More

  RECENTE POSTS

  John Oliver gaat volledig legaal anaal op Bob Murray

  Legaal Anaal, dat zijn titels die u doorgaans alleen in de beduimelde hoekjes van de Videoland zag toen die nog enkel offline audiovisueel deden. Maar het is vooral een prima omschrijving van hoe John Oliver los is gegaan op de kolenboer uit deze pots.

  Juni 2017 werd de aflevering uitgezonden over Bob Murray, de oprichter en directeur van Murray Energy. John Oliver deed een leuke aflevering met de gebruikelijke kwinkslagen en andere grappen. En toen ging Bob Murray dus volledig legale stappen maar omdat het “onder de rechter was” kon hij er niets over zeggen. Uiteindelijk, ruim 2 jaar later, is de rechtzaak ingetrokken en heeft de rechter die erover oordeelde aangegeven dat dit een SLAPP zaak was, maar de staat waarin de rechter zetelt heeft daartegen geen wetgeving.

  SLAPP staat voor Strategic lawsuit against public participation, waarmee eigenlijk vooral iemands leven lastig gemaakt wordt door de kansloze zaak ellenlang te rekken. In een aantal staten is wel wetgeving waardoor de verliezer die zo’n kansloze zaak aanspant de poeplap moet trekken. Helaas niet in deze zaak.

  Maar John Oliver zou John Oliver niet zijn als hij niet keihard zou terugslaan als het zou mogen. En dat doet hij. Inmiddels staat het laatste gedeelte (niet vooruitscrollen, foei) van de aflevering op repeat en zitten de bunkerhamsters angstig in de hoek van de kooi van al het gebulderlach terwijl die opnieuw ingestart wordt. Affijn, kijkt u even mee?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/11/2019 - 17:56 17:56

  Beter gaat echt niet…
  John heeft duidelijk een tikkeltje meer budget dan Arjen Lubach.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN