More

  RECENTE POSTS

  Klem door uw overheid

  Dat het uw overheid aan enig zakelijk inzicht ontbreekt moge inmiddels duidelijk zijn. Onder aanvoering van een pokdalig geschiedenisleraartje trokken de banken middels een prachtige EU-constructie zelfs miljarden onder onze reedt vandaan. Maar ach, zo’n staatskrediet kent nu eenmaal geen limiet, dus who cares om dat miljardje meer of minder, nietwaar?

  Dat niet enkel de uitgaven niet onder controle zijn blijkt wel bij het incasseren van boetes. Blijkbaar leeft onder de medewerkers van het Justitieel Incasso Bureau ook het idee dat de burger een ongelimiteerd krediet heeft en het niet betalen van een boete puur een kwestie van onwil is. Daar waar rechters al eerder bepaalden dat men niet langer burgers van de vrijheid berooft bij een openstaande boete aangezien het in 80% van de gevallen niet gaat om “wanbetaling” maar gewoon een kwestie van niet genoeg geld, denkt de overheid echter nog steeds dat u gewoon niet begrijpt hoe uw betaal-app werkt. Vandaar het briljante plan om wielklemmen te gaan plaatsen in geval van uitblijven van een betaling. Heel goed. U heeft dus al niet het geld om die 114,14 euro op te hoesten omdat u 14 km te hard reed. Daarom een kleine verhoging naar 414,14 euro omdat dat wellicht wel lukt te voldoen. Blijft ook dat uit dan moet een verhoging naar 1414 euro een gezonde prikkel vormen om toch maar even de beurs te trekken. Grote kans natuurlijk dat u de zoveelste verhoging helemaal niet meer kunt betalen. Dan sturen we toch de deurwaarder op u af! Nu weet ik niet wat de functie van een deurwaarder is maar ik heb begrepen dat deze redelijk wat middelen hebben om u tot betaling te dwingen. Inbeslagname van het voertuig inbegrepen. Toch heeft uwer overheid een stel pannenkoeken aangetrokken voor het innen van de vorderingen want ook deze blijken niet vaak tot een succesverhaal te komen. Wel is de rekening voor de burger in kwestie weer een 1414 euro hoger natuurlijk, want zo rolt incassoharry. Niks no cure no pay.

  “Tja, en dan?” hoor ik u denken. Nou, eenvoudig; we sturen gewoon oom agent op pad om uw bolide te voorzien van een wielklem. Dat zal u leren! Mits deze uw vehikel weet te traceren natuurlijk. Maar daarvoor is er alvast weer een leuke lobby ergens gevoerd voor introductie van nieuwe surveillance-drones die al kentekens scannend uw luchtruim verfraaien. En in het enkele geval dat u het betreffende voertuig niet reeds verkocht heeft en het komt tot een inbeslagname gaan we voor een rukbedrag uw auto veilen waarna de boete alsnog open staat en begint het circus gewoon van voor af aan.

  Een formuliertje bij uw eerste boete met een machtiging in 12 termijnen en een korting van 10% indien u binnen 7 dagen betaalt is vast te simpel gedacht? Makkelijker kunnen we het niet maken, wel fucking omslachtig en teringduur! Met de groeten van uw overheid.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  valve
  valve
  29/01/2016 - 15:40 15:40

  Maar maar…dan rij je toch gewoon géén 14km te hard?

  Hangmat
  Lid
  29/01/2016 - 16:04 16:04

  Met de belastingdienst/CJIB valt niet te spotten en zijn keihard. Vaak zijn schuldsaneringen ook niet mogelijk of mislukken omdat die diensten zich onbuigzaam opstellen. Aan de andere kant zijn er ook zat wanbetalers die helemaal niet zielig zijn maar in een parallel (zwart geld) universum leven. De betreffende diensten zorgen dan vaak wel voor een goede wake-up call

  E.R. Deoz
  29/01/2016 - 16:24 16:24

  Wielklem is prima, zolang er toetsing is door een onafhankelijke partij. Als iemand wil betalen, maar het niet kan, dan heeft verder straffen geen zin. Dat het CJIB en anderen dat toch doen is gewoon wreed.

  Hark
  Hark
  31/01/2016 - 22:30 22:30

  Als je geen boete van € 114,14 kan betalen verkoop je toch lekker je auto? Fietsen is veel goedkoper. Gezonder ook bovendien (scheelt weer zorgkosten!)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN