More

  RECENTE POSTS

  Klimaatontkenner op tv: kom dan met data! Brian Cox: OK..

  De Australische politicus Malcolm Roberts mocht in het programma ABC’s Q&A komen praten over klimaatverandering. Iets waar hij niet in gelooft.

  Nadat hij begon met ‘er is geen data hierover’, bleek de Engelse deeltjesfysicus, lid van de Royal Society en hoogleraar aan de Universiteit van Manchester, alsmede presentator van wetenschappelijke programma’s en all round nerdy badass Brian Cox het daar niet mee eens. Cox bleek ook voorbereid naar het programma gegaan te zijn: ‘I brought the graph’, aldus Cox, die namelijk niet vanwege zijn mooie ogen deeltjesfysicus, lid van de Royal Society en hoogleraar aan de Universiteit van Manchester, alsmede presentator van wetenschappelijke programma’s en all round nerdy badass is geworden.

  Hierna was het volgens Roberts gelukkig allemaal een complot van de NASA en werd het pas echt hilarisch.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  16/08/2016 - 11:35 11:35

  Die zit dus nog minstens drie jaar in de Senaat om de conservatieve regering van Australië daar aan meerderheden te helpen om het klimaatbeleid te slopen (in de Senaat hebben de conservatieven geen meerderheid en One Nation is deel van de Crossbenchers).

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/08/2016 - 18:18 18:18

  De zoveelste eikel die z’n vrindjes in de olieindustrie tevreden wil houden. Het patroon is altijd hetzelfde. Eerst claimen dat metingen helemaal niet op global warming duiden. Meestal is dat al voldoende. Maar als het bewijs zich opstapelt ga je over tot complottheorieën. Uiteindelijk is er nog maar een uitweg en dat is de klimaatwetenschappers gewoon ontslaan. Dat doen ze in Australië dan ook maar.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  18/08/2016 - 10:58 10:58

  “Uiteindelijk is er nog maar een uitweg en dat is de klimaatwetenschappers gewoon ontslaan. Dat doen ze in Australië dan ook maar.”

  Dat klinkt misschien als een cynische opmerking, maar het is helaas maar al te waar.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  18/08/2016 - 14:38 14:38

  Duh.. dacht je dat ik zomaar iets riep? Voordat ik zo’n reactie tik gaan er vaak tientallen seconden van gedegen onderzoek aan vooraf.
  Overigens zijn er nog meer klimaat-ontkennings-tactieken. Je kunt zelf onderzoeksinstituten oprichten die steevast met voor jouw gunstige resultaten komen en wetenschappers omkopen… uhhh.. betalen om er eens op een andere manier naar te kijken. Het laatste redmiddel voor de olie-industrie is het opkopen van patenten van technieken die energiebesparend zijn. Vervolgens doe je daar dan niets anders mee dan voorkomen dat derden inbreuk op het patent maken. Maar dat is duur en doorzichtig. Het klimaatonderzoek dwarsbomen heeft dus de voorkeur.

  Dirk Harlaar
  Gast
  16/08/2016 - 09:39 09:39

  Wat is een klimaatontkenner? Iemand die ontkent dat er een klimaat is?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN