresse moeten inleveren.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  12/04/2020 - 09:08 09:08

  Haha! Dat doen er nogal veel inderdaad en dan zit je bij wat tegenwind zo aan de grond. Ik heb daarentegen mijn verdiensten heel verstandig naar de beurs gedragen, ow wacht 😉

  Broeder Bolognese
  11/04/2020 - 21:09 21:09

  “Adobe Photoshop is her second home”
  Verkoop je toch gewoon je tweede huisje.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  12/04/2020 - 13:13 13:13

  Ondernemen is risico nemen. Dat kan 2 kanten op en garandeert niet een constante cashflow. Buffertje opbouwen dus.Als je net begonnen bent kan dat buffertje klein zijn maar een half jaar moet je tocht wel schadevrij vooruit kunnen.
  Maar gelukkig woont ze in Haarlem; da’s naast de Bollenstreek en nu er stukken minder Polen te hulp schieten moet daar toch werk zat zijn de komende maanden.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  12/04/2020 - 21:43 21:43

  Echte ondernemers zeiken niet en laten armoedzaaiers hiervoor bloeden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN