More

  RECENTE POSTS

  Keep calm and lek alle kiezersgegevens

  Rustig ademhalen. Niets te verbergen is niets te vrezen, dus het nieuws wat we u brengen is niet schokkend. Er zijn alleen maar gegevens (naam, adres, geboortedatum, etc) gelekt van 191 miljoen kiesgerechtden die zich in de VS daarvoor geregistreerd hadden.

  Chris Vickery downloadde van een onbeveiligde database de gegevens van de 191 miljoen geregistreerde kiezers: voornaam, middelnaam, achternaam, huisadres, postadres, telefoonnummer, welke partij je bij hoort en logboeken van of je wel of niet gestemd hebt in de VS-verkiezingen sinds 2000.

  De database bevatte meer dan 300 gigabite aan gegevens, en was onbeveiligd. Hickery geeft aan dat hij de database niet gehackt heeft en dat zijn eigen gegevens kloppen. Ook kon hij de data van verschillende politieagenten in zijn eigen stad terugvinden in de database. De database was toegankelijk zonder encryptie en zonder wachtwoord voor iedereen die een internetverbinding en het juiste adres had.

  Deze gegevens waren blijkbaar in eerste instantie niet geheim – iedereen die campagne voert krijgt in principe toegang tot de gegevens – maar wel lastig te krijgen (en beperkt bruikbaar voor bijvoorbeeld commerciele doeleinden) omdat ze per staat werden uitgegeven en er restricties en kosten aan het verkrijgen ervan verbonden waren, aldus Forbes in hun eigen artikel over het lek.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  30/12/2015 - 17:39 17:39

  Wat zullen ze in de VS nu een groter probleem vinden, dat de gegevens van zoveel mensen zijn gelekt of dat daar niet voor is betaald? Er was al handel in die gegevens en dat was blijkbaar geen enkel probleem.

  Bismarck
  04/01/2016 - 12:07 12:07

  In hoeverre is het nog lekken als het gegevens betreft die al in private handen zijn? De twee grote partijen daar (en dus duizenden medewerkers en vrijwilligers daarvan) hebben al toegang tot deze gegevens.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN