More

  RECENTE POSTS

  Je Bent Niet Verplicht Mee Te Werken Aan Je Eigen Veroordeling

  Tot ze bij de Europese Unie vinden dat je dat wel verplicht bent natuurlijk. In hun oneindige zucht naar regeldrang wijsheid is men in Brussel namelijk van plan om internetproviders te verplichten encryptiesleutels af te geven aan de Europese Unie: “…Sinds de onthullingen door Snowden zijn internetbedrijven begonnen met het gebruik van encryptie, wat het voor de autoriteiten technisch moeilijk en soms zelfs onmogelijk maakt om berichten te onderscheppen…De Europese Commissie zou moeten onderzoeken of het internetbedrijven kan verplichten om in sommige situaties toegang tot de communicatie te geven…”. Aldus Gilles de Kerchove (PDF-alert), coördinator terrorismebestrijding bij de Europese Unie in een uitgelekt (OLO!) document. En dan dus niet alleen de encryptiesleutel van versleutelingen door de provider zelf. Nee, ook van end-to-end-encryptie (wanneer de gebruiker zelf zijn bestanden versleuteld) willen ze in Europa de sleutel in handen krijgen. Hoe Europa dit dan wil regelen is ons een compleet raadsel, want internetproviders hebben de encryptiesleutel van deze encryptie niet in het bezit. Dat betekent dus dat je waarschijnlijk zelf die encryptiesleutel zal moeten afgeven. Dat terrorisme is toch een zegen voor de dames en heren bestuurders. Prompt kunnen ze onder het mom van terrorismebestrijding de ene na de andere anti-privacywet er door heen drukken. Want wanneer je niets te verbergen hebt, hoef je nergens bang voor te zijn toch? Echt, Europa, doe eens niet!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  23/01/2015 - 11:05 11:05

  Ik begrijp dat wel de EU zelf, en de politiek in het bijzonder (RC Jurisidisch, voor al uw WOB-verzoeken), is een bastion van openheid, toegankelijkheid en transparantie.
  Tssss…..

  Een politiek die haar burgers niet vertrouwt, is dat niet het einde van het democratisch model?
  Eens even kijken, doden door terrorisme de afgelopen 10 jaar…. een flinke huiskamer vol. Tuurlijk, pleur daar maar alles voor overboord, want angstige kiezers zijn volgzame kiezers. De haatbaarden (m/v) hebben bereikt wat ze willen, destabilisatie van den Westersche Wereld.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  23/01/2015 - 11:29 11:29

  “Je Bent Niet Verplicht Mee Te Werken Aan Je Eigen Veroordeling”
  Wacht, volgens mij wordt er binnenkort heel snel een wetje aangepast. Vanuit Europa wellicht.

  majava, ook hier.
  23/01/2015 - 11:42 11:42

  Ik deed even een gedachtenexperiment. Deze tekst van Reet op mijn Facebook bijvoorbeeld. Ik denk 0 commentaren en 2 likes. 1 meer dan ik doorgaans krijg op m’n youtube metal video links.

  Dan deze Reetbeschouwing op -edet-. Een commentaartje of 34 zou dat hoogstens opleveren. En dan vooral fuck de EU of iets van die strekking.

  Niemand die een fuck geeft. Ik snap dat niet, want mijn bloed kookt.

  Bismarck
  23/01/2015 - 11:55 11:55

  Beetje tendentieus: ze bij de Europese Unie = men in Brussel = Gilles de Kerchove

  En dat terwijl onze eigen MinJus (en overigens ook 2e Kamerleden) dit alruim twee jaar roepen en het in het VK al lang wet is.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  23/01/2015 - 15:42 15:42
  Hangmat
  Lid
  23/01/2015 - 22:31 22:31

  laat ik nu een proton.ch email account hebben * en hoopt maar dat de Zwitsers de EU nog lang de vinger zullen geven *

  Hangmat
  Lid
  23/01/2015 - 22:45 22:45

  *stichting ideële reclame *

  ProtonMail is an email service that is developed by a team of scientists who met while working at the European Organization for Nuclear Research (CERN) in Geneva, Switzerland. Our goal is simple: we want to protect people around the world from the mass surveillance that is currently being perpetrated by governments and corporations around the world.

  We believe that privacy is a fundamental human right that must be protected at any cost. The advent of the internet has now made all of us more vulnerable to mass surveillance than at any other point in human history. The disappearance of online privacy is a very dangerous trend as in many ways privacy and freedom go hand in hand.

  https://www.indiegogo.com/projects/protonmail#home

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  24/01/2015 - 10:58 10:58

  Jaaaa, die Zwitsers toch. Waren altijd zo lekker neutraal.

  *kuch* *hoest* *roggel*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN