More

  RECENTE POSTS

  Uw koe is zeeziek, wat nu?

  Wij van de Retecool helpen de mensen graag en vaak. Dus toen ons oog viel op een zeer reëel probleem, namelijk zeezieke koeien, besloten we direct om u kennis te laten nemen van onze expertise over het onderwerp. Graag gedaan, gemeenteraad van Rotterdam.

   

  Controle

  Vooraf weet u uiteraard niet of uw koe zeeziek wordt. Koeien staan in tegenstelling tot zeekoeien namelijk vaak in een wei op een stal en zowel grasland als plaggenhutten (wij weten niet precies hoe een stal eruit ziet), vindt men meestal op land. Of koeien zeeziek worden is echter vrij simpel te controleren. Neem de kudde mee op een kanotocht naar de Ardennen. U zult dan na een uurtje peddelen direct merken welke koe wel, en welke geen zeebenen heeft. Hierna levert u de zeezieke koeien af bij de plaatselijke slager en de school (het is intussen een school) koeien die overblijft neemt u mee terug. Zorg wel dat de koeien die u achterlaat hun bijdrage leveren aan het uitje naar de Ardennen. De helft lijkt ons billijk. App ze daar desnoods over. Pas wel op dat de koe het niet direct op Twitter knalt. Sommige koeien zijn zo.

  Bij volwassen koeien geldt: laat ze zelf kanoën.
  Bij volwassen koeien geldt: laat ze zelf kanoën.

  Langer verblijf

  Nu is een kanotochtje natuurlijk wel iets anders dan een langer verblijf op een boot, dus als u een woonboot heeft, neem de koeien dan daar een lang weekend mee naartoe. Probeer ze anders een weekje bij Jeroen Pauw onder te brengen. Woonboten zijn uitermate geschikt om koeien te testen op zeeziekte. En hoe langer u ze laat blijven, hoe meer ze ook zullen wennen. Net als Jeroen. Of Kluun, trouwens.

  'Geschikt'
  ‘Geschikt’

  Stoners

  Een koe is u (of Jeroen) absoluut niet tot last als u er eentje (of hoogstens twee, hier komen we zo op terug) een weekend of een week laat bivakkeren op uw woonboot, want de dieren zijn vrij simpel in het gebruik. Eigenlijk zijn het net stoners; ze zijn enorm behaard, staren wat voor zich uit, duwen wat gras naar binnen en als je aan bepaalde lichaamsdelen zit, worden die niet hard, maar komt er wel wit spul uit.

  Foto: geen koe.
  Foto: geen koe.

  Fuck de koe

  Nee Jeroen, niet zo. We weten heus wel dat je de halve grachtengordel én provincie al genomen hebt op je woonboot, maar daar hebben we het in dit geval niet over. Neen. Trek je broek weer aan! We bedoelen gewoon: Fuck die koe. Een zeezieke koe is net zo iets als een wagenzieke koe. Nobody cares, bitch. Koeien zijn decennialang vervoerd met boten. Wat, in de jeugdserie De Kameleon vervoerden de knapen al koeien op de praam van Gerben. Het is pas sinds de vrachtwagen en de veewagon populair werden, dat ze ze minder vaak op boten zetten. En heeft u wel eens van een wagen- of treinzieke koe gehoord? Inderdaad. Wij ook niet. Is ook nooit onderzocht, ook niet door de Partij voor de Dieren. Want nogmaals: nobody goddamn cares. Op de koe na, waarschijnlijk.

  'Zat ik maar op een boot.'
  ‘Zat ik maar op een boot.’

  Schil de koe

  De beste manier om een koe te bewaren is óf niet al te lang, óf in de koelkast, óf in de vriezer. Wij raden dan ook aan om, als u koeien wil stallen op een boot, deze eerst te schillen en in kleinere partjes op te splitsen. Zo kunt u beter stapelen in de vriezer en de beesten zijn veel makkelijker op een barbecue te leggen, zonder dat deze omdondert.

  Foto: een koe verdeeld in makkelijk in uw vriezer te plaatsen blokken.
  Foto: een koe verdeeld in handzame blokjes om vriezerruimte te besparen.

  Hou er rekening mee, dat als u één koe schilt, de rest dit beter niet kan zien. Koeien zijn verbazend nieuwsgierig en zullen allemaal naar de kant van de boot lopen waar u staat te schillen, waarna de boot ongetwijfeld kapseist. Daarom nooit meer dan twee koeien maximaal tegelijk op uw boot. Koeien zijn geen enveloppen, ze wegen meer dan een Smart.

  In sommige gevallen wordt de koe verliefd op uw auto. Hou hier rekening mee.
  In sommige gevallen wordt de koe verliefd op uw auto. Hou hier rekening mee.

  Bereid de koe

  Om zeker te zijn dat de koe absoluut geen last heeft van zeeziekte, raden wij aan om na het schillen van het hoefdier direct aan de bereiding te beginnen. Hierbij kunt u een ruime keuze maken uit gerechten. Zo noemen wij een Boeuf Stroganoff, Runderhaas met peper, Runderribstuk in ‘t hooi of zelfs de Japanse Yakitori van runderreepjes teriyaki. Maak echter niet de vergissing Koe Lo Yuk te maken, want dat is, in tegenstelling tot wat de naam impliceert, helemaal niet met koe. En varkens worden dan misschien niet zeeziek, maar zorgen wel dat het hele dek van uw boot één grote blubberbende wordt. Varkens vegen namelijk nooit hun voeten.

  MOOOOOOOOOOO!!!!!!
  MOOOOOOOOOOO!!!!!!

  Pas op

  Er is een klein risico dat de koe ook na het opeten ervan zeeziek wordt. Dit zal de koe niet voelen, maar u des te meer. Stap daarom na de BBQ of het gourmetfestijn bij het geringste protest van uw ingewanden van boord. Of over op de frisdrank.

  Zeeziek.
  Zeeziek. Zeggen wij niet, zegt ze zelf.

  Houdt u zich tot de letter aan bovenstaande tips, garanderen wij u dat zowel u als de koe ab-so-luut niet zeeziek wordt. En eet smakelijk, uiteraard!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  06/10/2016 - 14:39 14:39

  Jezus wat een kutsmoes heeft Rotterdam ook om koeien zeeziek te maken:
  “Het idee voor een boerderij op het water is ontstaan vanuit de gedachte dat er minder agrarisch land beschikbaar is door verstedelijking, terwijl wereldwijd de behoefte aan voedsel toeneemt.”

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN