Na Camiel -beukplaat voor z’n kop- Eurlings heeft het CDA wéér een veroordeelde mishandelaar onder de leden. Deze rost niet in de huiselijke sfeer de partner aan gort, maar Julien Penders (CDA, Echt-Susteren) is het type die volstrekt willekeurige mensen in de kroeg een schedelbasisfractuur slaat.

Dat is zelfs voor Camiel Eurlings niet meer recht te praten als wederzijds handgemeen. Want als je iemand knockout slaat Julien Penders, dan is dat redelijk eenzijdig, en ook nog eens zware mishandeling, met ernstig letsel als gevolg.

“Pas op, deze man (Julien Penders) is al twee keer veroordeeld voor zware mishandeling van een willekeurige omstander”

Maar, wat zegt het CDA in Limburg? Er is sinds 2011 niets voorgevallen (en sinds 2015 is Julien Penders niet meer veroordeeld voor zware mishandeling, zwaar lichamelijk letsel ten gevolge hebbende) dus dikke prima, Julien Penders kan gewoon op de kieslijst bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Wij van de Retecool gokken dat het CDA de grens trekt bij een gebroken elleboog (die heb je namelijk nodig bij het CDA) en dat Julien Penders dus gewoon op de lijst kan blijven staan.

“Julien Penders, tweede van links, met mensen die hij niet mishandeld heeft. Op het moment van maken van de foto althans nog niet.”

Voor de geinteresseerden, hier in eerste aanleg en hier in hoger beroep, hoe zowel de rechtbank als het gerechtshof oordeelden dat wettig en overtuigend bewezen werd dat Julien Penders met z’n volle gewicht erachter een willekeurige omstander in de kroeg een vuistslag tegen het hoofd gaf, met een schedelbasisfractuur tot gevolg hebbende. Leuke mensen daar bij het CDA! CDA is terug in de schedel van willekeurige kroegbezoekers het hart van de samenleving!

17

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
5 Reacties
12 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Flepz0rMonadeBismarckBobby RotkopDs. Ploppo Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

Camiel en Julien:
De 4 Vuisten zijn terug!

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

Dit zou een FFV-opdracht kunnen zijn….

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Maar komt de VEO daarmee niet in het gedrang?

Voorstel basisfoto

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

+ En olo @ VEO..

Roel Zwaar
Eindbaas!
Eindbaas
Roel Zwaar

Prut dat ik even geen tijd heb. Maar dit is natuurlijk de ultieme verkiezingsposter.

Roel Zwaar
Eindbaas!
Eindbaas
Roel Zwaar

Ja, het CDA slaat zich er dapper doorheen!

hangmat
hangmat

haha! heil pacifisme!

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

En wat dan nog, als hij sindsdien gebiecht heeft, zijn alle zonden toch vergeven? Of zijn jullie zijn soms beter dan Jezus?

/Katholicisme FTW

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Zo werkt dat dus niet, hè? De Katholieke God heeft je misschien vergeven, maar je moet wél de wereldlijke consequenties van je wandaad ondergaan.

/Behalve als je pedopriester(m/v/*) of Jos van Rey bent, natuurlijk

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Dat klinkt anders wel heel erg protestants (en dus ketters). Jullie beeldenstormers snappen dat vast niet zo goed, maar in de enige ware christendom ben je vergeven door Jezus’ plaatsvervanger op aarde, de Paus (of zijn plaatselijke ondergeschikte priester). Daarmee ben je volgens de leer verder vrij van zonden. Hier in Limburg begrijpen we dat allemaal beter, vandaar dat van Reij en ook deze jongen gewoon geschikt geacht worden voor volksvertegenwoordiging. Zo rollen wij in het minst afvallige stukje Nederland (waar het gezag van Den Haag uiteraard nog wel ondergeschikt is aan dat van Rome, zoals dat hoort).

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Dat klinkt anders wel heel erg protestants (en dus ketters)

Nou, nee.

De tweezwaardenleer ofwel Gelasiaanse doctrine is al in 494 door paus Gelasius in zijn bul Famuli vestrae pietatis ofwel duo sunt bevestigd. Ook de rel rondom paus Bonifatius VIII’s bul Unam sanctam heeft hierin geen verandering gebracht.

De Katholieke Kerk heeft deze doctrine heel doortrapt toegepast tijdens de Inquisitie: de ketters bekenden (*) hun dwaling aan de inquisiteurs, waarop ze werden vergeven. Daarop werden ze doorgespeeld aan de wereldlijke macht die hen vervolgens in de fik stak. Daarom kan een katholiek vandaag de dag met droge ogen beweren dat de Inquisitie niemand heeft gedood. Dat deden niet zij maar ‘de anderen’.

Jullie beeldenstormers snappen dat vast niet zo goed

Wij snappen het heel goed, hoor. En wij begrijpen ook waarom het SJW-wereldbeeld jou past als een Spaanse laars.

(*) Al dan niet ‘aangemoedigd’ dwz gemarteld door wereldlijke beulen.

Bobbie rotkop
Newbie
Bobbie rotkop

Sorry, maar dit is dus gewoon bullshit. Zeg jij nu keihard dat je na een veroordeling niet meer in de gemeenteraad zou mogen? De man is een klootzak geweest, heeft zijn straf gehad en klaar, zo werkt dat toch?
Wat die gast geflikt heeft is heftig ja en misschien had hij best wat zwaarder gestraft mogen worden, zeker gezien het feit dat het niet de eerste keer was, maar dat dit niet is gebeurd is niet zijn schuld.
Je doet iets fout, je krijgt je straf, je dient je straf uit (of je betaalt, whatever) en dan zijn we klaar.
Eurlings heeft gelogen over het feit dat hij zijn ex total loss heeft geslagen en bleef dat ook volhouden tot het laatste moment, dat vind ik toch echt wel iets anders dan wat deze druiloor uitgehaald heeft.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Natuurlijk MAG hij op een kieslijst gezet worden. Je zou ook de PVDO (waarbij de O voor Onderwereld staat) op kunnen richten en een aantal zware jongens op de lijst zetten. Dies zullen ook niet veel stemmen krijgen (hoewel de PVV nog wel eens het tegendeel bewijst).

De vraag is wat het het CDA bezielt om het te doen. Juist de partij die zo vroom over wil komen doet er goed aan alleen engeltjes op de lijst te plaatsen. Daar wil Oma graag op stemmen. Maar die vroomheid is kennelijk gespeelde schijnheilige bullshit voor de buitenwacht. Intern wordt gekozen voor zoveel mogelijk testosteron. Niks nieuws dus eigenlijk.

Bobbie rotkop
Newbie
Bobbie rotkop

Mwah, stuitende hypocrise loopt als een rode draad door de geschiedenis van het CDA, dit is wat mij betreft niet heel buitensporig voor hen.
De man schijnt te functioneren en volgens mij heb je geen VOG nodig om in de gemeenteraad te landen, dus je kan het die lokalios niet kwalijk nemen dat zij collectief “wir habben das nicht gewust” roepen. Dat ze vervolgens, geconfronteerd met de feiten, roepen dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst heb ik dan ook geen moeite mee.
Het CDA is alleen vroom op papier. (net zoiets als de PVDA, die zijn links op papier).

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Daar heb je zoiets. Deze site heeft zich de afgelopen 14 jaar nogal blind gestaard op de PvdA, dus dan is het soms wel een verrassing dat er bij andere partijen ook(/veel meer) misstanden te vinden zijn. De naïviteit die schuilt in zo’n zin als “Juist de partij die zo vroom over wil komen doet er goed aan alleen engeltjes op de lijst te plaatsen” doet een beetje Limburger gewoon LOL-en om het tentoongespreidde gebrek aan realiteitszin. Wij Limburgers zijn wat dat betreft wat cynischer en kiezen corrupte wethouders gewoon weer terug het zadel in.