More

  RECENTE POSTS

  Jezus zat op dinosaurussen

  Fuck bewijs en dingen als ‘wetenschap’. Jezus heeft nog dinosaurussen gevoerd in de dierentuin naast de Tempelberg. Sterker, waarschijnlijk heeft hij er wel eens eentje gestolen als tiener, zoals tieners tegenwoordig een scooter die niet op slot staat ook meenemen voor een ritje. Maar dan cooler. Want een goddamn dinosaurus is altijd cooler dan een scooter.

  Dit zeggen wij niet, dit zegt het Nederlands Dagblad (Googlecache naar uitgebreider artikel wat kennelijk kapot is), zoals u weet altijd een bastion van objectiviteit als u denkt dat de aarde pas een jaar of 6.000 bestaat (spoiler: wetenschap says no, zoals wetenschap ook ooit nee zei tegen ‘smeer stront in je haar en ga naar een tovenaar als je ziek wordt’).

  Maar goed, wat lezen we allemaal hier? Onder meer het volgende. In Job 40 wordt gesproken over de Behemoth, die verbazend veel zou lijken op een dino. Een Sauropede, om precies te zijn. Die had een lange nek. De ex van uw redacteur van dienst ook, maar gek genoeg gelooft niemand behalve hij dat dat een dinosaurus is. Laten we dat boek van Job echter even niet pakken op alleen 40, maar de rest ook even doornemen.

  Natuurlijk is het een band.
  Natuurlijk is het een band.

  Job 01 gaat bijvoorbeeld over een goddamn weddenschap tussen de Heere Heere en Satan, de engel die zijn eigen huis kreeg van zijn vader, die hem prompt vergat. Want wat lezen we in Job:01:7? God die kennelijk dement is en zijn eigen (gevallen) engel niet herkent en vraagt “Van waar komt gij?” Als onze ouders ons vragen wie de neuk we zijn, gaan we nadenken over een verzorgingshuis en de erfenis vast verdelen.

  'Zo, dus je weet niet wie ik ben? Weet je je pincode nog?'
  ‘Zo, dus je weet niet wie ik ben? Weet je je pincode nog?’

  Klein sprongetje naar Job 1:20..

  “Toen stond Job op, en scheurde zijn mantel, en schoor zijn hoofd, en viel op de aarde, en boog zich neder.” Dit is verbazend hetzelfde verhaal als Britney Spears die een decennium terug exact hetzelfde deed. Hoewel die vervolgens een andere patiënt sufneukte in een bosje, begrepen we uit de berichtgeving. Berichtgeving die wij overigens meer vertrouwen dan een ruim 2.000 jaar oud boekje, te meer omdat van de episode van Britney foto’s zijn. En filmpjes. En ik ben zo terug, ik moet even tegen mijn scherm schreeuwen op het toilet.

  * Fap fap fap *
  * Fap fap fap *

  Job 2.

  Job 2 begint met een stukje waar Satan (gevallen engel, gemaakt door God) wederom niet herkend wordt en nogmaals moet uitleggen aan zijn eigen vader dat hij dingen doet en wie hij is. Shit loopt niet best af voor Job, want Satan duwt hem vol zweren. Want om onduidelijke redenen is Job de lul. God zit zich in een hoekje intussen kennelijk af te vragen waarom hij zijn eigen creatie niet herkent, want die doet niet zo veel in zijn almachtigheid om, nou ja, de zweren te verwijderen.

   

  Foto: God en Satan, not a clue.
  Foto: God en Satan, not a clue.

  Intussen roept God wat vrienden van Job erbij, want met vier man ben je altijd stoerder dan in je eentje, en OH KUT! Die herkennen Job niet. Zeggen wij niet, zegt Job 2:12. De dementerende vrienden in Job vinden dat gelukkig ook zwaar kut, dus “scheurden zij een ieder zijn mantel, en strooiden stof op hun hoofden naar den hemel”. Iets dat wij bij Retecool u ook altijd zullen aanraden als het leven u citroenen geeft terwijl u bang bent voor het glazuur op uw tanden wat dan misschien minder zou kunnen worden.

  De smart was groot, aldus Job 2:23. Iets wat wij in de bunker niet kunnen accepteren.

   

  Foto: 'Grote Smart'
  Foto: ‘Grote Smart’

  En toen

  Hierna gaat het allemaal los. Job 3 begint al meteen met “Daarna opende Job zijn mond, en vervloekte zijn dag.” Je weet dat als een godvrezende man die niet herkend wordt door zijn beste vrienden het een kutdag noemt, het waarschijnlijk een kutdag is. Voor hem althans. U kunt dit lezen terwijl u in een all-in resort nieuwe cocktails aan het uitvinden bent en denken dat u dit met één bitch slap zou kunnen oplossen, maar u schreef dat hele Job niet, laat staan dat u erbij was en op een dinosaurus rond reed.

  .... Zoals Jezus...
  …. Zoals Jezus…

  Toen..

  Hierna komen er ramveel woorden en dingen en gezeur. Gelul van een dronken aardbei, eigenlijk. Met dubbele tong zelfs, dus de aankomende hoofdstukken daar verveelt u zichzelf maar mee als u Pornhub uit hebt. Wij gaan naar Job 30. Niet mee eens? Dan veracht u God, want Job 12:9 zegt dat. “Wie weet niet uit alle deze, dat de hand des HEEREN dit doet?” Dus je moeder met je oordeel. Wij volgen hier de Bijbel.

  De hand van God.
  De hand van God.

  Gaan we door naar Job 30 dus

  In Job 30 is Job het een beetje zat. Dit blijkt onder meer uit de racistische uitspraken in Job 28 t/m 30. Respectievelijk “Ik ga zwart daarheen, niet van de zon; opstaande schreeuw ik in de gemeente,” “Ik ben den draken een broeder geworden, en een metgezel der jonge struisen” en “Mijn huid is zwart geworden over mij, en mijn gebeente is ontstoken van dorrigheid.” Wij vrezen dat Sylvana en/of Quinsy hier een mening over heeft.

  Job zegt het zelf vervolgens het best in Job 30:31.. “Hierom is mijn harp tot een rouwklage geworden, en mijn orgel tot een stem der wenenden.”

  En als je orgel en je harp naar de tyfus zijn, dan word je boos. Terecht.

  'Jouverdomme! Mijn harp, God! Waarom?'
  ‘Jouverdomme! Mijn harp, God! Waarom?’

  Job niet.

  Job gaat zo’n tien hoofdstukken in discussie en mekkert over van alles. God geeft al die hoofdstukken geen fuck, want zo rolt hij.

  DINOSAURUSSEN!

  Eindelijk. Net als in seizoen 141 van GoT, waarin er eindelijk draken waren in plaats van de a-cup van actrices en de waanzinnig kleine piemeltjes van acteurs, krijgen we in Job 40 EIN-DE-LIJK ook de dino’s.

  Foto: Geen draak, geen piemel. En nee, het houdt nooit op.
  Foto: Geen draak, geen piemel. En nee, het houdt nooit op.

  Let op:

  Job 40:4: ” Hebt gij een arm gelijk God? En kunt gij, gelijk Hij, met de stem donderen?” Ik weet niet welke God dit is, maar ja. Zeker op het toilet, met meerdere Pornhub-tabs open.

  Job 40:9: “Dan zal Ik ook u loven, omdat uw rechterhand u zal verlost hebben.” Een handjob van God. Waarom ook niet?

  Job 40:10: “Zie nu Behemoth, welken Ik gemaakt heb nevens u; hij eet hooi, gelijk een rund.” Wacht.. Vlak na die handjob? Wat heb je gedaan met mijn mannensap? Dude! Pervert!

  Job 40:11 “Zie toch, zijn kracht is in zijn lenden, en zijn macht in den navel zijns buiks.” Dude…..

  Job 40:12: “Als het hem lust, zijn staart is als een ceder; de zenuwen zijner schaamte zijn doorvlochten.” LALALALA, IK KAN JE NIET HOREN!

  john
  ‘Lalalala, gehaktbal!’

  Job verder

  De ‘dinosaurus’ die eerder een rechterhand is, is vanaf Job 41 een vuurspuwend monster tot Job dood gaat en het ‘zat is’. Nogmaals, verzinnen we niet.

  Echter, niet één dier ever wist vuur te spuwen uit zijn of haar mond. Lava-adem is serieus nergens als historisch iets opgevoerd. Maar dit verhaal van Job is het bewijs dat ze bestonden. Het staat in een boek en ze lijken ergens op. Als u ons nu even verontschuldigt, we moeten wat konijntjes vangen en ze met een strik in het haar naar school sturen. Tot Dick Bruna ons aanklaagt.

  Foto: Dick Bruna of Nijntje.
  Foto: Dick Bruna of Nijntje.

  Ons van de Retecool hebben niet veel met religie. Of geloof. Of hoop. Wel zitten we elke dag in een bunker dingen te vinden van van alles. Ons hiervoor aanbidden doet u via Twitter of Facebook

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  22/06/2016 - 15:35 15:35

  Job 40:15
  “Lookie itz teh dinosaur! RAWR! He haz grassez and sez yumyumyum”
  http://www.lolcatbible.com/index.php?title=Job_40

  Dusss…

  horrorneefje
  Lid
  22/06/2016 - 16:12 16:12

  En God dacht, kom, ik verzuip ze toch maar allemaal.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/06/2016 - 18:22 18:22

  Tsja, wetenschap en religie. Wetenschap komt met sterk onderbouwde claim over wanneer dinosauriërs geleefd hebben. Allemaal puzzelstukjes die keurig op hun plek vallen. Bovendien komt het bewijs van heel veel verschillende bronnen. Allemaal netjes gedocumenteerd en gecontroleerd (op een enkele vervalser na…). Geen speld tussen te krijgen zou je denken.
  Religie komt vervolgens met een ongefundeerd tegenargument; door een of andere nitwit uit de duim gezogen en volkomen onlogisch, maar met 1 enkel voordeel: Het is niet in tegenspraak met het bijbelverhaal. Sterker nog; het is puur zo verzonnen omdat het met dat sprookje moet rijmen.
  En dus is het voor gelovigen duidelijk wat er waar moet zijn; de religieuze verklaring, want het wetenschappelijke verhaal kan niet. Punt uit en je hoeft niet verder kritisch na te denken, wat goed uitkomt want dat heb je nog nooit gedaan.

  *Maakt alvast een aantekening om volgende kerst bij het stalletje naast de os en de ezel een porseleinen T-Rex te plaatsen*

  behanger
  Beheerder
  22/06/2016 - 20:25 20:25

  [img]http://orig08.deviantart.net/00a4/f/2014/001/f/c/tyrannosaurus_rex_vs_stegosaurus_by_sameerprehistorica-d70ce50.jpg[/img]

  Jezus op een dino is minder bizar dan dit plaatje.

  Xloph
  22/06/2016 - 20:30 20:30

  Over boeken genaamd ‘Job’, gesproken,
  DIKKE VETTE LEESTIP:
  http://d.gr-assets.com/books/1438043968l/355.jpg

  horrorneefje
  Lid
  22/06/2016 - 21:31 21:31

  De vegetatie in de afbeelding klopt niet met wat er 150 tot 60 miljoen jaar geleden groeide?

  Nog een leestip:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Last_and_First_Men

  Xloph
  Antwoord aan  horrorneefje
  22/06/2016 - 23:17 23:17

  Hee, die ken ik nog niet. Meteen besteld, tnx!

  horrorneefje
  Antwoord aan  Xloph
  24/06/2016 - 12:04 12:04
  Bismarck
  23/06/2016 - 10:55 10:55

  Job 40:11 en 40:12 zijn wel een mooi stukje vertaalcensuur. Ik vermoed zo dat in de oorspronkelijke tekst niet staart stond. Daarnaast doet het me vermoeden dat dat gedeelte helemaal niet gaat over dino’s maar over negers.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  13/08/2016 - 08:28 08:28

  Relifanatici zijn dus eigenlijk Jobhoppers?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN