More

  RECENTE POSTS

  Kamergotchi’s van Lubach maken een statement

  Sinds de Zondag met Lubach van gisteravond heeft iedereen en z’n moeder een Kamergotchi. Zelfs hier in de bunker zorgen we voor Alexander, Kees, Mark en Sylvana. Voor wie het gemist heeft, het is een app die de Tamagotchi van de nineties imiteert, maar dan met een lijsttrekker die je moet verzorgen. Als je niets doet, gaat jouw Kamergotchi dood en krijg je een nieuwe. Bril-jant. Want dit is een natuurlijk vooral statement van Lubach over de verkiezingen.

  Kamergotchi

  Er komt een willekeurige lijststrekker uit een ei en die moet je dan eten, aandacht of kennis geven om punten te krijgen. De clou achter de Kamergotchi is dat je het poppetje in leven wilt houden en daar zoveel mogelijk punten mee wilt verdienen. OF je wilt steeds een andere Kamergotchi laten sterven, omdat het kan. Dat zijn volgens ons de twee opties. En daar zit de genialiteit meteen in. Je lijsttrekker last op een gegeven moment een schorsing, of iets in die richting in, zodat je niet oneindig kunt blijven klikken. Dat betekent dat je je app weer even moet sluiten, omdat je er niks mee kan.

  Kamergotchi

  Het is dus een soort stuurslot. Maar als je te lang niks doet, gaan ze zeuren en krijg je notificaties in je scherm.

  KamergotchiKamergotchi

  Statement

  Het ziet eruit als gewoon een ludiek idee, als een leuk appje om je mee te vermaken. Het is natuurlijk ook grappig om te zien wie er uit je ei komt en te kijken hoeveel punten te kunt scoren. Maar intussen heb je wèl om de haverklap die app open om je Kamergotchi te voeren. Dat hij heel sneu gaat kijken, verhoogt je aandrang om er iets mee te doen. Dat ze juist blij gaan kijken als je genoeg aandacht geeft, werkt ook stimulerend. Precies zoals dat met de Tamagotchi’s ging, dus.

  Aandacht

  De app is zó ontworpen dat het makkelijk is, je steeds lokt én er zit een wedstrijdelement in, want de hoogste (dag-)scores komen in een lijst te staan.

  Kamergotchi

  Kortom; dit is de nieuwste hype, rage en trend. Download de app nu ook en ga voor jouw eigen schattige lijsttrekker zorgen! (Je kunt Kamergotchi trouwens ook volgen op Twitter: @kamergotchi)

  Maar pas op. Je bent op een gegeven moment zó bezig met een digitaal lijsttrekkertje te verzorgen of snoeihard dood te laten gaan, dat je uiteindelijk totaal niet bezig bent met de politiek en wat de vlees-en-bloedvarianten van de Kamergotchi’s doen. In de tijd dat jij op hartjes zit te klikken, had je ook een partijprogramma kunnen lezen. Daar zit de statement. Dat mensen méér aandacht hebben voor een digitaal poppetje dan voor de politiek zelf, en dat met de verkiezingen op armlengte afstand… Confronterend. Well done, Lubach, well done. Hats off to you!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/02/2017 - 12:00 12:00

  Hebben ze eigenlijk een eigen persoonlijkheid? Of zijn het gewoon allemaal dezelfde aandachtshoeren?

  Jammer dat Sharon Dijksma er niet bij zit. Die kan makkelijk een week zonder eten.

  -1--O--3-
  -1--O--3-
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  22/02/2017 - 14:04 14:04

  die past niet in een telefoon.

  Maardanniet
  Maardanniet
  Gast
  20/02/2017 - 13:06 13:06

  Ik ben heel benieuwd hoe de lijstrekkertjes in de app dood gaan. Met veel drama of dat ze ineens weg zijn.

  Bismarck
  20/02/2017 - 14:00 14:00

  Wel erg genderbiased zeg, 3 vrouwelijke en 14 mannelijke Kamergotchi’s. Als de verhoudingen in de echte politiek zo scheef waren, zou het halve land op zijn kop staan, toch?!

  ThE_ED
  Beheerder
  20/02/2017 - 14:37 14:37

  Ik vond Lijst Tekken beterderder
  http://wiki.retecool.com/index.php/Lijst_tekken

  MadDieu, drukt zijn snor
  20/02/2017 - 15:05 15:05

  Duidelijk. Syl eist de grootste schermbreedte.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN