More

  RECENTE POSTS

  Kleinste stad van de Benelux kopen?

  Ook je zucht naar wereldheerschappij moet je klein beginnen. Daarom hebben wij van jullie Retecool DE tip om een start te maken met die zo gewilde wereldheerschappij.

  Koop een stad! En dan niet gelijk een megalomaan onbestuurbare draak van een metropool, met alle bijkomende problemen. Neen! Gewoon een lieflijk klein stadje in Gelderland, namelijk Kasteel Staverden. Kasteel Staverden is officieel het kleinste stadje van de Benelux en waarschijnlijk zelfs ter wereld. De stadsrechten voor Staverden werden in 1298 door de Duitse koning Rudolf verleend aan graaf Reinoud van Gelder I. Alleen is die stad zelf niet erg van de grond gekomen, meer dan een boerderij en wat stallen was het eigenlijk niet. De huidige opstallen zijn helaas begin vorige eeuw gebouwd, maar heersen daarom geen spat minder. Check deze foto maar eens.

  kasteelstaverden02
  Wat een goeie plek voor de volgende OMGWTFBBQ!

  Het zal ongetwijfeld wel een lieve duit kosten, maar aangezien de vorige eigenaar platzak is, gaan we er van uit dat de boel niet voor de hoofdprijs weggaat. Het is immers een executieveiling in opdracht van de hypotheekhouder, dus afhankelijk van de interesse is het misschien best goed mogelijk om voor een prikkie kasteelheer te worden. Maar let wel; je wordt geen eigenaar van de grond. Die blijft namelijk in bezet van Geldersch Landschap & Kasteelen. En ja, er zitten ook nog wat huurders in, zoals een brasserie, maar dan hoef je in ieder geval geen BOB meer te scoren. WIN-WIN toch? Mooi! Bieden kan hier.

  kasteelstaverden01
  En ook de volgende redactieborrel past prima op dat balkon..
  Kopen heerst, kopen is fijn, maar denk wel goed na voor je iets koopt. Hoewel, soms kan het met je ogen dicht. Ons laten weten wat er nog meer te koop is op deze wereld kan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat je onze pagina geliked hebt gaarne.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN