More

  RECENTE POSTS

  Jesse Klaver is een feitenvrije snotneus

  Afgelopen zondag nam Mark Rutte ons mee naar <s>de persoon achter de premier</s> het VVD verziekingsprogramma van 2017. En na zoveel correct getimede mediaexposure voor de VVD moest natúúrlijk ook de posterboy van Groenlinks even een klein klimaatneutraal piemelhelikoptertje doen.

  En OH ONZE SLIERTIGHEID, wat is het weer een feitenvrij populistisch blaatverhaal. Nadat Jesse twee jaar terug de frambozische fopeconoom Thomas Piketty naar de Tweede Kamer haalde om uit eigen werk voor te lezen wil hij komend jaar het eigen risico in de zorg afschaffen. Want, zo stelt onze “moderne JFK”, door het eigen risico gaan mensen niet naar de huisarts. Behalve dat de huisarts niet onder het eigen risico valt. En hoe moet die 3,7 miljard betaald worden? “Zwaardere belasting op vermogen, winsten en straf op belastingontwijking“. Ja, want die 1,2% vermogensrendementsheffing staat nu al niet meer in verhouding tot de spaaropbrengst, dus dat moet nog verder omhoog terwijl de AG zegt dat die heffing al snel in strijd gaat zijn met het EVRM. Belasting op winst moet omhoog, want dat gaat bedrijven helpen om mensen aan te nemen, en belastingontwijking, ja, laten we iets dat perfect legaal is bestraffen.

  Dus vanaf nu, iedereen die hypotheekrenteaftrek toepast? STRAF! Schenkingen aan een goed doel doen en aftrekken van je IB? STRAF! Belastingvrij schenken aan je kinderen? STRAF! Met zonnepanelen stroom opwekken en zo geen energiebelasting betalen? STRAF! Ondernemersaftrek? DUBBEL STRAF!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/09/2016 - 13:33 13:33

  Tsja…. de jeugd he… Eerst blaten en dan pas nadenken. Het antwoord door de klas roepen voordat je de berekening af hebt. Goed voor de aandacht; slecht voor het rapportcijfer.

  Gisteren zar hij bij Pauw zich overduidelijk te ergeren aan Ebru Umar, die inderdaad weer eens behoorlijk irritant was. Klaver liet zich verleiden tot het beantwoorden van ja/nee vragen en wat bleek; Hij was het met Umar eens!
  Niet dus, maar wie zo gretig is, mist de nuance en slaat de plank mis. Hij probeerde het nog wel toe te lichten maar tijd zoemde, Umar blaatte door hem heen en nergens was redding.

  Ja/nee vragen zijn valstrikken; “Ben je wel eens gesnapt tijdens winkeldiefstal?”
  Nooit op antwoorden dus.

  Is het eigen risico geweldig of verwerpelijk? Klaver kiest voor het laatste, want geweldig is het inderdaad niet. Hogere kosten voor zwakkere groepen en het risico dat mensen te laat iets laten behandelen omdat een kleine controle helemaal zelf betaald moet worden, terwijl er maar een kleine kans is dat er iets mis is en een dure ingreep (die dan toch wel grotendeels betaald wordt) nodig wordt. (Nee, de huisarts valt er niet onder; ja, deze zal je doorverwijzen en dat kost wel eigen risico.)
  Maar Klaver vergeet dat eigen risico ook kostenbesparend werkt. De meeste klachten gaan vanzelf over, veel medicijnen had je ook niet kunnen slikken en sommige behandelingen zijn onnodig.
  Aan het eigen risico systeem zal heus wel wat geschaafd mogen worden, maar ongenuanceerd roepen dat het afgeschaft moet worden is de plank misslaan.

  Wat betreft z’n financiële kennis is het inderdaad nog wat treuriger. (Wat wil je; de jongen heeft vmbo en een klein beetje sociologie en politicologie gedaan.)
  Kijk, als hij nou had gezegd dat de omzetbelasting voor bedrijven sterk omlaag moet en de fiscale kadootjes aan Starbucks en co. afgeschaft, omdat je daarmee belastingontwijking aanpakt terwijl je toch de geen bedrijven wegjaagt (als je het tenminste in Europees verband voor elkaar krijgt), dan had dat nog een beetje hout gesneden. Dan had het door Groen Links gehate grootkapitaal aangepakt geworden en de kleine ondernemer kans gehad wat reserves in z’n bedrijf op te bouwen; voor als het later wat slechter gaat. Maar nee, het blijft hangen in nivelleren en meer restricties.
  Natuurlijk, excessen moet je aanpakken, maar sommige mensen zijn rijker dan anderen en dat is vaak omdat ze slimmer zijn en/of harder werken. Maar dat blijft voor Groen Links lastig te verkroppen.

  Klaver is een lieve jongen. Hij bedoelt het goed (in tegenstelling tot menig VVD-er die er voor zichzelf of z’n lobby-clubje zit) en ik mag hem wel. Maar hij moet nog een hoop leren en vooral buiten z’n vakgebied (en dat is het al snel) voorzichtig zijn met stellige uitspraken.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  07/09/2016 - 13:38 13:38

  Ik kan je helaas maar één duimpje geven, maar inderdaad zo ontzettend dit!

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  08/09/2016 - 07:54 07:54

  Redelijk straf dit (/Seth). Plusje!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN