More

  RECENTE POSTS

  Bindende kijktip: Vice in Charlottesville: Race and Terror

  Het kan je niet ontgaan zijn; afgelopen weekend is een protest van Alt-Right in Charlottesville, Virginia volledig ontspoord met één dode als gevolg. Voor Vice News/HBO heeft Elle Reeve het volledige weekend en alle gebeurtenissen verslagen en de kopstukken geïnterviewd.

  En één van die kopstukken is neonazi Christopher Cantwell (Heil Cantwell), die de protestrally in Charlottesville aan de Alt-Right kant heeft georganiseerd. Cantwell strijdt voor een wit Amerika zonder inmenging van andere rassen. En oh ja, Joden moeten ook ophoeren. Daarnaast zegt Cantwell geen geweld te schuwen om dit voor elkaar te krijgen:

  I think that a lot more people are going to die before we’re done here frankly

  Hij vindt het dan ook niet meer dan logisch dat één van de Alt-Right gekies vol gas in een groep demonstranten is gereden, met als gevolg de dood van Heather Heyer. Die volgens zijn matties van de Daily Stormer sowieso een dikke, kinderloze slet was, dus geen verlies voor de maatschappij.

  De manier waarop Reeve de bizarre gebeurtenissen verslaat en toch op een rustige manier de juiste vragen blijft stellen is bewonderenswaardig. De 20 minuten durende special van Vice, waarin ze haarfijn de bereidheid van Alt-Right om extreem geweld te gebruiken blootlegt is daarom dan ook een absolute must-see.

  Instant Update

  Monade wijst ons er terecht haarfijn even op dat Alt-Left minstens zo gestoord is als Alt-Right. Vandaar onderstaande video van Carl Benjamin.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  23 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  23 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  17/08/2017 - 15:01 15:01

  Leuk, maar het zou retekoel sieren om voor de broodnodige nance ook er bij te vermelden dat:

  a) de westerse media Trump 24/7 afschildert als de nieuwe Hitler, en zijn stemmers als de nieuwe nazi’s en zo de stemming hartgrondig verziekt en blijft verzieken. (Voor mij is John Oliver al net zo door de mand gevallen als Trevor “Beige lives matter” Noah)
  b) de USAmerikaanse Antifa de volle steun krijgt van de westerse media en de pseudo-intelligentsia, en hun gewelddadige provocaties verzwijgt, weglacht en goedpraat (denk ook aan de NRC-verslaggeving van Hamburg G20 laatst)
  c) De Antifa-knokploeg de alt-right betogers in Charlotteville heeft staan opwachten, hen de doorgang blokkeerde, en hoogstwaarschijnlijk ook als eerste met geweld is begonnen.
  d) Retekoel ook doodleuk meedoet aan de Peter Cvjetanovic hetze, terwijl hij niets meer en niets minder heeft gedaan dan van zijn vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht gebruik maken. (Cvjetanovic is een Hans van Baalen 2.0, maar dat mag iemand wezen, of je dat leuk vindt of niet.)

  Ik post maar weer eens een linkje naar een youtube video van Carl Benjamin. Wel zo makkelijk, maar dat hadden jelui ook zelf kunnen doen:

  https://www.youtube.com/watch?v=gwSYhTWk6E8

  Jij professor kettingslot

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  17/08/2017 - 15:36 15:36

  Inderdaad. Ik voel me hier een soort alt-right-apologeet, maar ik hoop dat mijn geliefde margeblogje als één van de weinige Nederlandse websides beide kanten van het verhaal laat zien. Sargasso heb ik helaas al jaren geleden moeten afschrijven.

  Het heeft er alle schijn van dat de links-activistische media door hun stemmingmakerij de ‘white nationalists’ bestaansrecht hebben gegeven.

  Ik had 10 jaar geleden niet kunnen verzinnen dat we anno 2020 honderd jaar terug in de tijd zijn beland: straatgevechten tussen marxisten en fascisten, de USA die langzamerhand haar hegemonie verliest als een modern Oostenrijk-Hongarije, misschien zelfs uit elkaar zal vallen, enz.

  Waar komen de eerste revoluties? Wie springt er in het machtsvaccum?

  Maar goed. Terug naar bier en tieten.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Monade
  18/08/2017 - 09:42 09:42

  Zoals gewoonlijk ga je weer erg ver de andere kant op, Monade!
  Maar zeggen dat je helemaal ongelijk hebt, ga ik niet doen. alt-left is net zo erg en het blijft raar dat hun acties volledig buiten schot lijken te blijven. Dat dit vooral bij alt-right de schoen doet wringen mag ook geen verrassing zijn. Overigens mogen alle alt-right mensen wat mij betreft ter plekke dood neervallen hoor, maar dat geldt ook voor alt-left. Beide partijen zitten zo diep in hun loopgraven dat er voor discussie geen enkele plaats meer is, alleen maar geweld.

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Monade
  17/08/2017 - 15:52 15:52

  Punt C is een aanname die ik al vaker heb gelezen. Echter worden er nergens bewijzen voor aangedragen, ook iets wat jij ook niet doet. Wie beweert, bewijst.
  Puntje D slaat nergens op. Freedom of speech != freedom of consequence. Je hebt het recht om te demonstreren en je mening verkondigen, maar als je dat problemen op je werk, studie of sociale leven oplevert is dat een consequentie die je zelf moet dragen. Dat Cvjetanovic nu heel schijnheilig probeert te doen alsof hij niet wist dat deze demonstratie zou extreme-rechts zou zijn, is gezien zijn eerdere uitlatingen op sociale media, niets anders dan een doorzichtige leugen.

  De nuance die jij probeert aan te brengen is een gotspe. Dat de RC’s een update plaatsen om deze ‘nuance’ expliciet te benoemen is al net zo bedroevend. Nazi’s en zij die tegen nazi’s strijden zijn niet hetzelfde.

  Monade
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  17/08/2017 - 16:08 16:08

  Punt C is een aanname die ik al vaker heb gelezen. Echter worden er nergens bewijzen voor aangedragen, ook iets wat jij ook niet doet. Wie beweert, bewijst.

  Welke aanname? Dat Antifa begon in Charlottesville? Dat is onbewijsbaar maar niet belangrijk. Het staat wel onomstotelijk vast dat zij de alt-right-demonstranten heeft staan opwachten, net zoals zij de de Pegida-demonstranten onlangs opwachtte in Enschede.

  Je hebt het recht om te demonstreren en je mening verkondigen, maar als je dat problemen op je werk, studie of sociale leven oplevert is dat een consequentie die je zelf moet dragen.

  O ja, joh? Cvjetanovic wereldwijd te kakken zetten, en een petitie organiseren om hem uit zijn studie te gooien is ‘een consequentie die hij zelf moet dragen’, aka ‘breaking his rice bowl’? Voel jij je wel gezond, Hoofdmeester?

  Nazi’s en zij die tegen nazi’s strijden zijn niet hetzelfde.

  Dat klopt, maar er zijn er die alleen maar anti-nazi’s zijn omdat het niet hún groepje is. Antifa, bijvoorbeeld, en de sjw’s.

  Ik hang het Westerse Verlichtingsideaal aan, en steun zo af en toe de Amerikaanse zwakstroomvariant. En daarom heeft wat mij betreft Pegida, de PVV, en de alt-right gewoon net zoveel recht om te demonstreren als ieder ander. Ik lach ze in hun gezicht uit, dat wel.

  /Het zijn tenslotte geen moslimterroristen

  horrorneefje
  Antwoord aan  Monade
  17/08/2017 - 17:33 17:33

  Alt-right is een re-branding van neonazisme en extreem-rechts. Dit zijn neonazis. Laat ze hun gang gaan, en je bent, als je niet hun mening bent toegedaan, je vrijheid van alles kwijt, beland in een kamp, gaat dood. Echt.

  Flikker op! Je WIL toch helemaal geen vrijheid van meningsuiting? Waarom maak je er dan wel gebruik van? Ga in de bossen zitten met je camouflagepakkie en Mein Kampf als leesvoer, lekker preppen voor een nieuwe burgeroorlog.

  Ik ben het wel met je eens dat de methodes en ideëen van veel van de antifa piepeltjes en groepen (ook hier in Europa en Nederland) als een tang op een varken slaan. Kan ik me ook enorm aan ergeren.

  En de antifa beweging heeft een enorm pak boter op het hoofd. Die zal je niet horen over een haatimam die keihard staat te pleiten en preken voor bloedvergieten, het einde van onze vrijheid en democratie, en keiharde onderdrukking. Want dan heet het ‘Ja het (radicale (salafistische) islam) zal best religieus fascisme zijn, maar dat is niet zo’n thema voor ons. En daar ageren Wilders en Pegida en zo vele anderen al tegen. En wij zijn weer tegen hullie, en zij tegen ons.’ En voila, een compleet idiote spagaat, waarin de vijand van jouw vijand dan wel niet je vriend is, maar wel een soort stille, niet benoemde bondgenoot. Blinde vlek, anyone?

  Dat neemt niet weg dat je van mij, als je met een swastika staat te zwaaien, je net zo hard op je muil geslagen mag worden als wanneer je met een IS-vlag zwaait.

  Dus wat dat betreft wat nance van mij. Maar niet inzake die KKK idioten daar in de JoeEsOfEe.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Monade
  18/08/2017 - 09:50 09:50

  Ik roep ook altijd dat ik 100% achter de vrije meningsuiting van een ieder sta, zelfs al het om extreem rechts gaat (want laten we wel zijn, extreem rechts zijn ze toch wel en ik heb ze liever buiten op straat en in beeld, in plaats van stilletjes ergens achteraf bij hun matties in een schuur), maar als ik puur naar gevoel zou redeneren, dan zegt mijn knorrende onderbuik dat ik het helemaal niet erg zou vinden als ze opgepakt en afgeschoten zouden worden.
  En daar zit hem dan ook wel een puntje, want hoeveel mensen zijn consequent in staat om gevoel en verstand te scheiden? Ik red het zelf ook niet altijd. Een Cvjetanovic die te kakken wordt gezet is een prima voorbeeld, want de pogingen om hem overal van uit te sluiten zijn verwerpelijk, maar begrijpen doe ik het helaas wel.

  F.Jacobse
  F.Jacobse
  17/08/2017 - 16:23 16:23

  Die Vice-verslaggeefster lijkt aan hetzelfde sydroom te lijden als die vega-vrouw. Ze heeft een behoorlijke oranje gloed
  http://www.retecool.com/blonde-veganiste-komt-er-veganisme-zuigt-krijgt-vervolgens-doodsbedreigingen-veganisten/

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/08/2017 - 16:25 16:25

  De beelden spreken toch wel voor zich (tenzij er heel willekeurig geknipt is, wat niet het geval lijkt). Over het algemeen was Alt-right stukken beter op geweld voorbereid dan hun tegendemonstranten.

  Rest de vraag van motivatie om op te komen dagen.
  Voor Rechts was dat duidelijk. Iemand die fan van Lee is heeft echt iets uit te leggen.
  Voor Links is dat minder duidelijk. Het kan het uitlokken van een confrontatie zijn, maar je kan net zo goed een tegengeluid willen laten horen tegen de nazi’s. (Ik zou me zomaar voor kunnen stellen ook aan de tegendemonstratie mee te hebben gedaan, terwijl ik toch echt niet gewelddadig ingesteld ben).

  Kortom, een “beide kanten zijn even fout” opstelling slaat nergens op.
  Bovendien zijn het niet de tegendemonstranten die met een auto op de nazi’s ingereden zijn.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  17/08/2017 - 16:52 16:52

  Over het algemeen was Alt-right stukken beter op geweld voorbereid dan hun tegendemonstranten.

  Dat komt omdat
  a) alt-right erg leeft onder de second-amendment-aanhangers. En die houden wel van een robbertje vechten.
  b) het afgelopen jaar demonstraties al vaker zijn uit gelopen in vechtpartijen en vernielingen. In Berkeley, bijvoorbeeld. Dus men gaat er nu van tevoren uit dat het op geweld zal uitdraaien.
  c) Antifa-aanhangers doorgaans laffe watjes zijn, die het wél stoer vinden om, onherkenbaar vermomd, met zijn allen auto’s in brand te steken, winkels te plunderen, en met zijn veertienen iemand die op de grond ligt met hun doc martens verrot te schoppen, maar zelf helemaal niets kunnen incasseren. Het zijn ‘larping revolutionaries’ (‘rollenspelende revolutionairen’).

  Kortom, een “beide kanten zijn even fout” opstelling slaat nergens op.
  Bovendien zijn het niet de tegendemonstranten die met een auto op de nazi’s ingereden zijn.

  Oneens. Charlottesville is een perfect voorbeeld dat geweld geweld uitlokt en zo de geweldscyclus in stand houdt.

  UPDATE: KOM MET ARGUMENTEN BISMARCK & COLLECTIEF. GEEN LAFFE MINNETJES.

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Monade
  17/08/2017 - 21:57 21:57

  Kom zelf met argumenten man. Je beweert en stelt, maar bewijst helemaal niks. Met aannames kun je niet zoveel.

  Monade
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  17/08/2017 - 22:16 22:16

  Als jij niet op de hoogte bent van de gebeurtenissen is dat niet mijn probleem. Ik jou niet te bewijzen dat water nat is.

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  18/08/2017 - 07:35 07:35

  [in een brakke wordpress tegel posten via remote desktop & bier drinken. een combinatie die vraagt om publiek voor lul te staan. me culpa]

  s/Ik jou niet te bewijzen dat water nat is./Ik hoef jou niet te bewijzen dat water nat is/

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  18/08/2017 - 10:34 10:34

  a) alt-right erg leeft onder de second-amendment-aanhangers. En die houden wel van een robbertje vechten.

  Een robbertje vechten met een semi-automatisch vuurwapen als het even kan. Lafheid kent vele vormen; je heel zwaar bewapenen is er een van.
  Ik heb een enorme bloedhekel aan iedereen die een ander met geweld naar het leven staat. Het liefst zou ik dat soort lui afmaken.

  Rattenkoorts
  Antwoord aan  Reet
  18/08/2017 - 06:36 06:36

  Dat is Seth uit American History X!!!!

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  17/08/2017 - 19:16 19:16

  Na jarenlang drammen door allerlei linkse dwaallichten zou ik ook agressief worden. Een soort eeuwig durende zwarte pietdiscussie zo stel ik me voor.

  Alex Ander
  Gast
  17/08/2017 - 14:39 14:39

  je hebt het toch over deze knakker? https://youtu.be/mFDHqs518xY 😉

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN