More

  RECENTE POSTS

  #kominverzet on tour: Geldermalsen

  Gisteravond was het bal bij het gemeentehuis van Geldermalsen. Enkele honderden idioten tokkies bezorgde burgers verstoorden daar enthousiast het feestje dat democratie heet.

  Want wat was er het geval? Geldermalsen overweegt de opvang van 1500 uitvreters meisjesverkrachters jihadgekkies vluchtelingen. En dat moeten we natuurlijk niet hebben met z’n allen. Helemaal niet in het bastion van Hollandsch Welwaren dat de Betuwe heet. En dus togen de Bezorgde Hordes massaal naar Geldermalsen om daar met vuurwerkbommen en geweld uiting te geven aan hun twijfels aangaande het voornemen van de gemeente Geldermalsen. Dat werd, zoals vaker, een behoorlijke puinhoop.

  Nu is updates kijken bij RTL natuurlijk helemaal prima, maar de impact van zo’n avondje bezorgde burgers op bezoek wordt allemaal wat duidelijker als je het verslag dat een van de aanwezigen vanochtend schreef leest:

  En toen zat ik vanavond ineens midden in de rellen. Ik was in de Raadszaal van het gemeentehuis Geldermalsen aanwezig bij het debat over het mogelijk komen van een asielzoekerscentrum. Al vanaf de eerste minuut was het dreigend. Er werd hard geschreeuwd, met zwaar vuurwerk gegooid en mensen, herstel; ik bedoel tuig, probeerde door de hekken te breken. Op een gegeven moment lukte dat ook. Er werd hard op de ramen gebonkt en de politie kreeg versterking van de ME. Vieze vuurwerkrook kwam via de ventilatiekanalen de Raadszaal binnen. Ik had alle vertrouwen in de politie en ME totdat onze wijkagent door de zaal en het huis ging rennen en duidelijk was dat de situatie niet meer onder controle was. Mensen om me heen begonnen ook in paniek te raken en snel verlieten we de rijen en stonden we aan de zijkant van de raadszaal. We moesten naar boven, en sommigen verlieten het gemeentehuis via de zijdeur. Boven was ik iedereen kwijt en het duurde even voordat ik van iedereen wist waar hij/zij was. Gelukkig allemaal veilig. Na een poosje werd duidelijk dat de vergadering afgelast werd en ineens werden we ook met spoed uit het gemeentehuis geëvacueerd. De ramen werden aan diggelen geslagen. In een lange rij werden we naar het politiebureau geleid, beschermd door een groot aantal politieagenten. Daar trof ik weer een hoop mensen. Vanavond is er echt iets waanzinnigs gebeurd in deze gemeente. Wat je ook vindt, of je het eens bent of niet, dit gaat alle perken te buiten. Rellen, debat onmogelijk maken, vernielen is NOOIT de manier om je te laten horen. Ik hoop dat er veel van dat tuig wordt opgepakt en ze enorm gestraft worden. Het was eng en bedreigend. Ik heb diep respect voor de politie. Wat hebben die veel moeten trotseren daarbuiten. Ze hebben ons zo veilig als kon gehouden. Nu, eindelijk thuis. Even op me laten inwerken allemaal. Wat een gekkigheid, kan er niet bij.

  De lokale popo in Gelderdizzy zit er inmiddels bovenop en sommeert iedereen beeldmateriaal van gisterenavond in te leveren. Want anders komen ze het gewoon halen. Want dat moet natuurlijk ook gewoon allemaal maar kunnen in 2015.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Lid
  17/12/2015 - 13:05 13:05

  Hier op Retecool wordt ook regelmatig geroepen om pek/veren/hooivorken etc… Ik neem aan dat jullie dit ook toejuichen? Begrijp het prima overigens.. burgers, insprekers, vreedzame actie en petities etc. wordt al lang niet meer naar geluisterd door de dames en heren volksvertegenwoordigers bestuurders. die vegen daar hun spreekwoordelijke reet mee af en doen lekker wat zelf willen.. raar hè? dat je dan dit soort toestanden krijgt?

  brassnov
  brassnov
  Antwoord aan  Hangmat
  17/12/2015 - 13:54 13:54

  Het zijn inderdaad allemaal zielige jongens die miskend zijn. Ze kunnen er ook niets aan doen dat ze het gemeentehuis gaan bestormen; de politiek dwingt hun hier gewoon toe.

  Of ze kunnen natuurlijk actief deel uit gaan maken van de (plaatselijke) politiek in plaats van achteraf een beetje met stenen gooien en de middelvinger wijzen.

  Kom op zeg, een beetje zielig doen alsof hun stem niet zou worden gehoord. Nee, Schubbekutteveen Lokaal leest inderdaad niet mee op feesboekpagina Nederland mijn Heiland of je asielzoekers uitmaakt voor prolapsezuigende kinderverkrachters.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  brassnov
  17/12/2015 - 17:08 17:08

  Wat een dooddoener.. “als je het er niet mee eens bent had je maar (anders) moeten stemmen of zelf de politiek in moeten gaan”.. my god, opa, alsof dat wat zou veranderen..

  rattenkoorts
  18/12/2015 - 14:00 14:00

  Of zo’n veldslag nu het meest ideale middel is om je punt kracht bij te zetten, ik betwijfel het.

  Maar dat domme gelul over inspraak en dat je dan maar in de politiek had motten gaan is al net zo stuitend.

  Punt is hier vooral dat die gemeenteraad even in een paar dagen dit er doorheen wil jassen. En dan niet omdat het zulke menslievende personen zijn. Nee simpelweg omdat het COA loopt te drammen en ze het er dus zo snel doorheen moeten drukken. En waarom willen ze uberhaupt dat AZC, nou simpelweg om de boeken recht te trekken. Als je 12,5 mio grond in de boeken hebt die niet te verkopen is dan moet je op een gegeven moment toch echt wel wat verlies gaan incasseren. En dat kan de begroting dus niet aan.

  Een AZC telt mee als sociale woningbouw en dan kun je die vierkantemeters voor een leuke prijs in de boeken wegpoetsen…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN