More

  RECENTE POSTS

  Kakmadam Woonzorgcentrum de Urine-enkel: “Wij herkennen ons niet in dit beeld”

  Wie een beeld wil hoe ver sommigen in Den Haag zijn losgezongen van de werkelijkheid, kijkt even het gesprek terug van mevrouw Heleen Dupuis met Jeroen Pauw van gisteravond. Mevrouw Dupuis (VVD) is voorzitter van de raad van toezicht bij WZH de Urine-enkel, de instelling waar de vader van staatssecretaris Van Rijn zo enthousiast over is. Althans, het is 1 van haar 10 banen (deze is goed voor 12k).

  Even een samenvatting. Ze herkent zich niet in dit beeld – uiteraard. Die meneer van gisteravond – die liegt. Er is niets aan de hand. Het is een beeld dat mensen hebben maar er klopt niks van. Nee – laat haar uitspreken: ze heeft twee gouden keurmerken en kan iemand uitleggen hoe ze daar dan aan gekomen is? Nee? Dan zijn we er toch? De enorme toename aan klachten? Dat komt omdat de mensen gewoon steeds meer zeiken. Een kritisch inspectierapport? Niet bij hun. Een staking vorig jaar, dat deed het personeel met tegenzin. Ze geeft wel genoeg uit aan het personeel en dat is hartstikke duur. En verder is het echt flauwekul allemaal.

  De parelketting ging niet in op het bericht dat het management de heer Oude Nijhuis dringend had verzocht geen contact meer te zoeken met de media. Wat dat betreft past ze goed bij Van Rijn junior die zijn imago stukken belangrijker vindt dan het welzijn van zijn eigen moeder, en zijn ambtenaren aan het werk zet voor een stukje persbreidel. Gaat goed knul. Je vader is vast trots op je.

  Update: omdat het er zo goed gaat, doet de inspectie al enige tijd onderzoek naar de instelling.
  Update 2: de FNV heeft ook een bijzondere enquete lopen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  17 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  17 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  gronk
  gronk
  06/11/2014 - 00:58 00:58

  Maar G., je snapt het niet. Kijk, de baas (en politici zijn nu eenmaal de baas, vinden ze) heeft altijd gelijk. Ook als de baas geen gelijk heeft. Dus als de baas zegt dat het allemaal OK is, dan is het OK, ja? En verder moet je gewoon je muil houden. Want met mensen die hun klep opentrekken loopt het slecht af.

  Maar je mag natuurlijk wel altijd je rechterarm omhoog gooien en ‘hou zee’ roepen. Of gezellig sinterklaas gaan vieren. Als het maar geen gedoe geeft.

  prullenbak_nuance
  prullenbak_nuance
  06/11/2014 - 08:29 08:29

  Ach, al zou er een vernietigend rapport liggen plus undercover actie, dan nog komende de bekende zinnetjes:
  – Het betreft een incident
  – Wij herkennen ons niet in het geschetste beeld, er werken hier veel mensen met het hart op de juiste plaats
  – Wij betreuren uiteraard de gang van zaken en de protocollen zijn aangepast om herhaling in de toekomst te voorkomen.

  Echt waar. Iedere keer opnieuw. Zelfs als er koppen rollen in het bestuurd of de RvT, dan komen die in no-time ergens anders weer aan de bak. Moet je eens proberen als werknemer.

  Illuminatus Magnus
  06/11/2014 - 09:57 09:57

  Heleen Dupuis, dat is die godvergeten excuustruus van de VVD die zich ethica noemt, toch? Die heeft wel meer van die fijne opvattingen. Aan den hoogsten boom!

  biermeester
  06/11/2014 - 10:15 10:15

  Toen ze de moeder interviewden, zei ze zich helemaal niets van verwaarlozing te kunnen herinneren.

  /wegduikt

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/11/2014 - 10:23 10:23

  Wat me opvalt is dat ze voor iemand die “het over de inhoud wil hebben” liever niet reageert op de aanklachten die er liggen. Telkens komt ze terug op haar stokpaardje. “Het is een drama en dat is het en daar doe je nou eenmaal niets aan” Vervolgens kun je straks bij de twee verzorgers op 50 dementen er weer 10 dementen bijstoppen want het is toch een drama.

  Even over de lichaamstaal. Als iemand met de ogen omhoog draait is de kans groot dat de waarheid verdraaid wordt. Het is lastig iemand recht in het gezicht te kijken als je liegt. Mevrouw hier kijkt uitsluitend weg van de interviewer en dreunt een ingestudeerd stuk op…

  En ach, als je gewipt wordt uit de RvT krijg je waarschijnlijk toch een flinke zak geld mee. Dus wat zou het. Bovendien wordt er dan vaak overeengekomen dat de toelichting bij het ‘ontslag’ luidt: “Er zijn niet direct feiten aan te dragen waar mevrouw zich persoonlijk schuldig aan heeft gemaakt, maar als verantwoordelijke is haar positie onhoudbaar geworden”. dat staat haar inderdaad toe gewoon weer ergens anders in haar netwerk een nieuw baantje aan te nemen.

  Waar gaat overigens de winst van een zorginstelling naartoe? En heeft degene die die winst krijgt zeggenschap over wie er in de RvT zitting heeft? In dat geval is er een wel heel perverse prikkel.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/11/2014 - 10:28 10:28

  Nog even over die keurmerken…
  Die gaan vooral over ISO certificering. Nu is er voor een goed kwaliteitsplan wat te zeggen, maar ik heb heel veel projecten gieren uit de klauwen zien lopen die volgens de ISO-normen helemaal OK waren. Het lijkt met stukken beter om regelmatig steekproefsgewijs all instellingen fysiek te controleren. Inclusief een kliklijn waar bezoekers kunnen melden dat van 14:00 tot 16:00 er gewoon niemand aanwezig is. Vervelend is dat als de overheid zo’n controle orgaan op zou zetten we op 2 detectives 20 man overhead gezet worden. Het geld komt uit dezelfde pot, dus het resulteert in nog minder handen aan het bed.

  Incator
  Incator
  06/11/2014 - 10:37 10:37

  Getsie, Ploppo, ten eerste gaat van controles zo’n [i]wantrouwen[/i] uit. Dat is toch niet de manier waarop men met elkaar om wil gaan, wel? (Gedachtenassociatie: http://www.retecool.com/het-wtf-gehalte-van-dit-bericht-doet-uw-hoofd-onaangekondigd-exploderen/ )

  Ten tweede: als het op papier staat is het goed. Dat is al sinds tijden de rotsvaste overtuiging, en die moet je niet omver willen werpen. Da’s bijna net zo onaardig als vooroordelen bestrijden met feiten, of debatten verstoren met logisch redeneren. Zo werkt dat gewoon niet!

  (Verder zou ik zeggen: laten we de ‘undercover boss’ eens wat uitbreiden. Gewoon onder dwang, voldoende vermomd en voorzien van voldoende medicatie om niet te kunnen protesteren maar wel alles bewust meemaken gratis en voor nietsch een maandje in je eigen geweldige eigen instelling verblijven.
  PS, Martin van Rijn mag ook mee – niemand kent die toch van gezicht.)

  G. de Vader
  Gast
  06/11/2014 - 10:55 10:55

  Als de PvdA straks van het toneel is verdwenen vertrekt Van Rijn ongetwijfeld weer naar een pensioenfonds om daar de centjes te klauwen die andere mensen met avonddiensten bij elkaar hebben gespaard.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/11/2014 - 11:15 11:15

  @G.
  De markt weet het wel te waarderen als iemand emotie en zakelijkheid goed uit elkaar weet te houden.
  Des te slechter z’n moeder het nu heeft, des te beter z’n baantje straks.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/11/2014 - 11:26 11:26

  Nu was ik op zoek naar een jaarverslag van “WoonZorgcentra Haaglanden” om te zien hoe de personele opbouw er uitziet. Hoeveel administratief personeel, hoeveel leidinggevenden, hoeveel schoonmakers, hoeveel handen aan het bed. Samen met een overzichtje van wat de kosten per groep zijn.
  Maar het enige wat te vinden is, is een kwaliteitsverslag. Meer een soort propaganda-verhaaltje.
  Dat er in het hele jaar maar 1 keer iemand zoek is geraakt.
  Hoe kom je aan de echt belangrijke cijfers?

  G. de Vader
  Gast
  06/11/2014 - 11:48 11:48

  het meeste staat hier https://www.wzh.nl/sites/default/files/wzh_jaardocument_2013_0.pdf
  maar een overzicht zoals jij bedoelt ga ja natuurlijk nooit vinden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/11/2014 - 14:30 14:30

  @G.
  Dnak!
  Mevrouw Dupuis verdient er 12.000 EUR in deeltijd (wat die 100% erachter betekent begrijp ik niet). Daar staat fijntjes bij vermeld.
  “De beloning in het kader van de WNT van de voorzitter Raad van Bestuur is in 2013 € 7.032 hoger dan de maximum bezoldiging. Dit is het gevolg van het respecteren van bestaande afspraken.”

  Oftwel; er ligt een afspraak om per RvT lid max,. 5.000 EUR te betalen, maar dat doen we niet want dat hadden we eerder niet afgesproken. Als Dupies een beetje ballen had gehad, had ze gewoon het nieuw afgesproken maximum geaccepteerd.

  In totaal is er 83 Miljoen aan salarissen uitgekeerd. Hoeveel daarvan naar verplegend personeel gaat blijft nergens terug te vinden. Triest…

  Incator
  Incator
  06/11/2014 - 15:23 15:23

  Raad van Bestuur != Raad van Toezicht. Niet dat het daarmee sympathieker wordt… En inderdaad. 100 pagina’s gebakken lucht maar vooral niet ingaan op de werkelijkheid.

  Raketman
  06/11/2014 - 15:46 15:46

  Die 100% is waarschijnlijk het voltijd salaris?

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  06/11/2014 - 15:58 15:58

  En dan gewoon zeggen dat je niet bent gekomen om in debat te gaan: nee, gewoon je platte pr(aatje) afdraaien. Zoals ze bij de vvd wel gewend zijn.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  06/11/2014 - 21:02 21:02

  [i]De enorme toename aan klachten? Dat komt omdat de mensen gewoon steeds meer zeiken.[/i]

  Ik wil niet zeiken hoor, maar hier heb je de oorzaak van de in de urine gedrenkte enkels al te pakken. Minder zeiken betekent vanzelf dat het probleem zich oplost. Kurk er in, hoppa.

  G. de Vader
  Gast
  07/11/2014 - 09:19 09:19

  Ik zal het doorgeven aan de betreffende afdeling

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN