More

  RECENTE POSTS

  Je verwacht het niet: NIX18 faalt

  Het nieuws die je wist dat ging komen is hier: de NIX18 campagne (met een x in plaats van ks, want dat spreek de jeugd aan of zo), waarin de leeftijdsgrens voor jongeren om alcohol te mogen drinken van 16 naar 18 is verhoogt WERKT NIET.

  Jongeren zijn geen druppel minder gaan drinken en uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dan 14 (!) procent van de jongeren in het weekend zelfs meer dan 20 glazen alcohol drinkt. Mireille de visser van de alcoholpoli is er heel duidelijk over:

  Onze ervaring is dat de NIX18-campagne niet aanslaat bij de groep 16 tot en met 18

  Volgens de Visser is één van de redenen dat jongeren nog zo veel drinken het gegeven dat ouders alcohol (of “gif” zoals ze het noemt) voor hun kinderen kopen om zo nog een beetje zicht op het alcoholgebruik te hebben, daarnaast speelt groepsdruk blijkbaar een rol in de verschaffing van alcohol aan jongeren… Staatssecretaris Van Rijn onderschrift dit en vindt dat ouders het gesprek aan moeten gaan met hun kinderen over alcohol, roken en drugs.

  Ergens hebben zowel De Visser als Van Rijn blijkbaar niet meegekregen dat iets veel interessanter is wanneer je het verbiedt, dan wanneer je er niet zo krampachtig mee omgaat.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  14/09/2016 - 16:06 16:06

  Die campagne en belangenclubjes zijn heus niet zo stom om een campagne te lanceren met ook maar enige kans van slagen, dat zou ze op slag overbodig maken en wie betaalt dan hun fijne rokertje en/of kratje plop?

  TheStef
  14/09/2016 - 16:06 16:06

  Als je een wet maakt die niet wordt gedragen door een groot deel van de bevolking, moet je niet raar opkijken dat deze wetten niet worden gevolgd, Of je moet bereid zijn om mensen in de privacy van hun eigen huis te gaan controleren, ach bij mij kunnen dergelijke controleurs wel een biertje krijgen hoor.

  Sibrand Hoekstra
  Gast
  14/09/2016 - 15:11 15:11

  Op zich was die x wel vernuftig bedacht als ‘minder dan’-teken.

  Xloph
  14/09/2016 - 23:01 23:01

  Vandaag ook in het nieuws dat ‘Clean Air Nederland’ een proces heeft verloren dat ze had aangespannen tegen het bestaan van rookruimtes in cafés.
  Maar natuurlijk gaan ze hoger beroep aanspannen, want ze stoppen niet voordat roken geheel is verboden.
  Stapje voor stapje zullen ze, samen met het KWF, ooit bereiken dat iedereen in dit land minstens 100 jaar wordt. En samen met Henk Krol en Lilian Marijnissen wordt ervoor gezorgd dat de AOW-leeftijd terug gaat naar 65 en eenieder op kosten van de werkenden een perfect verzorgde oude dag of 12.775 kan genieten.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  15/09/2016 - 10:06 10:06

  Pubers hebben een natuurlijke drang zich tegen de autoriteit van de ouders te verzetten. Dus wordt er geëxperimenteerd met dingen die niet mogen. In de jaren 60 was dat makkelijk.Toen was de oudere generatie nog zo stijf dat je je met vrije sex, flower power en een enkele joint al hevig kon afzetten. Tegenwoordig is de oudere generatie zelf al helemaal los. Gaat naar swingers-parties, is zelf opgegroeid met XTC en drinkt stevig. Als je daar als puber nog choquerend overheen wilt, moet je echt je best doen. Bijvoorbeeld door al comazuipend op de intensive care te belanden of door je als 14-jarig meisje door de halve klas te laten gang-bangen en de filmpjes online te zetten.
  Het is nou eenmaal lastig je grenzen te verleggen als er al haast geen grenzen zijn.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  15/09/2016 - 10:53 10:53

  Om er maar even een fikse Godwin in te gooien: Nix18 wordt dus Immer18?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN